Sök
Oliver Tärnström.
Foto: Ronnie Rönnkvist
NHL-draften

"Det var lite för bra för att vara sant"

Han hade förhoppningar om att bli vald någon gång mellan fjärde och sjunde rundan – om han skulle gå överhuvudtaget.
Då tingade New York Rangers AIK:s centertalang Oliver Tärnström i redan i NHL-draftens tredje runda.
– Pappa har berättat hur häftigt det är att spela i Madison Square Garden med alla fansen runtomkring och att det är en cool stad, säger 18-åringen till Hockeysverige.se.

JOHANNESHOV/STOCKHOLM (Hockeysverige.se)

Samtidigt som Oliver Tärnström spelade match med AIK mot Väsby kom beskedet. 18-åringen hade draftats redan i tredjerundan av New York Rangers. När Tärnström kom in i omklädningsrummet efter matchen fick han det både glada och beskedet att han kan komma att få bo på Manhattan i New York i framtiden.

– Jag var på isen under draften och fick reda på det efter matchen och vi firat vinsten lite, berättar Oliver Tärnström då hockeysverige.se träffar honom för en intervju till hockeysverige.se och samtidigt låter honom testa Rangers-tröjan. Dessutom tittar Anton Karlsson förbi och gratulerar Tärnström till att han blivit draftad. Karlsson draftades för övrig själv av Phoenix 2014.

Vilka förväntningar hade du inför draften?
– Framförallt försökte jag att inte ha för höga förväntningar. Jag var beredd på att allt kunde hända, om jag inte skulle bli draftad, när jag skulle bli draftad… I alla fall var det kul att jag blev det, säger Tärnström med ett leende.
– Jag hade pratat lite med mina agenter (Newport) och förstod att det var mellan fjärde och sjunde rundan som jag kunde förvänta mig att gå. Det vill säga om jag skulle gå.

Nu blev det alltså tredje rundan och New York Rangers, något som gladde Tärnström mycket.

– När jag fick det beskedet blev jag väldigt glad. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tänka. Det var lite för bra för att vara sant.

Oliver Tärnström.Oliver Tärnström.Foto: Ronnie Rönnkvist

PRATAT MED GENERAL MANAGERN  

Tärnström har ändå haft en del kontakt med New York Rangers innan draften så det var inte helt främmande för honom att det skulle bli just där han kom att hamna.

– Jag har pratat med Rangers några gånger, men även haft något möte med Patric Kjellberg (scout). Innan draften hade jag pratat med en del olika klubbar, men Rangers var den klubb som pratade mest med mig och visade största intresset, säger Tärnström som fick en del samtal då han kom hem efter matchen.
– Egentligen satt jag hela kvällen igår (läs: onsdag) och pratade i telefon. Ingen spelare hörde av sig, men bland andra GM och Development Coach hörde av sig. Sedan ringde såklart Patric (Kjellberg). Han gratulerade mig och sa att Rangers var nöjda med valet.

Har du varit på Manhattan tidigare?
– Nej, det har jag inte. Pappa har berättat hur häftigt det är att spela i Madison Square Garden med alla fansen runtomkring och att det är en cool stad.

Pappa, Dick Tärnström, draftades av värsta konkurrenten New York Islanders 1994, vad sa han då det blev New York Rangers för dig?
– Han var mest bara glad för att det blev Rangers. Jag tror inte att han bryr sig så mycket om att det är konkurrenter.

Olivers pappa Dick draftades av rivalen New York Islanders 1994.Olivers pappa Dick draftades av rivalen New York Islanders 1994.Foto: Andras Hillergren/Bildbyrån

Om du ser tillbaka ett år i tiden, hur ser du på att din utveckling som hockeyspelare varit sedan dess?
– Jag tycker att jag tar steg framåt hela tiden, försöker utvecklas varje dag, träna och bli bättre på det jag behöver bli bättre på.

Vilka delar tänker du då på i första hand?
– Främst är det fysisken, att bli större och starkare. Jag tränar även mycket skott.

När vi sågs för ett år sedan talade du just om fysisken, att du ville stärka upp den, hur har du jobbat i sommar för att den ska bli bättre?
– Det har varit mycket styrkepass på fysen, men jag har även ätit mer mat, haft flera måltider hela tiden. Jag har också gått upp och känner en skillnad då jag är ute på isen.

SLAGIT SIG IN I A-LAGET  

Oliver Tärnström spelade åtta A-lagsmatcher med AIK senaste säsongen. Den här säsongen har han deltagit i lagets samtliga tre matcher även om det inte blivit så jättemycket speltid för 18-åringen.

– Det var runt fem minuter i första matchen. Något liknande i andra och runt två minuter mot Väsby. Det har inte varit jättemycket speltid, men det är kul att fått vara med.
– Nu är det svårt att redan jämföra med senaste säsongen eftersom det bara gått tre matcher, men jag känner att jag är starkare i närkamperna, kan sätta mer stopp i spelet och hålla undan spelare då jag har pucken, säger Oliver Tärnström samtidigt som coachen Håkan Åhlund vandrar förbi bredvid oss.

Just Håkan Åhlunds ledarskap är något han tycker känns bra.

– Jag gillar hans ledarskap väldigt mycket, hans spelsystem är bra och jag tror mycket på det.

Känner du att det någon skillnad i atmosfären kring AIK den här säsongen jämfört med den förra?
– Ja, jag känner att det är en högre nivå på träningarna, allt går lite fortare och är lite mer tävlingsinriktat. Det märks att många av spelarna varit med i bra lag innan. Några har varit uppe i SHL och någon har även tagit SM-guld.

Hur märker man av att det är mer tävlingsinriktat?
– Det blir kanske lite mer aggressioner på träningarna då vi spelar smålagsspel, säger Tärnström med ett leende.

Det har varit annorlunda säsongsupptakt, men Oliver Tärnström har sin målbild klar för sig vad han personligen vill uppnå den här säsongen.

– Jag vill spela så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas. Självklart är jag glad att få spela i A-laget, men främst vill jag spela mycket, avslutar Oliver Tärnström.


TV: Theodor Niederbach draftad av Detroit

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten