Cory Schneider.
Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports
NHL

Utköpte målvakten på väg till Islanders

ANNONS
Cory Schneider kommer från ett par tunga säsonger och köptes ut av New Jersey Devils innan Free Agent-marknaden öppnades.
Nu ser den 34-årige målvakten vara på väg till en ny klubb då TSN:s Pierre LeBrun uppger att han ligger i slutförhandlingar med New York Islanders. 

När New Jersey Devils trejdade till sig Cory Schneider från Vancouver Canucks som var det dåvarande general managern Lou Lamoriello som fattade beslutet. 

Lamoriello är nu i New York Islanders och ser nu ut att värva till sig Schneider ännu en gång. 

Enligt Pierre LeBrun på TSN ligger 34-åringen nämligen i slutförhandlingar med Islanders om ett kontrakt. 
Det är oklart vilken roll Schneider skulle ha inom klubben ifall det blir verklighet. 

NYI har Semjon Varlamov som självklar förstemålvakt och kommer att plocka över 25-årige Ilja Sorokin som har varit en av de bästa målvakterna i KHL de senaste åren. Om Sorokin gör lika stor succé som landsmannen Igor Shestyorkin gjorde i rivalen New York Rangers så kommer han säkerligen få spela i NHL vilket innebär att Schneider kommer få finna sig med att spela i AHL. 

Ifall Sorokin behöver lite tid för att vänja sig vid nordamerikansk hockey så kommer dock Schneider vara backup till Varlamov.

Cory Schneider var tidigare en stjärnmålvakt som nämndes i Vezina Trophy-diskussionen. Ett flertal skador och operationer hämmade honom dock och han har därefter inte lyckats nå samma höjd igen. 
Totalt har det blivit 409 NHL-matcher för 34-åringen. 


TV: Heta spelarövergångar på free agent-marknaden

Den här artikeln handlar om: