Dragan Umicevic fortsätter göra succé i Europa.
Foto: IMAGO
Intervju

Vann poängligan – igen: "Jag har många att tacka för mycket"

ANNONS

Hockey går som all annan sport ut på att vinna, men man kan inte göra allting själv.
Dragan Umicevic har spelat seniorhockey i två decennier, men saknar fortfarande den efterlängtade trofén som han har varit väldigt nära flera gånger.
– Det händer inte så ofta att de vinner, men det är klart att jag var på andra sidan, säger Umicevic till Hockeysverige.se om hans senaste finalförlust 2013.

Poängsprutan och svenskveteranen Dragan Umicevic har sedan säsongen 2012/13 inte tagit ett skär på svensk is. Istället har 36-åringen spenderat de senaste nio säsongerna ute på kontinenten där han går som tåget och gör succé.

De senaste två säsongerna har den svenske forwarden noterats för 65 respektive 64 poäng och tagit hem titeln som poängligavinnare i den österrikiska-alpligan ICEHL (tidigare EBEL). Hemligheten bakom de 711 seniorpoängen poängsprutan har samlat på sig under karriären är viljan att alltid vara den som är längst fram.

– Jag har väl alltid producerat och det är vad jag får mina jobb för. Ända sedan jag var liten har jag tyckt att det var roligt att göra poäng, men när jag var yngre så gjorde jag fler mål. Sen har det blivit mer framspelningar senare i karriären så nu försöker jag bara leta passningar hela tiden. Till och med när jag kommer fri så kollar jag först om det finns någon att passa till, säger den svenske forwarden till Hockeysverige och skrattar innan han tillägger:

– Jag tror att min största styrka alltid har varit att kunna anpassa mig efter situationen jag är i. Sen tror jag att spelförståelsen har varit min starkaste egenskap på isen.

Med spelförståelsen som funkar lika bra som alltid har Umicevic ytterligare ett år på kontraktet i Linz och tanken är att fortsätta spela så länge det fortfarande är möjligt och han är önskad.

– Det är klart att man har tänkt på när karriären tar slut. Man vill kunna göra sig själv rättvisa på isen. Jag är fortfarande ung i sinnet och lirar man bra då går inte tankarna riktigt lika mycket på om slutet närmar sig. Det är det här jag vill göra och jag tycker fortfarande om att göra det. Jag har pratat med några jag känner som redan har slutat och de alla säger att jag ska fortsätta lira så länge jag bara kan.

"MÅNGA ATT TACKA FÖR MYCKET"

Seniorkarriären tog sin start för snart två decennium sedan i Södertälje SK där Umicevic debuterade redan som 16-åring. Karriären har sedan dess varit en enda lång resa som har gått genom Sverige ut i Europa.

– Det är klubben i mitt hjärta och det är där allting började på riktigt. Jag har så många att tacka i Södertälje och det är mycket jag har att tacka för. Tiden där kanske inte var någonting man tänkte särskilt mycket på då, men som jag verkligen kan se tillbaka på nu, säger han och tillägger att det finns en person till att tacka.

– Brorsan är väl den enda som sitter och tittar på matcherna hemifrån Sverige just nu. Han brukar messa när jag är kass. Han är förhoppningsvis en stolt brorsa precis som jag är sen har jag även honom att tacka för mycket. Speciellt att han under hela uppväxten har ställt upp på att bli tunnlad av mig, säger Dragan om hans storebror Dusan Umicevic som är programledare på SVT.

Tiden efter Södertälje har till stora delar spenderats utanför Sveriges gränser, men även i Sverige där forwarden har hunnit med att avverka sex olika klubbar.

– Jag har verkligen trivts bra var jag än har varit under karriären sen kanske tiden i Frölunda blev lite sur nu så här i efterhand. Jag lämnade Färjestad för Frölunda under säsongen och bröt handen bara några matcher efter att jag kom dit. Sen gick Färjestad och vann SM-guld samma säsong så det kändes lite tufft just då, säger han när han ser tillbaka på tiden.

Det är inte den enda gången under karriären som svensken har varit nära att plocka den efterlängtade titeln som aldrig riktigt har blivit av.

– Det som suger med tiden i Finland är att det där hände något helt otroligt. Jag spelade i Ässät som inte låg på slutspelsplats och när Tappara som ledde serien då hörde av sig skrev jag på där när slutspelet närmade sig. Sedan började Ässät spela bra och gick till final där vi ställdes mot varandra och allting slutade med att de slog oss i den sjätte matchen. Vi tappade (Aleksander) Barkov i slutspelet sedan stod Antti Raanta på huvudet hela slutspelet för Ässät. Det händer inte så ofta att de vinner, men det är klart att jag var på andra sidan, säger Umicevic och skrattar länge.

36-årige Dragan Umicevic vann poängligan i Österrike både i år och i fjol.

36-årige Dragan Umicevic vann poängligan i Österrike både i år och i fjol. Foto: IMAGO

MÅLSPRUTAN OCH ASSISTKUNGEN

Efter tiden i Sverige, Ryssland och Finland spenderades en säsong i Schweiz och tre i Tyskland innan Umicevic hamnade i den österrikiska staden Linz där han har spenderat de tre senaste säsongerna. I Österrike har svensken stortrivts och han har nu verkligen fäst sig vid staden och allt den har att erbjuda.

– Vi trivs bra och det funkar bra för barnen med skolan. Livet här nere utanför hockeyn är fantastiskt och det finns väldigt mycket att göra. Sen blir det ungefär en månads längre sommar här nere än i Sverige vilket är väldigt skönt, säger han och fortsätter: 

– Jag har blivit riktigt bra kompis med kaptenen (Brian Lebler) och vi har trivts bra med varandra utanför isen. Vi har barn i samma ålder så det har funkat bra på grund av det också. Sen har man lärt känna många även utanför ishockeyn.

Det är inte bara utanför isen som svensken har funnit en kamrat i den österrikiske skarpskytten Brian Lebler. På isen har de sedan förra säsongen verkligen hittat varandra och radarparet har nu toppat poängligan i ICEHL (tidigare EBEL) två år i rad.

– Det funkar bra mellan oss. Han vet hur man gör mål och jag spelar fram. Sen har vi även fått in William Pelletier som center mellan oss och vi har kunnat bilda en bra kedja ihop, säger Umicevic.

Trots kedjans poängproduktion har de inte ensamt kunnat lyfta laget till titeln i ligan och den här säsongen har varit tuffare än tidigare av flera anledningar. Laget som Umicevic spelar i bytte till och med namn inför säsongen från EHC Linz till Steinbach Black Wings 1992 på grund av den ekonomiska situationen.

– Det har såklart varit tufft med sponsorer och ägare som inte längre har råd att lägga in samma pengar. Det är därför vi har bytt namn och det har varit lite fram och tillbaka hela året. Det är flera lag som blöder ekonomiskt. Sen har vi spelare skurit ner på lönerna, men det har ändå varit tufft, säger han och fortsätter: 

– Vi vann några matcher i början, men sen började vi torska. Systemet här nere ser lite annorlunda ut då alla går vidare till nästa omgång, men man börjar med olika poäng i den nya tabellen. Vi började med noll poäng så vi behövde verkligen kämpa för att ta oss vidare. Vi spelade bra men det räckte inte hela vägen då vi i den sista matchen förlorade på straffar. Jag vet inte hur många poäng vi fick ihop i slutet, men vi spelade bra.

"HOCKEY ÄR DET ROLIGASTE SOM FINNS"

Umicevic har ytterligare ett år kvar på kontraktet i Linz och det finns inga planer på att lämna Österrike innan nästa säsong.

– Vi blir kvar här, men sen kan man aldrig vara riktigt säker. Det beror lite på vad som dyker upp också, men just nu har jag inte hört någonting på ett tag, skrattar han och tillägger: 

– Jag vill fortsätta spela och hockey är fortfarande det roligaste som finns, men det är såklart inte bara jag som tar besluten. Det är en bra liga att spela i, men den har varit ganska tuff i år. I vanliga fall är det mycket publik på plats och det är ju någonting som man har saknat nu under corona.

Dragan Umicevic firar med ett av sina två barn efter en seger i Tyskland 2016.

Dragan Umicevic firar med ett av sina två barn efter en seger i Tyskland 2016. Foto: IMAGO

I Österrike har det under året varit hårdare restriktioner mot Covid-19 än i Sverige vilket har inneburit mer än att lagen inte har kunnat haft fansen på plats.

– Barnen har haft ”home schooling” nu under våren sen har det varit några lockdowns där bara apoteken och matvaruaffärerna har haft öppet. Min fru har fått tagit ett stort ansvar där med barnen. I början blev det även lite struligt med var man skulle träna då gymmen var stängda, men jag köpte en cykel som jag tänkte jag skulle använda även i sommar, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att det här tar slut snart så att man får komma hem och umgås med familjen. Man vill inte bara åka hem utan det viktiga är att träffa familjen, men det har varit svårt nu. Jag saknar såklart de där hemma.

Till nästa säsong är det planerat att ytterligare lag ska in i ligan vilket kommer innebära att ligan lägger till ytterligare ett land då laget ska vara från Slovenien. Nästa säsong innebär också att Umicevic får en sista chans att kamma hem titeln i Österrike trots att han själv tror att det kommer bli tufft.

– Det är inget snack om att det ska mycket till för att vi ska vinna. Det är en tuff liga och de andra klubbarna kan locka spelare med annat. Till exempel har vi Wien som har en fördel då det är många som vill bo och spela i huvudstaden.


TV: Leif Boork i Wikegård vs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 mars
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten