Sök
Martin Janolhs har haft en händelserik tid i karriären.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"Ingen drömresa att åka från Dalarna till Småland med två ettåringar"

Ena dagen tillhörde han Vita Hästen, nästa dag allsvenska konkurrenten Tingsryd. Det har varit tvära kast i forwarden Martin Janolhs hockeykarriär den här månaden.
– Vi hade precis kommit upp till Dalarna när Magnus Bogren från Tingsryd hörde av sig, berättar han för hockeysverige.se om det händelserika dygnet när han bytte klubb.

Martin Janolhs inledde säsongen 2020/21 i Vita Hästen. Där svarade han för fyra mål och totalt sex poäng på 18 matcher. Men för någon vecka sedan bröt klubben med Hedemora-sonen. Det blev en snabb resa med familjen upp till Dalarna innan Tingsryd hörde av sig och ville ha honom i laget resten av säsongen. 

Sagt och gjort. 

Det var bara att vända i dörren och rulla mot Småland med flickvännen Emelie och ettåriga tvillingarna Colin och Loui.

Så här lång har Martin Janolhs svarat för tre mål och totalt fem poäng på fem matcher. Även om han där och då var besviken över att lämna Vita Hästen känner han idag att det blev en väldigt lyckad flytt till Tingsryd. 

– Som läget var då ville jag vara kvar om det hade gått att lösa. Det kändes som det var intentionen från tränarna där också Nu gick det inte att lösa så det var inte mycket att göra åt, berättar Martin Janolhs för hockeysverige.se och fortsätter:
– Just nu tycker jag inte att det behövt innebära något dåligt och jag tycker att jag fått ett uppsving spelmässigt sedan jag kom hit.

Var det ekonomiska bitar som inte gick att lösa?
– Ja, det var i alla fall beskedet jag fick. Dom försökte hitta lösningar för att skriva vidare kontraktet, men som situationen är nu behövde dom spara på pengarna. Det kan jag förstå och det är tufft för alla nu.
– Det var inga hard feelings. Hade jag fått chansen att vara kvar hade jag varit det, men nu blev det inte så. I stället blev det Tingsryd och det fungerar bra.

Hur ser du på din prestation i Vita Hästen?
– Första hälften av matcherna gick det lite trögt. Det kändes som att det tog lite tid att komma in i det eftersom jag inte hade spelat på länge.
– Sista fem, tio matcherna tycker jag att det gick bra. Jag var mycket mer involverad i spelet då, fick spela mycket och i alla spelformer.

SNABB FLYTT: "DET HAR GÅTT BRA"

Den 7 januari meddelade Tingsryd att dom skrivit kontrakt med 29-åringen säsongen ut. 

– Jag hade inget klart så där på en gång efter Vita Hästen. Vi hade packat ur våra grejer i Norrköping och åkte upp till Dalarna för att mellanlanda där lite till vi visste lite mer om vad som skulle hända.
– Vi hade precis kommit upp till Dalarna när (Magnus) Bogren från Tingsryd hörde av sig. Då blev det att ta ett snabbt beslut, det bir ju oftast så, säger Janolhs med ett lätt skratt och fortsätter:
– Speciellt under en säsong. Allt gick väldigt fort och Tingsryd ville ha ett besked snabbt. Efter ett snabbt taget beslut blev det att packa om grejerna dagen efter och sedan åka ner igen. 

Martin Janolhs.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Nu är, som sagt var, Martin Janolhs inte ensam i sin familj. Med sig till Tingsryd skulle han såklart ha sin sambo och deras tvillingpojkar.  

– Det var lite bökigt, men det har gått bra ändå. Det som varit skönt är att vi inte behövt ha våra egna möbler med oss. Vi behövde bara packa kläder och barngrejer.
– Emelie är mammaledig så på det viset går det för dom att bara åka med om man säger. Sedan är det ingen drömresa att åka från Dalarna ner till Småland med två ettåringar, men jag tycker att det gått bra.

ÅTERFÖRENING MED GULDKOMPIS

I Tingsryd spelar ytterligare en spelare med rötterna i Hedemora.

– Jag pratade lite med Simon Norberg eftersom jag känner honom lite sedan tidigare. Vi kommer från Hedemora båda två. Vi pratade lite efter att jag pratat med Bogren så jag fick lite koll på läget. 

Joachim Nermark.Joachim Nermark.Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

Martin Janolhs var med i det Leksandslag som vann J20-SM-guld 2010. I det laget spelade även Joachim Nermark som nu är inne på sin tredje säsong i Tingsryd.  

– Det är kul. Nu är det tio år sedan vi tog SM-guld och det är senast gången vi spelade tillsammans.
– Lite så är det i den här branschen, att man spelar ihop och umgås intensivt. Sedan kan det gå många år, men sedan blir det samma sak igen.

Hur har du upplevt första tiden i Tingsryd vid sidan an hockeyn?
– Det är ett litet samhälle. För vår del är inte det något speciellt eftersom jag och tjejen är uppväxta i Hedemora och Leksand som också är små ställen.
– Oftast blir det en bra känsla i ett lag där alla bor nära varandra, umgås mycket och ses utanför isen.

Har du hunnit med att fika på klassiska Börjes i Tingsryd?
– Vi har varit där och handlat en del, men vi tänkte faktiskt gå dit för att fika i dag (läs: i går).

"ETT BRA SJÄLVFÖRTROENDE"

Martin Janolhs inledande fem matcher i Tingsryd har varit lyckade med fem poäng på lika många matcher. Mycket handlar den hockey smålandslaget spelar jämfört med den i Vita Hästen menar 29-åringen.

– I Hästen fick jag egentligen spela i alla spelformer och kände mycket förtroende. Sedan tycker jag att vi spelar en mer kreativ hockey i Tingsryd där vi håller i pucken mer, vilket kanske passar mig bättre.
– Poängen har trillat in mer här, men jag har inte mer speltid här än i Hästen. Det är mer att vi som lag gått bra både under matcherna och att vi, som jag sa, spelar en hockey där vi gillar att hålla i pucken och hela tiden hitta blad.

Just nu ligger Tingsryd sexa i Hockeyallsvenskan och mycket talar för att det blir slutspel. 

– Det känns att många i laget har ett bra självförtroende. Redan då jag kom hit hade dom tagit poäng i flera raka matcher och det kändes som det var något bra på gång.
– Jag tycker också att det här märks på många genom just det här med att hålla i pucken, spelet med puck, vilket blir tydligt när man har ett bra självförtroende. När det flyter på håller man i pucken lite extra och stressar inte upp sig. Det här kan jag tycka att jag känner av i gruppen.

Du har skrivit kontrakt med Tingsryd säsongen ut, har bostad i Dalarna, är tvillingpappa, men hur går tankarna framåt?
– (Skratt) Jag vet inte riktigt. Nu har det varit ett så speciellt år. Senast vi två pratade var jag inne på att åka utomlands för att spela, att det var tanken inför den här säsongen. Det blev inte så på grund av all ovisshet med coronan.
– Det är svårt att säga vad som kommer hända framöver också. Jag får ta den här säsongen för vad den är och se till att sätta mig i en bra sits inför nästa säsong. Vad det blir då får framtiden utvisa.

Hur har det påverkat dig som hockeyspelare att bli pappa till två killar som gärna håller dig och Emelie vakna på tider där vi andra normalt sover?
– Jag bryr mig inte så mycket om hockey när jag inte är på hallen och för mig har det varit positivt.
– När jag är på hallen har jag allt fokus på att vara där. När jag går därifrån släpper jag det helt och håller inte på att älta saker då jag kommer hem eftersom som det är så mycket annat som händer där ändå.


TV: 16-årige österrikaren om SHL-debuten

Matchrapporter: Formstarkt Almtuna tog ännu en seger Tingsryd höll nollan och tog stark seger mot Mora Stark defensiv när Tingsryd vann mot Västervik

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten