NHL

Nya restriktioner i NHL – ska inte lämna huset

ANNONS
Spelarorganisationen NHLPA tar nu i med hårdhanskarna och ger spelarna nya restriktioner som kommer att gälla fram till den som tidigast den 28 februari. Spelarna får inte lämna huset om de inte ska till träningar eller matcher.

På grund av den senaste tidens omfattande Covid-19 spridning i NHL har flera matcher skjutits upp och i förra veckan lades flera punkter till i ligans Covid-19-protokoll. Punkterna som lades till i förra veckan var specifika för hur matcherna ska organiseras.

Nu har däremot spelarorganisationen NHLPA stiftat nya restriktioner som gäller för spelarna. De nya restriktionerna innebär till exempel att spelarna inte får lämna sina hus, lagmöten ska genomföras virtuellt och spelare som tidigare haft viruset ska i omklädningsrummet sitta bredvid spelare som inte har haft viruset.


En sammanfattning av de nya restriktionerna finns i listan nedan:

  • Alla spelare, tränare, träningspersonal, utrustningspersonal och andra medlemmar som reser med en klubb ska stanna hemma och inte lämna sin bostad förutom när de ska delta i träning eller match. 
  • Spelarna får träna utomhus men det måste ske individuellt. Det går bra att lämna huset i nödsituationer och under andra extraordinära omständigheter. Målet är att spelarna ska undvika alla exponeringar från samhället vilket NHLPA även rekommenderar för familjemedlemmarna till spelarna.
  • NHL och NHLPA ska ansvara för att spelarna får tillräckligt med utbildning om förebyggande åtgärder som att bära mask vid alla situationer.
  • Mask ska alltid bäras förutom när spelarna sitter på bänken eller spelar på isen. Detta gäller även i omklädningsrummen.
  • Lagmöten ska genomföras virtuellt och när spelarna är ute och reser får de inte sitta med varandra om de inte bär mask och håller två meters avstånd. På hotellen där spelarna bor när de reser får spelarloungen vara öppen till midnatt.
  • I omklädningsrummen ska spelare som redan har haft viruset sitta bredvid spelare som inte har haft Covid-19 för att spelaren med antikroppar på så sätt inte kan smittas eller smitta inom 90 dagar efter de haft viruset.

    TV: Se alla fullträffar från natten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games