Sök
Tungt för Djurgården just nu.
Foto: Bildbryån/Peter Holgersson
SHL

Djurgården jumbo – efter ny tung förlust

Djurgården har halkat ned på jumboplatsen i SHL. Detta efter att ha förlorat kvällens bortamatch mot Linköping. samtidigt lyckades Luleå stjäla med sig två poäng från bortamötet med Örebro – medan Skellefteå slog Färjestad efter en målsnål affär i Västerbotten.

Svep från fem av kvällens SHL-matcher.

Linköping – Djurgården 5–4 (2–2, 2–1, 1–1) 
Linköping: Nikola PasicJaakko RissanenFilip BerglundBroc Little 
Djurgården: Alexander HoltzTom WandellDick AxelssonManuel Ågren

Målrikt i Linköping mellan två lag som uppträdde lite darrigt i defensiven. Matchens två första mål gjordes i inom loppet av 88 sekunder efter första nedsläpp.

Linköping fick en god chans att rycka när Tobias Björnfot fick matchstraff för en kneeing på Jimmy Andersson i andra perioden. Men trots två raka powerplay-mål från LHC och 4–2-ledning klarade man inte av att skaka av sig gästerna. Djurgården kom ikapp via powerplay-mål av Dick Axelsson och Manuel Ågren.

Linköping fick dock det sista ordet i bottenmötet och grejade tre poäng via Jaakko Rissanens 5–4-mål halvvägs in i den tredje perioden. Därmed lämnade LHC över jumboplatsen till just Djurgården.

Örebro – Luleå 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1)
Örebro:
 Robert Leino.
Luleå: Niklas OlaussonNoel Gunler.

Tätt, tajt och jämnt när två av SHL:s topplag drabbade samman i Behrn Arena. Finske skarprättaren Robert Leino förlängde sin målsvit till tre matcher när han gav hemmalaget Örebro ledningen i första perioden.

Örebro höll i taktpinnen och såg ut att gå till pausvila med ledningen när Luleå slog tillbaka. Backen Fredrik Styrmans skott styrdes förbi Jhonas Enroth av Niklas Olausson framför kassen. Efter videobedömning godkändes kvitteringen fram till 1–1.

Det blev det sista spelmålet i matchen.

Tillställningen gick hela vägen till straffar där Luleå gick vinnande ur bataljen efter mål av Linus Klasen och Noel Gunler.

17-årige Jesper Wallstedt mellan Luleås stolpar stoppade 31 skott. 

Luleå är i och med tvåpoängaren tvåa i tabellen, en poäng efter serieledande Frölunda. Örebro är femma efter att ha förlorat tre raka matcher. 

Skellefteå – Färjestad 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Skellefteå: Jonathan Johnson.

Stort spelövertag för Skellefteå när man fick besök från Karlstad på torsdagen. Hemmalaget hade 17–3 i skottfavör i första perioden, men gick bet mot en storspelande Arvid Holm. Jonathan Berggren hade en puck över mållinjen, men fick målet bortdömt.

Det fick däremot inte Jonathan Johnsson i den andra perioden. Fjolårets poängkung i Hockeyallsvenskan nöp dit 1–0 i powerplay efter förarbete av Oscar Möller.

Målet blev det enda i matchen och Skellefteå tar via trepoängaren rygg på topplagen. Laget ligger fyra, två poäng efter serieledande Frölunda.

Arvid Holm avslutade matchen med 36 räddningar. Arvid Söderblom i Skellefteås kasse gjorde 21 räddningar och höll sin första SHL-nolla.

Brynäs – Rögle 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)
Brynäs: 
Nicklas DanielssonDaniel Mannberg
Rögle: Anton Bengtsson

Ett grant boxplay-mål av Anton Bengtsson gav Rögle en bra start på bortamötet med Brynäs i Gävle. 

Rögle var också det lag som förde spelet, men som så många gånger tidigare under den här unga säsongen var Samuel Ersson i Brynäskassen omutbar. Den unge målvakten stoppade hela 42 skott när hemmalaget lyckades vända på matchen.

Nicklas Danielsson dammade in kvitteringen i början av andra perioden och Daniel Mannberg gjorde det som skulle bli segermålet – efter god hjälp av gästernas försvar och målvakten Christoffer Rifalk.

Det var nämligen efter taskig kommunikation mellan Rifalk och backarna som Mannberg fick pucken serverad på silverbricka innan han satte 2–1.

Tre tunga poäng för Brynäs, som trots ännu en match med taskigt puckinnehav har klättrat upp till sjunde plats i tabellen.

HV71 – Malmö 5–2 (1–1, 2–0, 2–1 
HV71:
 Fredrik Forsberg 3, Christoffer Törngren 2.
Malmö: Oliver LauridsenPonthus Westerholm.

Han sköt 32 mål i Hockeyallsvenskan för Bik Karlskoga i fjol. Nu är Fredrik Forsberg på väg att göra målsuccé i SHL också.

I kväll svarade HV71:s nyförvärv för hattrick när Malmö besegrades hemma i Huskvarna Garden Arena.

23-åringen låg bakom HV71:s ryck när man gick från 1–1 till 4–1 efter att ha gjort tre raka mål. Därmed har han sex mål på åtta matcher.

Christoffer Törngren sköt övriga två mål för HV, som har tagit sig upp till nionde plats i tabellen.

Malmö är tolva.


TV: Veckans SHL-kag #2

Matchrapporter: Frölunda går vidare – nollade Djurgården Djurgården vann och kvitterade mot Frölunda Fördel Frölunda – efter segern på Hovet

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten