Bäckströms mäktiga milstolpe – Washington föll dock tungt

Nicklas Bäckström fortsätter att nå milstolpar i NHL. Inatt kom hans 700:e assist i karriären. Det hade dock kunnat vara vid ett roligare tillfälle då Washington förlorade med 5-1 mot Boston.
– Förhoppningsvis kan vi vinna nästa match så jag kan tänka på det mer, säger han efter matchen.

Tidigare i år nådde Nicklas Bäckström 250 mål i NHL. Han är också på god väg att kunna spela sin 1000:e match. Inatt uppnådde han en ny milstolpe då hans pass till Jakub Vránas mål innebar hans 700:e assist i karriären.

Washington hade dock en tung kväll och förlorade med 5-1. Efteråt var Bäckström mindre glad över milstolpen, som han är först med att nå i organisationens historia, den 23:e snabbaste någonsin i NHL och 54:e totalt.

– Jag ljög uppenbarligen för er inför och sa att jag skulle njuta av att nå det. Nu sitter vi här och har förlorat med 5-1. Det är tufft när du förlorar en match på det här sättet. Förhoppningsvis kan vi vinna nästa match så jag kan tänka på det mer. säger han till nhl.com.

MARCHAND BAKOM SEGERN

Det blev alltså en roligare match för Boston och framförallt Brad Marchand som gav Bruins ledningen i första perioden. I den andra drog sedan Boston ifrån till 4-0 och då hade Marchand gjort ytterligare ett mål och även en assist.

Nick Ritchie skulle sedan öka på till 5-0 innan Jakub Vrana alltså kunde reducera, efter pass från Bäckström.

En stor snackis efteråt handlar annars om Tom Wilsons tackling på Brandon Carlo i första perioden. Det blev ingen utvisning men Carlo fick lämna matchen.

– Grabbarna gick ut och gjorde jobbet och vi svarade upp fysiskt. Vi spelade helt rätt efter det och lät inte situationen påverka oss. Självklart tänkte vi på Carlo under hela matchen men vi tog hand om jobbet och skötte snacket på isen, säger Marchand efter matchen.

Boston Bruins - Washington Capitals 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)
Boston: Brad Marchand 2 (12), Trent Frederic (3), Patrice Bergeron (9), Nick Ritchie (8)
Washington: Jakub Vrana (Bäckström) (8)