Trevor Daley.
Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports
NHL

Dubble Stanley Cup-mästaren lägger av

ANNONS
Efter 1 058 matcher i världens bästa hockeyliga avslutar Trevor Daley nu sin spelarkarriären.
I stället blir 37-åringen rådgivare inom Pittsburgh Penguins organisation. 

Trevor Daley lägger skridskorna på hyllan efter 16 säsonger i NHL. 

Den kanadensiske backen draftades av Dallas Stars i andra rundan 2002. Han spelade därefter elva raka säsonger i Dallas innan klubben trejdade bort honom till Chicago Blackhawks. 

Det blev dock bara 29 matcher i Chicago innan Daley trejdades igen, den här gången till Pittsburgh Penguins. 

I Pittsburgh blev det bara två säsonger – men det blev de mest minnesvärda säsongerna i hans karriär. Trevor Daley fick nämligen vinna Stanley Cup under båda sina säsonger i Penguins. 

Efter den andra triumfen blev backen free agent och gick till Detroit Red Wings. Hans kontrakt gick dock ut efter den senaste säsongen och Detroit valde att inte förlänga avtalet.

ÅTERVÄNDER TILL PITTSBURGH

Nu meddelar 37-åringen att det är färdigspelat i NHL. Han kommer i stället att återvända till Pittsburgh Penguins där han blir rådgivare. 

– Först vill jag gratulera Trevor till en fantastisk och framgångsrik karriär. Förutom att vinna Stanley Cup med oss så lämnade han ett stort intryck hos oss med sin professionalitet och sina ledarförmågor. De egenskaperna, tillsammans med hans vilja att lära sig business-sidan av NHL, gör honom till en fantastisk kandidat för vår ledarstab, säger Pittsburghs GM Jim Rutherford

Trevor Daley spelade totalt 1 058 NHL-matcher för Dallas Stars, Chicago Blackhawks, Pittsburgh Penguins och Detroit Red Wings. På de matcherna noterades han för 309 poäng. 


TV: NHL:s hetaste free agents

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL