Sök
Niklas Rubins kanonstart fortsätter.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
SHL

Otroliga formen fortsätter – höll tredje nollan

Niklas Rubin har fått en superstart på den nya säsongen. 
I kväll höll han nollan mot Brynäs och han har nu hållit tätt i tre av fyra matcher den här säsongen. 

Svep från kvällens SHL-omgång: 

Oskarshamn – Rögle 2–3 (1-1,1-1,0-1)

Oskarshamn: Tyler Kelleher 2. 
Rögle: Éric GélinasAnton BengtssonDennis Everberg

Tyler Kelleher hade inte gjort ett enda mål på de fyra första matcherna den här säsongen. I kvällens möte med Rögle så klev dock amerikanen fram och sköt två baljor för Oskarshamn. 

Först gjorde han mål på egen hand då han dribblade från egen blålinje, fintade bort Éric Gélinas och stänkte sedan upp pucken i krysset. Det andra målet kom i powerplay då han skickade in ett direktskott bakom Johan Gustafsson i Röglemålet. 

Kellehers fina match hjälpte dock inte för Oskarshamn då Rögle lämnade med de tre poängen. 

Det efter att Dennis Everberg avgjort på straff i den tredje perioden. 
Rögle fortsätter sin fina säsongsinledningen och har vunnit fyra av sina fem första matcher. 

Djurgården – Luleå 3–2 OT (1-0,1-2,0-0,1-0)

Djurgården: Alexander HoltzNiclas BergforsWilliam Eklund
Luleå: Petter EmanuelssonIsac Brännström.

Djurgården blir det första laget att få Luleå på fall. Efter fyra raka vinster för topplaget nu se sig besegrade för första gången den här säsongen efter att stockholmarna knep bonuspoängen i förlängningen. 

Alexander Holtz draftades i går som sjunde spelare av New Jersey Devils. Det måste ha gett honom en hel del självförtroende då han gick ut och skickade in pucken i krysset för 1-0 till Djurgården efter endast sex minuter i den första perioden. 

I mittperioden tog dock Luleå över och först kvitterade Petter Emanuelsson innan Isac Brännström bröt igenom och gav norrbottningarna ledningen med ett läckert solomål. Djurgården kom dock tillbaka och kunde kvittera innan den tredje perioden. 

De sista 20 minuterna av ordinarie tid blev dock mållösa och förlängning skulle tvingas för att skilja på de båda lagen. 

Där klev 18-åringen William Eklund fram och blev hjälten för Djurgården då han tog pucken i mittzonen, satte fart, rundade backen och satte 3-2 mellan benen på David Rautio. Det var hans andra SHL-mål men det första med en målvakt mellan stolparna då det första målet kom i tom kasse. 

Djurgården tog därmed sin andra seger den här säsongen och fick seriesegrarna från förra säsongen på fall. 

– Det betyder jättemycket. Det gäller att ta vinsterna, inte bara att spela bra, säger målvakten Niklas Svedberg, till C More efter segern.   

Frölunda – Brynäs 3–0 (0-0,1-0,2-0)

Frölunda: Mats Rosseli OlsenLucas RaymondMax Friberg
Brynäs: –

Niklas Rubin

Snacka om pangstart på den nya säsongen för Frölundamålvakten. 
Han inledde med att hålla nollan i sina två första matcher men fick sedan släppa tre puckar förbi sig i matchen mot Skellefteå. I kväll var han dock tillbaka på inslagen bana och höll nollan för tredje (!) gången på fyra matcher. 

Framåt var det Mats Rosseli Olsen som satte det matchvinnande 1-0-målet i den andra perioden. Lucas Raymond blev även målskytt för andra gången den här säsongen, dagen efter att han draftats av Detroit Red Wings. 

Frölunda har inlett starkt och har nu fyra vinster på de fem första matcherna. 

Färjestad – Linköping 5–4 (3-2,0-0,2-2)

Färjestad: Carl JakobssonMichael LindqvistMartin JohanssonDaniel VikstenJesse Virtanen
Linköping: Broc Little 2, Patrik LundhMikael Frycklund.

Snacka om händelserik tillställning!

Nye LHC-målvakten Jussi Rynnäs fick chansen att debutera i kvällens match men det är nog helst en debut som han vill glömma. Efter nio spelade minuter hade finländaren släppt tre puckar förbi sig och Färjestad ledde med 3-0. Då fick Rynnäs lämna och in kom i stället Niklas Lundström

Ett byte som gav effekt. 

Mindre än två minuter senare satte Patrik Lundh den första reduceringen och 13 minuter in i matchen kom 3-2 efter att Mikael Frycklund styrt in en puck med sina ben. 

Den andra perioden blev sedan mållös men i den tredje kunde Linköping kvittera genom storstjärnan Broc Little men det varade inte länge.

Daniel Viksten har fått en smakstart på den nya säsongen då han har klivit fram flera gånger för Färjestad. I kväll satte han 4-3 i den tredje perioden för sitt femte mål den här säsongen. 

Linköping vann skotten med hela 48-15 (!) men Färjestad kunde ändå vinna matchen med 5-4 och har nu tagit sin första trepoängare för den här säsongen efter att ha inlett säsongen svagt. 

– Vi släpper in alldeles för många mål. Jag tycker vi agerar ganska blött framför egen målvakt. Det är synd att vi ska behöva byta ut Jussi så där. Men det fick lite effekt på laget, sade LHC-tränaren Bert Robertsson till C More efter att hans lag släppt in fem av 15 skott. 

Malmö – Örebro 2–1 (1-1,1-0,0-0)

Malmö: Helge GransPathrik Westerholm
Örebro: Robert Leino.

Örebro har förlorat sin första match den här säsongen. 

Det började dock bra för Närkelaget som tog ledningen genom Robert Leino i den första perioden men nyligen draftade Helge Grans kvitterade för Malmö. 

Det såg dock sedan mörkt ut för hemmalaget då Oscar Alsenfelt tvingades lämna matchen och in kom i stället Lars Volden. Volden spikade dock igen fullständigt och höll nollan under de 40 minuter han vaktade kassen. 

Framåt kunde i stället Pathrik Westerholm avgöra för Malmö som tar sin andra raka seger. Örebro däremot fick lämna matchen som förlorare för första gången den här säsongen. 

– Vi kom aldrig riktigt i gång. Jag tycker Malmö vinner välförtjänt, de vinner fler närkamper i en match som passar Malmö bättre. Vi saknade den extra hungern i dag för att kunna avgöra, sade Örebrotränaren Niklas Eriksson till C More efter matchen. 

Leksand – Växjö 0–2 (0-0,0-2,0-0)

Leksand: –
Växjö: Martin LundbergFredrik Karlström

Leksand har inte haft spelet med sig hemma i Tegera Arena. 

I kväll kom nämligen dalalagets tredje raka förlust på hemmais den här säsongen och inte nog med det så nollades de också. 

Växjö kunde lämna med alla tre poängen efter att Martin Lundberg och Fredrik Karlström hittat nätet för bortalaget. Hjälten blev dock målvakten Erik Källgren som fick stopp på Leksands starka förstakedja, räddade alla 26 skott och höll sin första SHL-nolla i karriären. 

Växjö tog sin tredje seger för säsongen medan Leksand nu har förlorat fyra av sina fem första matcher. 

Skellefteå – HV71 4–2 (1-0,1-1,2-1)

Skellefteå: Rickard HuggJesper FrödénJacob OlofssonAlbin Sundsvik
HV71: Johannes KinnvallLinus Sandin.

Jesper Frödéns succéstart på säsongen bara fortsätter!

I kvällens vinst mot HV71 var det återigen 26-åringen som ledde vägen för Skellefteå. 
Knappt sex minuter in i den andra perioden höll sig Frödén framme och sköt in vad som då var 2-0 till hemmalaget. Ett boxplaymål som var forwardens sjätte mål den här säsongen – på fem matcher. 

– Jätteskönt att man har fått utdelning på sina lägen, sade Frödén i C More efter 4–2-vinsten mot HV71.

När den tredje perioden kom igång så noterades Jesper Frödén även för sin första assist 2020/21. 

Skellefteå vann sedan matchen med 4-2 och har nu tre segrar den här säsongen.
HV71 fick tillbaka Johannes Kinnvall inför den här matchen och han blev målskytt direkt men det räckte inte utan Jönköpingslaget förlorade sin femte match. 


TV: Veckans SHL-lag #1

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten