Anna Amholt har en bra bit kvar tills hon kan vakta kassen igen.
Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån
SDHL 1

220 dagar senare – fortfarande sjuk efter corona

ANNONS

HV71:s Anna Amholt har inte spelat hockey på väldigt länge. Anledningen till det är att hon fortfarande mår dåligt efter långvariga symtom av corona.

Anna Amholt har inte kunnat spela hockey sedan förra säsongen. HV71:s 20-åring fick covid-19 tidigare i våras och har ännu inte återhämtat sig.

– Jag kände väl tidigt att jag började få influensasymtom i kroppen. Men trodde enbart att jag var trött från träning, säger hon till P4 Jönköping och fortsätter:

– Sedan tappade jag smak och doft, fick feber och huvudvärk och väldigt ont i ögonen när jag kollade upp i huvudet. Sedan fick jag lite tung andning och sådär. Jag förstod väl rätt snabbt vad det rörde sig om där. 

Trots att det nu har gått 220 dagar sedan hon insjuknade finns det igen hockey i sikte. 

– Det är en bra bit bort. Det är mycket sängliggandes och sjukhusbesök just nu. 

Amholt berättar även att det går upp och ned kring hur hon mår under dagarna och att läkarna inte har hittat någon anledning till varför hon, som var så pass vältränad och frisk, drabbats så allvarligt.

"SKA VARA VÄLDIGT FÖRSIKTIG"  

Hon uppmanar också andra att ta det säkra före det osäkra kring viruset. 

– Man ska vara väldigt försiktig och när man väl får det ska man ta det väldigt lugnt. Jag gick ut och försökte träna efter två veckor och jag tror att det inte har gjort mig så gott egentligen, avslutar hon.

Amholt spelade fem matcher med HV71 i fjol. Innan dess har hon tillhört både Luleå och AIK i SDHL.


TV: Theodor Niederbach om att draftas av Detroit

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL