Sök
Lisa Johansson firar sitt mål i 6-0-segern.
Bildbyrån
Damkronorna

"Vi vill framåt hela tiden - jobbar väldigt hårt tillsammans"

Efter ett par säsonger där de flesta rubrikerna varit negativa fick Damkronorna en drömstart på säsongen 20/21. Med nio spelare födda på 2000-talet växer ett nytt landslag fram. Igår krossade de Norge med 6-0.
– Alla kommer hit och vill verkligen ta för sig och bidra med det man är bra på. Det tycker jag är väldigt kul att se, säger "veteranen" Lisa Johansson till hockeysverie.se.

Att Sverige slog Norge med klara 6-0 under onsdagen var givetvis väldigt kul, men vad nästan var ännu viktigare för Damkronorna är att det var sex olika målskyttar. Emma NordinEbba BerglundSofie LundinEmmy AlasalmiLinnea Johansson och Lisa Johansson nätade alla varsin gång bakom Modo-målvakten Kaja Ekle.

Hockeysverige.se fick en pratstund med en av målskyttarna, Lisa Johansson, strax efter hennes segerfrukost dagen efter vinsten mot Norge.

– När jag är iväg så här, men ofta hemma också, kör jag mycket havregrynsgröt, banan och lite kaffe för att komma igång…

Lite kaffe?
– Det blir mycket kaffe under dagen, men kanske inte så mycket på morgonen, säger Lisa Johansson med ett skratt innan hon blickar tillbaka och ger oss sin analys av matchen mot Norge.
– Jag tycker att vi sätter tonen redan från början. Vi åker mycket skridskor, vågar hålla puck och spelar efter vår plan relativt väl. Sedan håller vi ut resten av matchen. Det blev ganska många mål i första perioden. Då blev det att dom backade hem mer och mer, vilket gjorde att det blev väldigt svårt att oss in på kassen.
– Vi löser det ändå bra, får igenom lite skott, har trafik framför mål och får in någon puck även i andra och tredje perioderna. I det stora hela gör vi en bra match. 

UNGT LANDSLAG

Sverige mönstrar inte mindre än nio spelare födda på 2000-talet i den här turneringen och det här märks på ett positivt sätt menar Lisa Johansson.

– Vi vill framåt hela tiden och jobbar väldigt hårt tillsammans samtidigt som vi försöker komma ihop som grupp. Det finns inte den här rädslan oss folk att ta för sig. Alla kommer hit och vill verkligen ta för sig och bidra med det man är bra på. Det tycker jag är väldigt kul att se. 

Lisa Johansson, född 1992, räknas numera som lite av en tant i det här nya unga laget. 

– Helt plötsligt har jag blivit tredje äldst. Jag vet inte vad som hände där. Allt gick ganska fort, skrattar landslagsforwarden och fortsätter:
– Jag tycker ändå inte att min roll har förändrats så mycket. Det är bara att fortsätta gå ut och göra det jag är bra på precis som vi alla ska göra. Sedan är det lite så att jag ska försöka visa vägen med mitt spel och visa att det är hårt jobb som gäller oavsett om man är den defensiva ”brunkarforwarden” eller den offensiva som folk räknar med ska göra mål. Alla måste jobba hårt och göra det tillsammans. 

Lisa Johansson.Lisa Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

I norska laget spelade en av Lisa Johanssons lagkamrater i AIK, Line Bialik Öien, en spelare hon helst vill ha i sitt eget lag. 

– Det är såklart kul att mötas även om jag hellre har henne i mitt lag som jag har hemma i AIK, säger Lisa Johansson med ett lätt skratt.

Ni vann med 6-0 över ett Norge som ni kommer möta i B-VM, vad betyder resultatet för just den viktiga turneringen?
– Vi vet inte hur det kommer se ut. Det kanske blir så att varken vi eller Norge har samma trupp i B-VM. Allt kan förändras och det är ganska långt dit.
– Självklart är det ändå viktigt för självförtroendet kollektivt veta att vi mött Norge en gång och vunnit. Vi vet nu vart vi står och vet också att om vi jobbar hårt tillsammans, som vi gjorde igår, och skapar mycket så har vi chans att slå dom igen.
– Som sagt var, det är en ganska lång väg dit, och jag vet inte om vi ska se så mycket på tidigare matcher då vi väl kommer fram till B-VM.

När var du själv senast med i Damkronorna då ni gjorde sex mål framåt?
- Jag vet inte om jag har varit med om det…

"VIKTIGT FÖR DET KOLLEKTIVA SJÄLVFÖRTROENDET"

Vad betyder det för fortsättningen och laget att just göra så pass många mål framåt i en och samma match?
– Som jag sa tidigare är det väldigt viktigt för det kollektiva självförtroendet. Som alla vet har det varit väldigt mycket snack även tidigare om att vi måste gå framåt och göra mer mål.
– Igår visade vi verkligen det samtidigt som det är sex olika målskyttar. Det visar att vi tar steg framåt och i rätt riktning hela tiden, vilket är väldigt viktigt och kul att se. 

Kan det bli en ny målfest idag?Kan det bli en ny målfest idag?Bildbyrån

Ikväll med matchstart 19.00 står Danmark för motståndet. 

– Det är jättekul och inspirerande att få möta Danmark. Ett lag som jag aldrig mött tidigare. Jag tror att det kommer bli en tuff match, men om vi spelar som igår, jobbar hårt ihop och hela tiden försöker attackera framåt så hoppas jag att vi ska ta hem en ny vinst.
– Vi har inte ännu (9.30) haft något möte om hur Danmark spelar, men det kommer vi självklart ha under dagen. Däremot har jag aldrig sett dom live någon match, men jag har sett någon träning här.
– Det ska bli väldigt kul att se hur dom är. Dessutom har Peter Elander har tagit över laget och han har man ju träffat på tidigare, avslutar Lisa Johansson. 


TV: Niklas Rubin uttagen i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten