Sebastian Erixon.
Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen
SHL

"Min fru mår inte så bra just nu"

ANNONS
Färjestad får klara sig utan backen Sebastian Erixon på obestämd tid. Det beror på att hans hustru Gabriella är sjuk och han behöver lägga fokus på familjen.
– I min värld går alltid familjen först, säger Erixon på FBK:s webbsida.

I kväll tar Färjestad sig an Skellefteå på bortais. Det blir utan backen Sebastian Erixon. Han är frisk och kry själv, men har en familjesituation som tvingar honom att prioritera de nära och kära framför sitt lag.

I en intervju på FBK:s webbsida förklarar han läget.

– Min fru mår inte så bra just nu och jag behöver finnas där för henne, säger Erixon.
– Jag vet att laget vill ha mig där, samtidigt som Gabriella just nu behöver mig mer än laget. Så för mig blir valet enkelt - familjen går alltid först. Sen är det upp och ner med det här. Vissa dagar är bättre och vissa mindre bra. Jag kan bara göra det jag kan, och just nu är det att vara med min familj.

31-åringen, som är inne på sin sjätte säsong med Karlstadklubben, vet inte när han kommer att vara tillbaka. Han säger att familjen tar det "dag för dag".

– Jag är frisk och kry och vill spela hockey. Samtidigt får jag inte frid i tanken då jag vet att Gabriella mår dåligt om jag inte finns hos henne. Det blir svårt att sortera och min prestation på isen blir ju heller inte vad den ska vara. Så just nu är läget som det är och vi gör vad vi kan. Vi får också allt tänkbart stöd från Färjestad. Allt från ledare, spelare och andra i föreningen. Jag är oerhört tacksam att det finns ett stort tänk på människan i föreningen.


TV: Wikegård möter Mathias Bromé


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 17 maj
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL