Sök
Ryan Stoa söker lyftet efter svåra tiden i HV71.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Behöver inte längre vara orolig över när man ska få nästa byte”

Under tisdagskvällen var Ryan Stoa tillbaka i Jönköping för första gången efter uppbrottet med HV71.
För hockeysverige.se berättar amerikanen nu om frustrationen kring sin speltid i HV, sin fysiska form och nytändningen i Djurgården.
– Nu behöver man inte vara orolig över att man inte ska få ett byte på 20 minuter eller bli bänkad för resten av matchen, säger 33-åringen.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

När Ryan Stoa kom in till Djurgården hade klubben förlorat sex matcher i rad och förlustraden steg till sju matcher efter nederlaget i debuten mot Växjö.

Därefter har huvudstadsklubben tagit två riktigt viktiga vinster för att befästa sin position som ett slutspelslag. Först 4-3 mot Malmö och senast 3-1 mot HV71 under tisdagskvällen.

Enligt lagets nye amerikan var det en stark seger av ett skadeskjutet Djurgården.

– Viktigt såklart att vinna med tanke på att vi mötte ett lag som ligger precis under oss i tabellen. Killarna kämpade hårt efter att vi förlorade några nyckelspelare tidigt i matchen, säger Stoa till hockeysverige.se och fortsätter:
– Det var en karaktärsseger efter att vi tappade Sebastian (Strandberg) och Dick (Axelsson). Då var det andra som klev fram i stället. En riktigt viktig seger för oss.

Ryan Stoa kom till Djurgården i början av februari efter att ha fått brutit avtalet med HV71 efter att ha gått poänglös från alla sina elva matcher i HV-tröjan. Under tisdagen, i sin tredje match i DIF, fick han vara med och vinna mot sitt förra lag.

Hur kändes det för dig att spela mot dina tidigare lagkamrater?
– Det kändes bra och extra bra att vinna här. De ville ju inte ha mig, eller hade ingen plats för mig här så därför kändes det riktigt bra, säger han och fortsätter:
– Jag hade attityden att jag skulle bevisa vad jag gick för. Jag vet ju fortfarande att jag kan spela bra och hålla en hög nivå men en del killar där borta (*pekar mot HV:s omklädningsrum*) tyckte annorlunda. Jag passade inte riktigt in i deras game plan eller något sådant så nu är jag bara glad att vara här.

”SLÖSERI MED TID ATT SÄTTA MIG PÅ BÄNKEN”

När möjligheten att lämna HV71 öppnades för Ryan Stoa så tog han emot det med öppna armar. Den 33-årige centern hade nämligen hunnit bli frustrerad över sin bristande speltid. Under sin tid i Jönköping snittade amerikanen endast 11:43 minuters istid och i sista matchen innan övergången bänkades han hela matchen.

Stoa var därför angelägen om att hitta en ny klubbadress där han skulle få bättre möjlighet till speltid.

– Det var ett gemensamt beslut för jag ville ju självklart spela. Jag är en äldre kille så det är bara slöseri med min, och deras, tid att sätta mig på bänken. De var ändå tillräckligt schyssta för att släppa mig och nu får jag möjligheten att fortsätta min karriär här.

Hur har första tiden i Djurgården varit?
– Det har varit grymt, killarna här har varit schyssta och det var en ganska smidig övergång för mig. Jag är bara riktigt spänd över att få den här möjligheten och att få chansen att spela mycket här.
– HV var schyssta mot mig men det funkade helt enkelt inte hockeymässigt. Nu har jag fått komma hit och Djurgården har haft två centrar skadade vilket ger mig en stor möjlighet att spela mycket och bevisa mig. Förhoppningsvis kan man hålla bollen i rullningen och vi kan fortsätta vinna matcher.

Ryan Stoa blickar framåt efter tunga tiden i HV71.Ryan Stoa blickar framåt efter tunga tiden i HV71.Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Skillnaden har varit som natt och dag för Ryan Stoa när det kommer till roll och speltid. I HV71 spelade han som mest knappt 16 minuter i en och samma match men direkt i Djurgårdsdebuten fick han spela över 19 och en halv minut.

Den ökade speltiden och förtroendet han känner från coacherna gör att han nu kan spela mer avslappnat.

– Det känns mycket bättre. Jag känner bra förtroende från tränarna och då får jag mer självförtroende och en spelare med bra självförtroende är mycket bättre än någon som håller hårt i klubben. Nu behöver man inte vara orolig över att man inte ska få ett byte på 20 minuter eller bli bänkad för resten av matchen. Här låter de mig spela och det är jag väldigt tacksam för.
– Jag måste lägga tiden i HV71 bakom mig. Jag har fått en del vänner där såklart men det har jag fått här med. Jag är glad och det känns bra att få nystart här.

”HAR VARIT START, STOPP HLEA SÄSONGEN”

Det har dragits stora växlar om Ryan Stoas fysiska form under säsongen och det har gått rykten om att han kom till HV71 väldigt otränad och att han knappt hade gått på is under de nio månader mellan att han lämnade Örebro och skrev på för HV71. Som råge på allt smittades Stoa av Covid-19 i januari vilket inte direkt förbättrade formen.

33-åringen känner sig däremot i bra form nu igen.

– Det har varit lite roligt för jag kom hit till HV och sedan hade vi ett juluppehåll strax därpå med flera dagar ledigt och sedan fick jag Covid och var borta i nästan två veckor men kom tillbaka och nu när jag kommit hit så har det varit ett litet uppehåll direkt igen.
– Det har varit start, stopp, start, stopp hela säsongen. Jag känner mig i bra form och nu när jag får spela mer så känner jag att formen blir bättre också.

Nu är dock de längre uppehållen över och Ryan Stoa och hans Djurgården kan se fram emot att bara spela och köra på för fullt resten av grundserien.

– Det kommer bli skönt. Jag har ju bara spelat 13 matcher (med istid) hittills så min säsong är mycket kortare än vad alla andras har varit. Jag känner mig fräsch i skallen så allt det andra har jag lagt bakom mig nu.

”BARA GLAD ATT FÅ SPELA MYCKET”

I fjol var Ryan Stoa en riktigt stark offensiv spelare i Örebro som sköt 19 mål och 37 poäng på 52 matcher vilket bland annat gav en tredjeplats i hela SHL:s skytteliga.

Den här säsongen har dock den Minnesotafostrade centern inte alls fått offensiven att lossna. Efter 14 matcher i SHL har det bara kommit en assist från Stoas klubba.

– Självklart vill jag producera. Man vill alltid göra mer men i den här ligan handlar mycket om chanser. Nu får jag chanser och puckarna kommer hamna i mål med tiden, jag behöver bara fortsätta göra rätt saker där ute.
– Det här är en svår liga att spela i. Spelarna man möter är riktigt bra så om man inte får chanserna, eller tar tillvara på sina chanser, så är det svårt att stå för poäng.

Ryan Stoa hoppas att målskyttet ska lossna snart.Ryan Stoa hoppas att målskyttet ska lossna snart.Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Sedan flytten upp till Stockholm fokuserar Stoa nu mer på att komma igång och spela bra, innan han börjar oroa sig över att poängen inte trillar in.

– Alla vill göra poäng såklart men med tanke på att jag kom härifrån där jag främst fick nöta bänk så är jag bara glad att få spela mycket. Jag kommer jobba stenhårt fortsättningsvis och det viktigaste är bara att vinna matcher nu.

Ryan Stoa är inte heller orolig över den uteblivna produktionen utan är säker på att det kommer att lossna snart.

– Jag tycker att jag gör mycket rätt där ute och det är det enda man kan kräva en hockeyspelare. Jag hade en del chanser här mot HV och ibland går de in och ibland inte. I första perioden hade jag ett läge där jag lurade Hugo (Alnefelt) men sköt utanför. Hade pucken varit några centimeter åt andra hållet hade den gått in och då hade allt varit annorlunda.

Du kanske bara behöver lite puckstudsar med dig då?
– Ja, allt jag behöver är att en puck studsar in via mitt benskydd så kommer allting lösa sig, avslutar Ryan Stoa med ett skratt. 


TV: De fem hetaste deadlinevärvningarna i SHL

Matchrapporter: Seger för Djurgården efter avgörande i förlängningen mot Frölunda Väntad seger för Malmö som förlänger vinstsviten Söderblom höll nollan – när Skellefteå vann mot HV71

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten