Sami Vatanen, Derick Brassard och Zdeno Chára är tre av de största namnen kvar på marknaden.
Foto: USA TODAY Sports/Bildbyrån
Lista

Spelarna som fortfarande är tillgängliga på free agent-marknaden

ANNONS

NHL-säsongen 2020/21 närmar sig med stormsteg och klubbarna har kommit igång med värvningarna igen. 
Men det finns fortfarande flera spelare kvar på marknaden. 
Här är 15 av spelarna som ännu inte har hittat en ny klubb inför den kommande säsongen. 

Om bara några dagar inleder NHL-klubbarna sina träningsläger inför den nya säsongen. 

Därför har lagen börjat komma igång med att värva free agents igen och de senaste dagarna har vi fått se Erik Haula och Mikael Granlund gå till Nashville Predators, Corey Perry till Montreal Canadiens samt Mike Hoffman skriva ett tryout-avtal med St. Louis Blues. 

Flera stora namn har därför fallit bort från free agent-marknaden – men det är inte helt tomt än. Värvningarna lär också bli fler då det kommer vara extra värdefullt att ha en stor och bred trupp jämfört med en vanlig säsong. 

Här listar vi därför 15 unrestricted free agents som borde kunna hitta ett NHL-jobb inför den kommande säsongen.  

Derick Brassard

Var tidigare en framträdande forward i New York Rangers som gjorde runt 60 poäng två säsonger i rad men därefter har det gått utför för Brassard. Han spelade okej i Ottawa Senators men har sedan floppat i både Pittsburgh Penguins och Colorado Avalanche.

Gjorde 32 poäng på 66 matcher i New York Islanders i fjol, bäst av alla tillgängliga free agents just nu. Ryktas vara på väg till Arizona Coyotes som skulle bli hans åttonde klubb i karriären. En återkomst till Islanders sägs dock fortfarande finnas på bordet för 33-åringen.

Sami Vatanen

Den tidigare World Cup-finländaren har inte riktigt lyckats nå samma offensiva höjder de senaste åren som han hade i Anaheim Ducks. Han har ändå varit en skicklig tvåvägsback för New Jersey Devils och Carolina Hurricanes som borde vara en tillgång för de flesta NHL-lagen.

Zdeno Chára

Trots att han har hunnit fylla 43 år är Zdeno Chára en av de hetaste spelarna på marknaden. Backbjässen kan bidra med mycket för NHL-lagen då han är en defensiv klippa av sällan skådat slag. 

Prioriteten ska fortfarande vara en återkomst till Boston Bruins, där han varit kapten sedan 2006, men enligt hans agent ska 20 klubbar hört av sig till Chára.

Blir det en fortsättning i Boston för Zdeno Chára.Blir det en fortsättning i Boston för Zdeno Chára.Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports

Madison Bowey

Den tidigare Stanley Cup-mästaren med Washington Capitals stod för 17 poäng på 53 matcher i Detroit Red Wings, vilket inte är fy skam med tanke på hur dåliga Detroit var i fjol. Känslan är att 25-åringen fortfarande inte fått ut all sin potential. Kan lyftet komma i nästa klubb? Enligt Elliotte Friedman är Edmonton Oilers intresserade av Bowey.

Colin Wilson

En höftskada stoppade 31-åringen från spel i princip hela säsongen i fjol. Han spelade bara nio matcher i Colorado innan han tvingades ställa in säsongen. Det tidigare förstarundevalet har visat sig vara en skicklig forward för en roll lite lägre ner i hierarkin och har varit en stabil poängmakare. Frågan är om den krånglande hösten tillåter honom att spela igen nästa säsong.

Ben Hutton

En stabil back som fortfarande borde kunna göra ett bra jobb i NHL. Var framträdande i Vancouver Canucks för ett par år sedan men var inte lika imponerande i Los Angeles Kings i fjol. Han var dock en av endast fyra ordinarie spelare i Kings som gick med plus den gångna säsongen.

Andy Greene

Den 38-årige backen lämnade New Jersey Devils i våras efter 14 raka säsonger i klubben. Han trejdades till New York Islanders där han imponerade för ”Isles” under Stanley Cup-slutspelet och var en viktig pjäs i defensiven. Har tidigare uppgetts vara på väg tillbaka till Islanders men än har han inte skrivit på något kontrakt.

Andy Greene. Andy Greene. Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Brian Boyle

36-åringen har haft några tuffa år med skadebekymmer samt drabbades av leukemi 2017. Boyle kan dock fortfarande vara användbar i NHL med sin rutin och storlek. Gjorde 15 poäng på 39 matcher i Florida Panthers i fjol. 

Travis Hamonic

Valde att avstå från spel i sommarens Stanley Cup-slutspel på grund av familjeskäl och statusen är därför oklar för backen. Den oerhört stabile pjäsen lockar dock intresse från ett antal NHL-organisationer och bland annat Vancouver Canucks och Edmonton Oilers har ryktats hört sig för om Hamonic.

Justin Abdelkader

Michigan-killen köpets ut och fick lämna barndomsklubben Detroit Red Wings efter 13 raka säsonger i klubbens organisation. 33-åringen tvingas nu söka sig om efter en ny klubb. Har tappat en hel del de senaste åren och i fjol landade han på svaga noll mål och tre assist på 49 matcher i Red Wings. Sägs dock ändå locka lite intresse från NHL-lag trots det svaga fjolåret.

Jimmy Howard

Den enda målvakten kvar på free agent-marknaden. Han har bara spelat i Detroit Red Wings under sin NHL-karriär och varit förstemålvakt under nästan tio år men i fjol var ett riktigt bottennapp för 36-åringen. Han vaktade kassen i 26 matcher och snittade 88,2 i räddningsprocent samt 4,2 insläppta mål per match. Om han skriver på för ett nytt NHL-lag lär det endast vara som nödlösningsreserv.

Jimmy Howard.Jimmy Howard.Foto: USA Today Sports

Matt Martin

Powerforwarden var den som delade ut flest tacklingar i NHL under hela 2010-talet, nästan 3 000 tacklingar över tio säsonger. 31-åringens offensiva produktion har inte varit mycket att skryta om de senaste åren men han kan fortfarande vara användbart för sitt slitjobb.

Karl Alzner

Alzner var en riktigt stabil tvåvägsback i Washington Capitals men lyckades inte riktigt prestera på samma sätt i Montreal Canadiens de senaste säsongerna. 32-åringen har i princip endast fått spela i AHL de senaste säsongerna. Trots det kan backen vara aktuell för ett NHL-jobb – och bland annat Boston Bruins sägs vara intresserade av hans tjänster.

Mirco Müller

Den 25-årige schweizaren blev inte kvar i New Jersey Devils och står nu utan kontrakt. HC Davos har ryktats vara intresserade av att plocka hem backen men det ser inte så troligt ut. Den storväxte försvararen sägs nämligen ha lite intresse från NHL-klubbar.

Trevor Lewis

Den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren har spenderat hela sin karriär i Los Angeles Kings men blev inte kvar i klubben. 33-åringen stod för tolv poäng i fjol men har sina främsta egenskaper i defensiven samt i boxplay. Ska ha intresse från ett antal NHL-lag. 


TV: Minnesvärda NHL-säsongen 2020 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 mars
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten