Sök
Leksands vd Andreas Hedbom.
Foto: Bildbyrån
SDHL

"En bra produkt – vi måste hjälpas åt att lyfta den"

Leksand sladdar i tabellen och ligger för närvarande näst sist i SDHL.
Dalalaget är långt ifrån så bra som man var för några år sedan, så vad krävs för att laget ska ta sig tillbaka till svensk damhockeys toppnivå igen?
– Att SDHL-laget ligger där man ligger i år är vi såklart inte nöjda med, säger Leksands vd Andreas Hedbom till hockeysverige.se.

Säsongen 2014/15 spelade Leksand semifinal i SDHL. Tittar vi idag på lagets placering i tabellen så hittar vi Leksand näst sist med endast avsågade Göteborg bakom sig. Hur ser satsningen egentligen ut på damhockeyn i Leksand och vad betyder damverksamheten för klubben

Hockeysverige.se ställde dom frågorna, men även en rad andra till klubbens vd Andreas Hedbom

– För oss betyder damhockeyn mycket och har gjort så under en lång period, säger Hedbom och fortsätter:
– Vi är faktiskt en klubb som haft damhockey under en väldigt lång tid. Idag har vi ett SDHL-lag, ett damjuniorlag plus ett flicklag som startade upp förra året, men som har fått en riktigt fin utveckling i år. Det är runt 40 tjejer i den gruppen.

Hur stor att satsningen på SDHL-laget i relation till exempelvis herrlaget, J20 och så vidare för att få ihop ett slagkraftigt lag?
– För vår del och som vi bedrivit den… Vi har på herrsidan varit en allsvenskklubb under mesta delen av 2000-talet. I paritet till det har det varit en relativt stor satsning på damlaget.
– Det har också att göra med att vi har ytterligare ett lag och även ett till så den verksamheten håller på att byggas upp. Relativt stor satsning har det varit trots att vi haft väldigt tuffa ekonomiska premisser under många, många år när vi åkt lite upp och ner genom seriesystemet. 

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

"LÅNGT IFRÅN FÄRDIGA"  

Om vi ser till ledningen kring verksamheten där Leksand saknar en renodlad sportchef, varför har ni inte en större stab kring verksamheten och hur tänker ni kring dom här bitarna framåt?

– Det är en väldigt bra fråga. Vi söker inför framtiden den bästa och ultimata organisationen för vårt damlag. Om jag pratar framtid är vi långt ifrån färdiga med hur vi egentligen vill ha det kring vårt SDHL-lag eller damverksamhet. 

Hur vill du att det ska se ut framåt?
– Om jag kan plocka lite fritt så tror jag att vi måste öka bemanningen runt SDHL-laget och damverksamheten för att ge den möjligheten till att utvecklas. Allt utifrån vad ekonomin och omvärlden till tillåter. Just nu är det inte rätta läget när det ser ut som det gör och vi ser över precis allting.

Nu är det svårt att jämföra, men lag som Brynäs, Linköping, HV71, Djurgården, Luleå och så vidare hårdsatsar på sina lag i SDHL och att utveckla damhockeyn. Upplever du att Leksand finns med i den här gruppen?
– Lagen du jämför med nu har haft helt andra ekonomiska förutsättningar och en annan ekonomisk verklighet än vad vi har haft. Man ska ha klart för sig att vi bedrivit, tycker jag, en väldigt bra damverksamhet trots att vi legat i Hockeyallsvenskan med herrarna.
– Trots allt har vi ändå kunnat vara med och tävlat på en väldigt hög nivå under många, många år. 

VILL BLI NÅGONTING ATT RÄKNA MED  

Sneglar ni på dom nämnda klubbarna och vill ta rygg på dom eller hur resonerar ni kring det?
– Så är det väl i alla branscher att är det någon som gör något väldigt bra så sneglar man lite på hur dom gör. Jag tycker inte vi ska säga att vi vill kopiera för det tycker jag är fel. Vi ska skapa vår egen väg här. 

Säsongen 14/15 ledde Jens Nielsen Leksand till semifinal i SDHL. Idag är Leksand ett bottengäng. Hur tänker du kring lagets utveckling med tanke på det?
– Att SDHL-laget ligger där man ligger i år är vi såklart inte nöjda med. Det är inte laget heller. Jag har sett varenda match och enligt mig kunde vi haft ett stort antal poäng till. Laget som sådant har spelat väldigt bra.
– Vår målsättning är såklart att vi inte ska ligga där vi ligger. Vi vill upp i tabellen och bli någonting att räkna med inom svensk damhockey, absolut. 

Vad skulle det betyda för klubben att ha SDHL-laget i absoluta toppen igen?
– Jättemycket. Nu har inte jag varit här så jättelänge, bara ett och ett halvt år. I min värld är det jätteviktigt att ha en stark och bra damverksamhet.
– Vi har en resa att göra. Det tror jag även damhockeyn i stort har att göra för att bygga hela varumärket, få publik till matcherna och hela den biten. Den resan vill vi också vara med på.

16-åriga Tuva Kandell är en lovande spelare.16-åriga Tuva Kandell är en lovande spelare.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

"DÄR MÅSTE VI LÄGGA KRUTET"  

Hur ska ni få publik till Leksands matcher när väl pandemin är över?
– Vi försöker på många olika sätt. Bland annat har vi exakt samma uppsättning när damlaget eller herrlaget spelar. Allt från intro till allt sådant.
– När vi kombinerat herr och dammatch, då vi först kört herrmatchen och sedan dammatchen, har det visat sig varit ganska lyckat. Det är nog sådana grejer vi måste göra för att publiken verkligen ska komma till damhockeyn.
– Jag pratar nu av egen erfarenhet och, som sagt var, jag har sett i princip varenda dammatch. Jag tycker att det är väldigt roligt att se tjejerna spela hockey. Det är i grunden en bra produkt, men vi måste hjälpas åt att lyfta den.

Vilka blir viktigaste bitarna för Leksand att lägga resurserna på närmsta tiden?
– Vi har ett väldigt ungt lag och jag tror att våra resurser måste ligga på att få våra unga tjejer att utvecklas åt rätt håll. Att ta stegen man behöver göra då man går från juniorhockey till seniorhockeyn.
– Det här ett steg att ta även inom damhockey. Där måste vi lägga krutet, avslutar Andreas Hedbom.


TV: Veckans SHL-lag #6

Matchrapporter: Andrea Dalen i målform när Djurgården vann mot Leksand Stark defensiv när Linköping vann mot Leksand Leksand vann – efter Dominique Rüeggs hattrick

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten