Rickard Palmberg
Bildbyrån
SHL

Tillbaka efter skadan - då kom corona: "Har fortfarande inte flåset"

Han har varit en av SHL:s bästa spelare sedan han kom tillbaka efter sin långa frånvaro. För hockeysverige.se berättar Rickard Palmberg att det inte bara var en efterhängsen skada som plågade honom - utan att han även kämpar med att komma tillbaka fullt ut efter att ha smittats av Covid-19.

– Jag känner väl att jag fortfarande inte har flåset riktigt, säger Oskarshamns stjärna. 

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter en säsong med spel i både Tjeckien och Nordirland (!) anslöt Rickard Palmberg till Oskarshamn i våras. Han gjorde stor succé, med tolv poäng på 13 matcher, och var tänkt som en av de bärande spelarna även den här säsongen.

Men en skada förstörde förberedelserna inför säsongen. Palmberg var borta länge och gjorde comeback först i början av december. Han inledde med två poänglösa matcher, men har på de 14 efterföljande gjort 15 poäng. Med det är han bäst i SHL sedan den tolfte december.

– Jag tycker mitt spel har varit bra, jag är nöjd. Vi skapar mycket i vår femma och har fått ett bra powerplayspel och tvåvägsspel, tycker jag, säger Oskarshamns storstjärna efter 3-1-förlusten mot Brynäs.

SNITTAR NÄSTAN EN POÄNG PER MATCH

På 29 matcher i Oskarshamn har det blivit nio mål och totalt 27 poäng.

– Det gick bra när jag kom hit förra året också, jag gjorde väl lika mycket poäng då också, så det är ingenting speciellt som hänt till nu. Jag får mycket förtroende, får spela mitt spel och har en offensiv roll som jag gillar. Jag känner mig trygg i den. 

– Det är egentligen inga konstigheter utan jag har jobbat på bra, och försöker skapa  chanser när jag är inne. Idag (läs: igår) kunde jag ha fått in någon puck också, men det går inte alltid, säger han med ett snett leende.

Rickard Palmberg.Rickard Palmberg.Bildbyrån

Är du förvånad själv över hur snabbt du hittade ditt spel igen? Du var ändå borta från spel i nio månader.

– Nej, det är jag absolut inte. Jag vet vad jag kan. Jag litar på det och går bara ut och spelar mitt spel. Jag går inte runt och tänker på om jag gör poäng, men det är klart det är kul.

FÖRST SKADA - SEN COVID

Uppladdningen inför den här säsongen var alltså långt ifrån optimal. Oskarshamn och Rickard Palmberg har varit hemlighetsfulla med exakt vilken typ av skada han drogs med och det tog också tid för läkarna att hitta vad problemet var. När det problemet till sist var ur världen drabbades centern av nästa motgång, då han var en av de Oskarshamnsspelare som smittades av coronaviruset.

– Ja, jag hade ju en lite krokig försäsong med lite skador och man hittade inte riktigt vad det var. Sen fick jag det åtgärdat och nu känns det mycket bättre än vad det gjorde innan, berättar Palmberg och fortsätter:

– Nu försöker jag komma tillbaka från coronan och sådär också. Jag känner väl fortfarande att jag inte har flåset riktigt, och det syns kanske lite på min speltid. Men det kommer tillbaka sakta men säkert, det är bara att kriga på.

Palmberg snittar "bara" 13:38 i istid per match, vilket är närmare fyra minuter färre än under vårens 13 matcher i Oskarshamnströjan.

– Det var lite jobbigt när man kom tillbaka efter skadan, och så åkte man på corona också. Det strulade till det lite. Samtidigt är det ganska många som har haft det, så det är väl inget speciellt. Men jag känner att det påverkar mig lite, även om jag tycker det gått bra och att jag nöjd med mitt spel.

Vi har ju sett några spelare, bland annat Leon Bristedt, ta en paus för att kunna återhämta sig efter coronan. Gör det att man i din situation "hajar till" lite och tänker över hur det kan gå?

– Det är klart man hör lite...men samtidigt har vi gjort alla tester man kan göra och jag har fått grönt ljus att spela. Så det är inga konstigheter. Jag har fått höra att det är bra att jag kör på så mycket jag kan, för att träna upp flåset igen, och jag känner mig trygg med beslutet.

"INGEN IDÉ ATT HÄNGA MED HUVUDET"

Rickard Palmberg gjorde till sist efterlängtad comeback, mitt i Oskarshamns 16 matcher långa förlustsvit. Faktum är att han förlorade 22 av sina 23 första matcher i klubben - trots att han själv vräkte in poäng på löpande band.

– Det är ju alltid kul att producera, men det är trots allt laget som ska gå bra. Jag kanske kom in med lite ny energi när jag kom tillbaka, i alla fall.

– När jag var i och runt laget tyckte jag ändå att vi hade en bra stämning. Vi har en jävligt bra grupp och vi stängde ned matcherna ganska snabbt efteråt, och tog med det som var bra. Jag menar, när man förlorar så många matcher som vi gjorde är det ingen idé att gå runt och hänga med huvudet. Då blir det bara kaos.

Rickard Palmberg gjorde succé - men laget förlorade och förlorade.Rickard Palmberg gjorde succé - men laget förlorade och förlorade.Bildbyrån

Trots förlusterna, och trots att Oskarshamn rasade i tabellen, såg det spelmässigt bra ut menar han.

– Stundtals tycker jag vi spelade bra. På slutet var det många matcher vi förlorade i "sudden" också. Och vi började ju säsongen så himla bra, innan det där kom, också. Hade man kört alla poäng i en tombola så hade vi legat bra till ändå. Men det är klart att det var surt när vi förlorade så mycket, och tufft att komma ur det. När vi väl vann första matchen (6-1 mot Brynäs) tycker jag vi började spela bättre också.

Igår föll Oskarshamn mot just Brynäs med 3-1, och tappade därmed slutspelsplatsen till Gävlelaget.

– Vi var inte med från start, och det kostade för mycket. I de två sista perioderna tycker jag vi var bättre än Brynäs, men vi hade svårt att få in pucken och blir ganska hårt straffade för den där första perioden.

Är det extra surt att förlora mot ett lag som ligger vid er i tabellen?

– Äh, det är alltid surt att "losa". Men alla poäng är viktiga och vissa lag måste man ju helt enkelt hålla bakom sig. Så det är klart att det är jävligt surt, avslutar han.


TV: Veckans SHL-lag #14

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten