Bänkad senast – segerorganisatör i natt

De dubbla svenskmålen grundlade Minnesotas 5–2-seger över Arizona.
Matchens stora förgrundsfigur var emellertid HV71-bekantingen Kevin Fiala som studsade tillbaka från sin bänkning senast och producera ett mål och en assist för Wild.

Minnesota Wilds svenska spelare klev fram i producerande roller i nattens möte med Arizona Coyotes. Först fanns Joel Eriksson Ek med i förarbetet till Jordan Greenways 2–1-mål i den andra perioden innan landsmannen Marcus Johansson kunde utöka lagets ledning sex minuter senare.

Innan matchen var över hade även Jonas Brodin lyckats lyfta in sitt sjätte mål för säsongen, då han från egen zon kunde fastställa slutresultatet till 5–2 i tom målbur.

Annars var matchen lite av en revansch för HV71-bekantingen Kevin Fiala, som blev bänkad i mötet med San Jose i helgen efter en rad svaga defensiva insatser.

Fiala stod för ett mål och en assist i Wilds segermatch.

– Det är alltid tufft (att bli bänkad). Du vill aldrig sitta på bänken. Det var inte roligt, men i dag var en ny dag och det var en bättre dag, säger Fiala till Star Tribune.

Tränaren Dean Evason var betydligt nöjd med sin forward efter nattens 5–2-seger.

– Han var bra. Jag tror inte han hade en enda turnover, säger Evason.

I och med segern har Minnesota nu fyra raka segrar och håller alltjämt ett fast grepp om tredjeplatsen i den västra divisionen. Wild har fem poäng upp till tvåan Colorado, samtidigt som man har hela 14 poäng ner till fyran Arizona.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 2–5 (1–1, 0–2, 1–2)