Sök
Tobias Forsberg är tacksam för hyllningarna från Leksandsfansen.
Foto: Arkiv och Jessica Ström
Intervju

”Blir en delaktighet på något sätt som jag är tacksam över”

Tobias Forsberg har fortfarande en väldigt speciell relation till Leksand och dess fans. 
Han är både glad och tacksam över hyllningarna han fortfarande får från Leksandshåll.
– Att jag finns i folks tankar och kvar i Tegera på något sätt… Det betyder väldigt mycket för mig, säger Forsberg till hockeysverige.se.

Tobias Forsberg har klivit in som expert för Hockeyallsvenskan hos C More, en serie där han själv tillbringat inte mindre än åtta säsonger. Givetvis följer han även det som sker med hans Leksand, även om han ibland får lägga sitt gamla lag åt sidan för att istället följa lagen i serien under SHL.

– Jag har kikat lite då och då på deras matcher, men det har varit mycket fokus på Hockeyallsvenskan i och med att jag är gästkommentator på C More, berättar Tobias Forsberg för hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi, jag och Filippa, har varit upp till Leksand några gånger. Vi har också planerat att åka upp och kolla på någon match framöver, när det kommer gå att kolla på en match live i Tegera. Jag har ännu inte sett live där så det skulle faktiskt vara riktigt skoj.

Vilka förväntningar hade du på Leksand inför säsongen 2020/21?
– I och med att Leksand fick ha kvar spelarna som gick bra säsongen innan och när Björn (Hellkvist) kom in så förstod jag att, som jag också sa innan serien började, att starten kommer vara viktig. Det sa jag lite utifrån mina egna erfarenheter.
– Gångerna det gått som bäst för oss i Leksand är då vi fått bra ”rull” på grejerna från början, även om det varit säsonger där det varit helt tvärtom. Just SHL-säsongerna behöver man få medgång i början för att få upp den där ångan. Det tror jag har varit lite nyckeln för det här laget.

Tobias Forsberg.Tobias Forsberg.Foto: Privat

BRA BREDD I GRUPPEN  

Inför eftermiddagens och kvällens matcher ligger Leksand sjua på samma poäng som och med en match mindre spelad än Skellefteå.

– Alla har sett att dom spelar bra mot topplagen också, vilket säger ganska mycket. Dessutom tycker jag att dom har en väldigt bra bredd i gruppen. Sedan har Leksand den här förstalinan (Marek HrivíkPeter Cehlárik och Carter Camper) som är väldigt bra.

Hur viktig tror du att just den här spetskompetensen har varit för laget?
– Väldigt viktig. När man har en sådan lina, ibland kan man bli lite framtung då man förlitar sig helt på sin förstalina. Nu tycker jag ändå att det varit utspritt. Även om dom tre levererat väldigt, väldigt bra har det inte bara varit den här extrema topplinan.
– Klart att dom gjort mycket poäng, men jag tycker, som jag sa, att det varit en bra bredd i laget. Dessutom, som jag vet av egen erfarenhet hur viktigt det är, har målvaktsspelet varit bra. Man har kunnat luta sig tillbaka på det också.

Peter Cehlárik, Marek Hrivík och Carter Camper.Peter Cehlárik, Marek Hrivík och Carter Camper.Foto: Ronnie Rönnkvist

Janne Juvonen, som vaktat målet i 33 matcher var starkt ifrågasatt inför säsongen, men har klivit fram som en av ligans bästa målvakter även om han inför dagens matcher endast ligger på en nionde plats i målvaktsligan.

– Jag har mött honom mycket innan i lag där han spelat tidigare och vet att det är en bra målvakt. Det är så viktigt med en bra målvakt. Särskilt när man kanske inte spelar 100 procent i en match, att då ha en målvakt som kan ”stå på huvudet”.
– Det finns ingen bättre känsla än när man vinner matcher fast man inte har spelövertaget, att man då har haft en målvakt som ”stått på huvudet”. Gruppen går verkligen stärkt ur sådana matcher.

Janne Juvonen.Janne Juvonen.Foto: Ronnie Rönnkvist

"EXTRA KUL ATT SE MARTIN OCH JON"  

Under Tobias Forsbergs sista säsong som spelare i Leksand fick han spela tillsammans med Axel Brage som just nu går skadad men som den här säsongen varit tvåa bakom Janne Juvonen.

– Rutinerad målvakt som han är så när han spelar sitt bästa spel är han oerhört bra. Dessutom är han en toppenkille. Jag har bara gott att säga om honom.

Vilka spelare har stuckit ut mest under den här säsongen och kanske överraskat på dig?
– Det är väl svårt att komma bort från importerna. Jag skulle säga att det är främst dom. Sedan följer jag alltid lite extra dom spelare jag spelat med.
– Jag tycker såklart det är extra kul att se Martin (Karlsson) och Jon (Knuts) som varit i Leksand så pass länge. Jag vet hur mycket dom brinner för klubben. Då känns det extra kul att se att dom också spelar bra.

Hur långt kan det här laget räcka?
– Det ska bli väldigt intressant att se. Nu är det väldigt tajt kring streckstriden. Om man lyckas ta sig över strecket och vara topp sex är mycket vunnet och i slutspelet kan verkligen allting hända. Allt är lite beroende på vilka lag man får möta.
– Får Leksand lag dom har bra inbördes möten emot så kan det gå långt. Det ska bli riktigt spännande att följa.

"ETT JÄTTEFINT INITIATIV"  

I torsdags presenterade Leksands Superstars i samarbete med Leksands IF ett projekt där man ska fylla Tegera Arena den 11 mars med en halsduk för varje saknad supporter på läktaren. En del av överskottet ska gå till Tobias Forsbergs fond. 

Givetvis är även det något som värmer honom långt in i själen.

– Jag fick nys om det för ett tag sedan och jag tycker såklart det är ett jättefint initiativ. Nu är det som det är med Covid och jag lider verkligen med Leksandsfansen att dom inte får vara på plats och se matcherna. Speciellt nu när det går så bra.
– Jag kan lova att det hade varit bra tryck på Tegera om det varit som vanligt så det är lite tråkigt på det sättet, säger Tobias Forsberg som är både glad och tacksam när han ser alla hyllningar till honom på läktaren i Tegera Arena men även runt om på sociala medier.
– När jag ser det får jag väldigt varma känslor. Det är saknad jag har, hela bygden och Tegera…, säger Tobias Forsberg som tystnar en stund innan han fortsätter:
– Det blir en delaktighet på något sätt och som jag är tacksam över när jag känner den saknaden. Att jag finns i folks tankar och kvar i Tegera på något sätt… Det betyder väldigt mycket för mig.

Kan du se dig själv jobba inom hockeyn i framtiden?
– Det gör jag ju nästan nu, säger 32-åriga expertkommentatorn på C More med ett skratt och fortsätter:
– Hockey är den sport jag alltid hållit på med. Sedan finns det många olika delar där att jobba inom. Främst, om jag ser till mina framtidsutsikter, vill jag jobba med elitidrottsmän och folk som sätter upp höga mål. Där finns det tankar hos mig att jobba, med utveckling inom idrotten. Vi får se vad det blir.


TV: 16-årige Marco Kasper om att kliva in i SHL

Matchrapporter: Seger för Färjestad som förlänger vinstsviten Leksand besegrade Örebro – och gick förbi i tabellen Leksand fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten