NHL-coachen

BODIN: Så ser mitt lag ut i NHL-coachen

ANNONS
Det drar ihop sig till start för NHL-coachen. Natten mot torsdag spelas de första matcherna som blir poänggivande i Hockeysverige Plus fantasytävling. Så här resonerar hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin när han tar ut sitt lag.

Frågan är om det någonsin har varit svårare att syssla med fantasyhockey än i år. Matcher skjuts upp på löpande band på grund av covid-19-smitta i lagen och det gör det viktigare än någonsin att kolla av nyhetsflödet för att se vilka spelare som verkligen är tillgängliga – och vilka lag som faktiskt spelar matcher.

När jag tar ut mitt startlag i NHL-coachen – det lär bli en hel del förändringar längs resans gång – försöker jag alltid kombinera några säkra kort med ett par "fyndsspelare". I årets lag har jag siktat in mig på en målvakt, en back och en forward som jag tror kommer att utgöra ryggraden i laget.

Mellan stolparna satsar jag på Anaheim Ducks John Gibson (3,3 miljoner). Det är få målvakter i ligan som har lika stor matchvinnarpotential som amerikanen. Nackdelen är förstås att han spelar i ett rätt mediokert lag, men hans förmåga att hålla siffrorna nere gör honom ändå attraktiv. Speciellt till den penningen.

Mitt första backval är den just nu stekhete Jeff Petry (3,7 miljoner). Han är normalt sett en stabil back som ger Montréal Canadiens 40-45 poäng från blålinjen. Den här säsongen har han inlett i ett rasande tempo och snittar mer än en poäng per match för ett starkt Canadiens. Det är svårt att tro att han ska hålla den produktionen över en hel säsong, men det gäller att smida medan järnet är varmt.

Framåt är Connor McDavid det givna valet. Han kostar 5 miljoner, men lär bli värd varenda krona för ditt lag om han fortsätter på inslagen väg. Givetvis gör jag honom till lagkapten också och dubblerar antalet poäng han drar in. En frisk McDavid lär springa hem poängligan – och vissa tror till och med att han kommer att kunna göra 100 poäng på den 56 matcher långa grundserien.

Ty Smith har varit en ljusglimt för New Jersey Devils.Ty Smith har varit en ljusglimt för New Jersey Devils.Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports

I "FYNDLÅDAN"

Bland "fynden" är New Jersey Devils rookieback Ty Smith (1,8 miljoner) den första jag plcokar upp. Nu har Devils varit på ett ofrivilligt coronabrejk så det är svårt att sia om var Smith befinner sig när han återvänder, men han har varit sensationellt bra under säsongsinledningen och producerat poäng i sju av nio matcher så här långt. 

Ottawa Senators tyska drafttrea Tim Stützle (1,2 miljoner) har också inlett rookiesäsongen otroligt piggt. Han kommer säkert att mattas efter hand, men så länge han uppträder som en kalv på grönbete och fortsätter göra spektakulära mål ger jag honom chansen att casha in poäng åt mig. 

Montréals andraårscenter Nick Suzuki är kanske inget fynd, men 2,8 miljoner är ändå billigt för en spelare som ser ut att gå mot ett stort genombrott. Han matchas otroligt hårt av coachen Claude Julien och har poäng i tio av elva matcher. Jag tror han kan hålla snittet på närmare en poäng per match säsongen igenom.

Coach då? Här försöker jag hålla det så billigt som möjligt. Av de billigare coacherna känns New Jersey Lindy Ruff (2 miljoner) som den som kan ge bäst värde. Devils lär inte ta sig till slutspel, men deras unga entusiasm och skicklighet gör dem till ett lag som lär lugga en del poäng från bättre lag under resans gång.



Vill ni tävla mot mig och mitt lag så finns jag i ligan som heter NHLtimmen. Det är bara att knacka på så släpper jag in er. Vinnaren av ligan får – förutom skryträttigheter gentemot mig – ett hemligt prispaket.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL NHL-COACHEN!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL