Nicklas Grossmann imponeras av Evan Bouchard.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"Han har koll på alla tio spelare samtidigt där ute"

Evan Bouchard har förgyllt den hockeyallsvenska tillvaron för Södertäljesupportrarna den här säsongen. 
En som imponerats stort av Edmontontalangen är tidigare NHL-backen Nicklas Grossmann – både på och utanför isen.
– Den största talangen han enligt mig har är personligheten, inställningen och ödmjukheten, säger Grossmann till hockeysverige.se.

Södertäljes Evan Bouchard har övertygat i Hockeyallsvenskan den här säsongen. 21-åringen från Oakville invid Lake Ontariosjön gick i draftens första runda 2018. Edmonton valde honom då som hela draftens tionde spelare, vilket tyder på spetskompetens hos Bouchard.

Förra säsongen svarade Bouchard för sju mål och totalt 36 poäng på 54 matcher i AHL där han spelade för Bakersfield Condors. I början av september meddelade Södertälje att dom har fått chansen att låna Edmonton-talangen i inledningen av säsongen. 

Så här långt har han svarat för sex mål och totalt 17 poäng på 23 matcher, men framförallt har han visat upp ett spel som gör honom till en av ligas absolut bästa backar.

– Vad jag visste om honom innan? Ingenting, säger den tidigare NHL-spelare Nicklas Grossmann som nu jobbar kring Sportklubben till hockeysverige.se.
– Det var då hans namn kom på tal som jag började kolla runt lite. Jag hade, som sagt var, aldrig hört om honom. Han är ganska ung så det var väl ganska naturligt. Han var nydraftad och ett viktigt ”prospect” i deras ögon, vilket var det jag fick reda på.
– Jag visste egentligen inte alls vad han var för spelare så det var kul att se då han kom hit. Man såg lite kvalitéer ganska snabbt. Första intrycket var att han är en intressant spelare.

Nicklas Grossmann.Nicklas Grossmann.Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur skulle du beskriva Bouchard som spelare?
– En väldigt mogen spelare för sin ålder. Han är redan bra på saker man blir bra på efter många år. Det här med blicken för spelet. Han kan läsa matchen och spelet på en nivå som jag brukar tycka det tar tid att lära sig. Alltså sådant som kommer av erfarenhet samtidigt som vissa aldrig får det.
– Han har sinnet att nästan kunna styra matchen med sitt eget tempo. Sådana kvalitéer växer inte på träd. Det här var något vi såg ganska fort att han hade även om det tog lite tid för honom att komma in i skridskoåkning, tempo och allt sådant, vilket Micke (Samuelsson) och han själv visste då han sajnade.
– Någonstans såg vi blicken och framförallt spelet med pucken. Det var ganska häftigt att se att det hade han per automatik.

"DET CHARMIGA MED HONOM ÄR..."  

Södertälje och Nicklas Grossmann upplevde också att han hade en lite längre startsträcka då han kom till laget och Hockeyallsvenskan. 

– Det tog ett tag innan han kom in i det, vilket ha sa själv ”Jag måste köra på ordentligt för att komma in i det”. Det är mycket skridskoåkning i Hockeyallsvenskan och han såg lite slö ut, vilket inte är så konstigt om man inte spelat hockey på tio månader. Klart att det tar lite tid att komma in i gängorna.
– Han hade haft ett break och det var därför han kom hit, för att få spela hockey. Jag tror att det är jättenyttigt för honom själv att få spela en massa matcher och var i en bra träningsmiljö.
– Självklart är det jättebra för oss att få ha en sådan spelare med dom kvalitéerna i klubben.

Före detta NHL-backen från Vagnhärad är inte bara imponerad av hockeyspelaren Evan Bouchard utan minst lika mycket av hans personlighet. 

– Det charmiga med honom är att han sitter på dom här kvalitéerna som spelare, alla pratar om talang och så vidare. Den största talangen han enligt mig har är personligheten, inställningen och ödmjukheten.
– Han är väldigt professionell men på samma gång ödmjuk och ”laid back”. Dessutom har han väldigt ofta ett leende på läpparna och är ofta inne i gymmet efter matcher och kör extra fast han inte behöver.
– Det märks att han är på väg någonstans och inte nöjer sig med att bara göra det man säger till honom att göra. Han gör mer. Det är ganska häftigt att se och jag kommer då tillbaka till att han är väldigt mogen och en driven individ som vill någonstans trots sin unga ålder.
– Det är inte många unga spelare som har dom här kvalitéerna. Han har redan bestämt sig för vart han ska, vilket är coolt att se. Jag tycker att det är en talang att kunna orka och vilja träna samtidigt som du som spelare och person vet vad du behöver lägga ner för tid och arbete för att ta sig dit du vill.  

Evan Bouchard.Evan Bouchard.Foto: Ronnie Rönnkvist

ETT LYFT FÖR LAGET  

Vad tror du det betyder för övriga backar i Södertälje att ha en sådan kille bredvid sig?
– Jag tror det är jättenyttigt. Vi har en bra mix mellan både unga och lite äldre spelare. Det är nog jättebra för samtliga att se hur han beter sig och framförallt då att se hans spel med puck.
– Killarna lär sig dagligen av honom vad han gör med pucken och allt det där. Sedan vet han själv om, vilket vi också sett, att han har lite att jobba på i defensiven. Där behöver han ta kliv om han ska spela i världens bästa liga. Däremot ligger han ganska långt fram i spelet med puck.
– Att spela med honom tror jag även är jättebra för våra äldre spelare. Man lär sig av varandra, ser hur han tar sig an situationer på isen, i powerplay, fem mot fem eller vad än är för spelsituation.
– Framförallt är det nyttigt för våra unga spelare att se honom och det känns ibland som han har koll på alla tio spelare samtidigt där ute.

Har du personligen jobbat något extra med Bouchard?
– Nej, inte på individbasis så att vi lagt upp en plan för just honom. Självklart ingår han i processen och strukturen för resten av laget. Sedan är vi såklart på plats som en resurs till killarna och försöker hjälpa varje individ efter behov.
– Klart att jag har försökt komma med lite ”pointers” här och där eller försökt hjälpa till med lite smågrejer, men det har inte varit något speciellt.

Vad tror du det betyder för Hockeyallsvenskan som liga att få in spelare så som exempelvis Evan Bouchard och Raphaël Lavoie?
– Det råder lite delade meningar om det där. Vissa tycker att vi inte ska ha för många importer, lån och allt vad det kan kallas för, eftersom det kan hämma utveckling, juniorer och så vidare.
– Andra halvan tycker det är bra att få in folk med bättre kvalitéer än vad vi kan få fram själva eftersom det lockar fans, blir roligare att titta på och det gynnar hockeyn eftersom kvalitén blir högre.
– Jag tycker någonstans både och. Dels tycker jag att det är jättebra att få hit folk som har lite mer spets och bidrar till både klubbarnas framgång och ligans kvalité på hockeyn. Det blir roligare och bättre hockey.
– Sedan handlar det självklart om att hitta en mix, att även få upp unga spelare så inte deras kurva man satt upp innan säsongen hämmas. Att hitta balansen för att kunna ta in en, två eller hur många man nu vill men ändå få fram egna produkter.

Evan Bouchard.Evan Bouchard.Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

OSÄKER STATUS  

När hockeysverige.se träffade Evan Bouchard i mitten av oktober var han osäker på hur länge han skulle bli kvar i Södertälje. 

– Jag vet inte riktigt. Vi får vänta och se när ligorna öppnar upp igen, men jag kommer i alla fall bli kvar några månader, svarade 21-åringen då.

Idag skriver vi den 10:e december och det är fortfarande oklart hur länge SSK får behålla sin back-stjärna. 

– Där har jag tyvärr ingen aning utan det får ni nog fråga Micke Samuelsson om, säger Nicklas Grossman och fortsätter:
– Jag har inte hört någonting och det enda där jag håller koll på är NHL där jag lyssnar på deras samtal mellan facket och ligan, hur det går. Det senaste jag läst är att dom har hittat ett datum i mitten på januari där dom ska dra igång om allting hamnar på plats.
– Blir det fallet misstänker jag att killarna här måste sticka i god tid så dom är redo när det drar igång.

Fotnot: Denna intervju gjordes innan det under torsdagen stod klart att Södertälje skulle pausa sin verksamhet.


TV: JVM-minnen – Filip Forsberg

Matchrapporter: Djurgården segrare borta mot SSK SSK ryckte i sista perioden och vann mot Västervik Straffar avgjorde när Östersunds IK vann mot SSK SSK avgjorde täta matchserien mot Troja i andra förlängningsperioden Troja/Ljungby vann – reducerar matchserien mot SSK

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
15:15 Frölunda - Luleå SHL
15:15 Timrå - Örebro SHL
15:15 Leksand - Malmö SHL
15:15 Oskarshamn - Färjestad SHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 HV 71 - Linköping SHL
18:00 Växjö - Rögle SHL
18:00 Brynäs - Skellefteå SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten