Albin Lundin hoppas på en slutkörd motståndare i den allsvenska finalen.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Önskat att deras matchserie ska bli så många matcher som möjligt"

I kväll avgörs det vilket lag Timrå får möta i den allsvenska finalen, Bik Karlskoga eller Björklöven. För Timrås formstarka toppcenter Albin Lundin spelar det ingen roll vilket lag det blir, men han gläds åt att de blivande motståndarnas serie gått till sju matcher.
– Det jag har önskat är att deras matchserie ska bli så bli så många matcher och gärna så många övertider som möjligt eftersom det kommer bli en väldigt tajt matchserie i finalen, säger Lundin till hockeysverige.se.

Timrå blev det första laget att ta sig till final i Hockeyallsvenskans slutspel. Efter sex dramatiska matcher mot seriens överraskningslag Västervik nådde Timrå ett av sina delmål. Nu väntar en tuff uppgörelse över sju matcher mot kvällens vinnare i drabbningen mellan Karlskoga och Björklöven om en plats i SHL nästa säsong.

En av Timrås viktigaste kuggar i Hockeyallsvenskans slutspel har varit Albin Lundin. På sex matcher mot Västervik svarade han för åtta poäng (4+4). Bland annat gjorde han ett hattrick i fjärde mötet. På tio slutspelsmatcher har han elva poäng (5+6) och är med det delad trea i den totala poängligan.

25-åringen upplever, som så många andra, att det är en viss skillnad på att spela slutspelshockey och vanligt seriespel. 

– Det som skiljer är att det är lite tajtare och tuffare. Det krävs lite mer framför mål om du ska göra mål och det krävs lite mer noggrannhet i egen zon och framför egna målet, säger Albin Lundin till hockeysverige.se.
– I alla fall är det vad jag känt mest varit skillnaden i dom här matcherna. Alla matcher är väldigt tajta.


Tror du det handlar om att det fysiska spelet ”snäppar upp” eller att det är fokus och mentala bitarna som tar ett steg till?
– Både och tror jag. Dom fysiska spelarna kanske tänker lite extra mycket nu i slutspelet på att spela fysiskt och sådana grejer. Sedan handlar det mycket om skallen, att nu är det allvar.

Albin Lundin.

Foto: Ronnie Rönnkvist

HAR LITEN SLUTSPELSERFARENHET  

Albin Lundin spelade SHL-slutspel med Skellefteå säsongen 2018/19 och har ändå kunnat ta med sig lite av den erfarenheten in i det här slutspelet.

– Jag tror att det bara blev sex matcher i slutspelet där så jag är inte så rutinerad på slutspel.
– Det jag kan ta med mig är den här anspänningen, att ladda om till varje match och försöka komma ihop som grupp så bra som möjligt. Att pusha varandra och lite sådana grejer som jag kan ta med mig.

Om jag hade sagt till dig innan säsongen att Västervik skulle vara ett av dom fyra bästa lagen i Hockeyallsvenskan då serien var slut, vad hade du svarat då?
– Jag hade nog inte trott på dig då, skrattar Lundin.

Hur ser du tillbaka på den här matchserien mot Västervik?
– Det har varit en väldigt tajt och tuff matchserie. Vi har fått spela med den här pressen utifrån där det har förväntats att vi ska gå till final och sådana grejer. Det är tufft att spela med sådana förväntningar då man inte gjort det tidigare. Vi har killar som spelar sitt första slutspel i Hockeyallsvenskan. Bland annat är jag en av dom.
– Sett över matcherna tycker jag att det varit riktigt tajta matcher där alla mål varit superviktiga. Jacob (Johansson) och (Daniel) Marmenlind har varit otroligt bra i målen så det har verkligen varit en utmaning i alla situationer.
– Sedan tycker jag att det lag som varit bäst i matcherna inte lyckats göra mål utan i stället fått ett mål i arslet.

Lundin hyllar också Västervik som lag och deras styrkor. 

– Västervik är väldigt disciplinerade. Dom gör samma sak hela tiden samtidigt som dom spelar hårt och är tajta i försvarszonen. Jag tycker också att dom har många tunga spelare som är bra i närkampsspelet. Spelare som vi verkligen har fått jobba med och försöka utmana oss själva till att vinna våra en mot en situationer. Dom har verkligen varit svåra att möta.

Dahlén, Lööke och Lundin jublade ofta under serien mot Västervik.

Dahlén, Lööke och Lundin jublade ofta under serien mot Västervik. Foto: Bildbyrån/Pär Olert

EN VASS TOPPKEDJA  

25-åringen från Sollentuna tycker hans eget spel mot Västervik fungerade bra.

– Jag tycker att det har känts bra för mig både i kropp och i skallen. Vi i vår kedja (Lundin, Jonathan Dahlén och Jens Lööke) fick i gång vårt spel mycket bättre i den här matchserien. Det har verkligen varit ett steg framåt både för mig och min kedja.

Kan du själv känna att just er kedja har ett litet ok på era axlar då ni förväntas producera i match efter match?
– Det är inget jag tänker på. Vi alla tre vet att vi är bra spelare. När vi spelar på topp vet vi vad vi har gjort och kan göra under matcherna.
– För oss handlar det om att vi ska lita på oss själva för då kommer det andra av sig själv. Vi vet vad vi kan och har också bevisat det så jag tycker inte att vi ska ha någon press på så vis.
– Den press vi känner är den vi sätter på oss själva när vi vet vad vi kan. Utifrån det försöker prestera.

Förutom att ni är tre kompetenta spelare, vad är nyckeln till er kedjas framgångar?
– Vi är medvetna om varandras styrkor och svagheter. Vi täcker upp för varandra, hjälper varandra och sätter dom andra i bra positioner. Jag vet att ”här har Lööke” sin styrka” och ”här har Dahlén sin styrka”.
– Då försöker jag sätta dom i sådana lägen så mycket som möjligt. Vi försöker hjälpa varandra jäkligt mycket på så vis.

Timrå var tidigt ute och sa att målet är SHL, hur har ni jobbat för att inte börja titta så långt fram utan bara till nästa match och nästa byte?
– Det tycker jag inte har varit något problem alls. När vi gick in i den här säsongen blev det väldigt tydligt att det inte var då eller under säsongen vi skulle vara som bäst. Det var inte då det var ”do or die”.
– Vi har verkligen tagit det lugnt och jobbat att det är SHL som gäller, vilket jag tycker har varit väldigt skönt. Då har jag hela tiden vetat att det inte gör någonting om man känner sig lite sliten eller trött en match under serien. Vi har vetat att det är en transportsträcka vi skulle ta oss igenom på bästa möjliga sätt för att vara så bra möjligt nu på slutet.

Nu är det fortfarande oklart om det blir Björklöven eller Karlskoga, hur går dina tankar kring vilket lag som passar Timrå bäst?
– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Jag har bara fokuserat på vår matchserie. Det jag har önskat är att deras matchserie ska bli så många matcher och gärna så många övertider som möjligt eftersom det kommer bli en väldigt tajt matchserie i finalen. 


TV: Mikael Nord i Wikegård VS

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten