Sök
Roger Rönnberg har backning från sportchefen Fredrik Sjöström.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Carl Sandin/Bildbyrån
SHL

Stöttar Roger: ”Han är hård mot sig själv”

Roger Rönnberg var väldigt självkritisk efter Frölundas 4-0-förlust mot Malmö. 
Nu går sportchefen Fredrik Sjöström ut och backar sin huvudtränare.
– Det är aldrig bara en person som ska klä skott för någonting, säger Sjöström till hockeysverige.se.

Frölunda är inne i en svacka modell djupare. Igår blev laget nollade av Malmö vilket föranledde Roger Rönnberg att ifrågasatta sitt eget arbetssätt i en intervju med C More. Lägg därtill att lagets kapten, Joel Lundqvist, är avstängd i fem matcher efter en huvudtackling.

Tidigare NHL-spelaren Fredrik Sjöström är sportchef i Frölunda och han har följt lagets senaste lite svagare insatser från läktarplats. 

– Klart att det är som alltid då jag vet vad vårt lag är kapabelt till så ser jag såklart några smågrejer som vi måste göra bättre, berättar Fredrik Sjöström för hockeysverige.se och fortsätter:
– Det kan vara spelare individuellt eller egentligen vad som helst. Något kanske jag kan ta med mig till coacherna ”Jag såg detta och det här behöver ni tänka på”. Sedan går det inte att komma med hur mycket information som helst heller mitt under en match. Det är något jag fåt ta framför allt mellan matcherna, att då komma med en viss feedback.

Ni är trots allt topp sex även om det målas upp en form av katastrofstämpel för ditt Frölunda, hur viktigt ser du att det är att komma just topp sex?
– Vi vill hamna så högt upp som vi bara kan. Sedan har vi nu haft en lite jobbig period, vilket vi inte ska sticka under stolen med. Vi har inte känt att vi riktigt kommit upp till vad vi själva förväntar oss.
– Klart att vi behöver jobba på och det är inte så jättemånga matcher kvar. Varje match kommer att bli jätteviktig.
– Det enkla svaret är, som sagt var, att vi vill komma så högt vi kan till slut och det finns såklart fördelar med det.

Med dina hockeyögon, vad ser du inte har fungerat senaste tiden?
– Det är aldrig bara en sak eftersom det är så många olika detaljer i spelet. När resultaten går emot… När allting går bra då spelar man med ryggmärgen. Allt kommer automatiskt och du behöver inte tänka så mycket.
– Klart att man börjar tänka när man förlorar matcher, besluten tar lite längre tid och så vidare. Hade det bara funnits en sak så hade vi såklart rättat till det. Hockey är en komplex sport och det är många olika detaljer som måste stämma. Dessutom är det motståndare som gör livet surt för dig. Det får du heller inte glömma, säger Fredrik Sjöström med ett skratt.

Fredrik Sjöström.Fredrik Sjöström.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Med tanke på vad du säger och ett lag med kanske ett sviktande självförtroende, hur är stämningen i gruppen?
– Jag tycker att den är väldigt bra. Klart att man idag är besviken över matchen igår. Det är ganska naturligt.
– Vi har precis gjort en jäkligt bra träning och jag tycker inte att det är någon generellt dålig stämning. Det är en god stämning och vi har en driven grupp. När vi sedan inte spelar som vi vill eller får resultaten med oss är det klart att man absolut kan vara lite sur eller förbannad. Jag tycker inte att det är något konstigt i sig.
– Sedan gäller det hitta vilka saker vi kan förbättra. Det gäller att gå ut, träna bra och ta det vidare. Det går inte att ligga kvar för länge i det som varit.

”ROGER ÄR HÅRD MOT SIG SJÄLV”

Fredrik Sjöström är också mycket nöjd med det arbete Roger Rönnberg och hela tränarstaben har gjort och gör. 

– Jag tycker att dom gör ett fantastiskt bra jobb varje dag. Vi är ett team ihop med spelarna och alla lider när det inte går som man har tänkt. Så är det.
– Vi gör någonting tillsammans och visst är Roger absolut hård mot sig själv (intervjun med C More), men vi är alla delaktiga även då det inte går bra. Det är aldrig bara en person som ska klä skott för någonting, utan det är vi alla som måste göra saker bättre.

Vad kan du som sportchef tillföra i den här situationen?
– Jag försöker egentligen bara stötta coaching teamet och spelarna, vara ett bollplank om det behövs. Att jag ska komma in och ta över någonting, så är det verkligen inte. Jag är där det behövs. Om någon frågar mig om jag har en åsikt om någonting, klart att jag kan vara behjälplig där.
– Vi har väldigt duktiga coacher och dom är anställda för att just vara det. Det är också vad dom gör bäst samtidigt som spelarna har sina roller. Där försöker vi vara, som sagt var, stöttande och inte ska gå in och göra någonting som inte tillhör vår expertis.

”HAR HELLRE JOEL PÅ ISEN ÄN PÅ LÄKTAREN”

Ett avbräck för Frölunda är Joel Lundqvist frånvaro, något som givetvis påverkar lagets prestation på isen.

– Han är vår kapten och ledare så det går inte säga något annat än att han är ett avbräck. Det vore konstigt att säga något annat. Självklart har det en påverkan. Samtidigt har vi väldigt många andra ledare i laget som också gör det bra.
– Jag känner att vi har en stark kärntrupp, många inofficiella ledare och bra karaktärer i det här laget. Sedan har vi såklart hellre Joel på isen än på läktaren.

Joel Lundqvist.Joel Lundqvist.Foto: Ronnie Rönnkvist

Joel Lundqvist har speciella ledaregenskaper som spelare, hur är han med och jobbar kring laget då han är avstängd?
– Han är egentligen med som vanligt i allting. Med på möten och så vidare. Det enda är att han inte får göra är att dra på sig matchtröjan då det är match. Annars sköter han sitt som han alltid göra.
– Det är också en styrka Joel har, att kunna ha åsikter och tycka saker även om han inte spelar. Det är viktigt att man vågar göra det med.

Ser du honom som en framtida ledare inom Frölunda?
– Det skulle han verkligen kunna vara. Nu tror jag att han har fullt fokus på att vara spelare (skratt), men skulle han med sin karaktär och alla erfarenheter vilja vara ledare sedan så kommer han klara även det galant.

Vad blir viktigt om ni ska komma på banan igen?
– Det är den stora frågan. Nu är det inte så många matcher kvar och vi behöver i grund och botten spela en bättre hockey. Vi jobbar i en prestationsmiljö och resonerar som så att presterar vi bra så får vi det vi förtjänar.
– Är prestationen bra kommer det leda till att vi tar poäng. Vi behöver göra lite fler detaljer i varje match bättre. Då kommer det leda till något bra, vilket är det vi tror på.


TV: Veckans SHL-lag #19

Matchrapporter: Rögle säkrade segern mot Frölunda Rögle kopplade greppet efter ny seger Stjärnorna glänste – Rögle tog kommandot mot Frölunda

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten