Jörgen Bemström återvänder till SSK.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Profilen återvänder till SSK

ANNONS

Nu är det klart att den tidigare assisterande tränaren i Djurgården Jörgen Bemström fortsätter tränargärningen i Södertälje SK.
– Först och främst så är ju Sportklubben min förening, den ligger mig varmt om hjärtat och har alltid gjort, säger den nya tränaren som har ett förflutet i klubben som spelare.

Efter rollen som assisterande tränare i Djurgårdens IF har Jörgen Bemström nu hittat ett nytt jobb.

I Södertälje SK, där Bemström gjorde 14 säsonger som spelare, kommer han nu att dela ansvaret som huvudtränare med Dennis Bozic som agerade huvudtränare i Södertälje redan förra året.

– Det jag ser i Jörgen är att han har byggt på sig en erfarenhet på ännu högre nivå än vad det här är. Dels så vet jag om honom som spelare, jag trivs att jobba och vara runt omkring honom. Jag känner att vi kan lita på varandra, nu är vi ett team. Det är inte så att jag ska agera som en sportchef och han som en tränare utan nu fyller vi i alla luckor som behövs göras för att vi ska kunna ta SSK till nästa nivå. Det är den ena biten, säger Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson till lagets hemsida och fortsätter:

– Vidare så vill jag se en ledare som verkligen brinner för uppdraget han ska utföra, det ser jag också som en viktig del i den här signingen. Engagemang och passion är otroligt viktigt för mig, det spelar ingen roll hur man ritar alla bågar för det kommer vi prata ihop oss om. Vi ska självklart ha en plan men det känns också viktigt att inte har något skrivet i sten utan att vi som grupp jobbar fram. Han är mogen och han vill det här fullt ut, man kan på riktigt se glöden i hans ögon när vi pratar om uppdraget så det känns grymt bra.

"SPORTKLUBBEN ÄR MIN FÖRENING"  

Den nya tränaren lyfter att han har just haft en lång karriär i Södertälje som en av anledningarna till att det blev just Södertälje.

– Först och främst så är ju Sportklubben min förening, den ligger mig varmt om hjärtat och har alltid gjort. Sen har jag varit i olika lägen i min resa och kring den jag har varit. Det jag kan säga är väl att läget har väl aldrig varit bättre än vad det är just nu, säger han.

I Södertälje kommer Bemström för första gången ta rollen som huvudtränare i ett seniorlag och han kommer att dela ansvaret med Dennis Bozic.

–  Jag tror det är bra när flera är delaktiga, det tror jag är jättebra att köra vidare på delat huvudansvar. Det är ingen one man show, det funkar inte så i den här sporten. Utan man är delaktig, man gör det på sitt sätt och sen kan man lyfta därifrån så jag ser egentligen bara positivt på det upplägget. Jag känner inte Dennis så väl än men jag är övertygad om att vi kommer hitta ett bra samarbete, säger han.

Bemström tar över rollen som en av två huvudtränare i laget efter att Nichlas Falk fick lämna rollen i klubben för två veckor sedan.


TV: De bästa SHL-värvningarna 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL