Jonas Ahnelöv är på väg tillbaka menar Leksands GM Thomas Johansson.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån & Ronnie Rönnkivst
SHL

"Han har drivet att ta sig tillbaka så fort som möjligt"

Jonas Ahnelöv är sjukskriven efter att ha fått en skridskoskena på halsen på en träning för fem veckor sedan. 
Klubbens GM Thomas Johansson ger dock nu ett positivt besked om den tidigare OS-backen.
– Kommer han över den här puckeln som han varit nedanför så kan det gå fort för honom att vara tillgänglig för spel, säger "Tjomme" till hockeysverige.se. 
 

I Leksands match mot Frölunda i lördags saknade bortalaget inte mindre än fyra backar, Jonas AhnelövJohan FranssonMattias Göransson och Alexander Lundqvist. Av tio tänkbara backar var alltså bara sex som var spelbara. Vad händer om ytterligare en eller två backar går sönder och vilken status är det på backarna som inte var med senast? 

– Vi får följa den positionen rätt noggrant och se åt vilket håll det tar vägen på våra skadade backar, men också hur det ser ut lite längre fram, säger Leksands sportchef, Thomas Johansson, till hockeysverige.se och fortsätter:
– Nu hoppas vi att i alla fall få tillbaka någon till nästa match så vi är sju backar. Självklart är det inte en hållbar situation på sikt, men vi är inte där ännu. Vi får följa rehabiliteringen på våra spelare och se hur lång tid det tar innan dom är tillbaka. Utifrån från förutsättningarna som ges får vi agera. 

Hur länge orkar ni gå kort på backsidan?
– Spelarna vill spela så jag tror inte det är kruxet. Risken är att vi blir sårbara eftersom det sliter på spelarna att få mycket istid.
– Det är mer att får vi en skada till kan det bli lite kämpigt. Utifrån en säkerhetsaspekt och utifrån antalet kroppar är det såklart inte hälsosamt att spela för länge på sex backar och slita på dom för hårt. 

Inget ont om backarna som spelar, men det är bland annat två OS-backar, Ahnelöv och Fransson, vi pratar om, två som ska vara ryggraden i Leksands försvarsspel, hur påverkar det övriga laget?
– Jag ser det inte så. Vi har ett antal yngre killar som inte har så många års erfarenhet av SHL-ishockey. För dom är det här en häftig resa att göra nu då vi investerar i dom och som vi kommer få betalt för lite senare.
– Så länge jag känner att dom fixar det här så är inte jag orolig på det sättet. Jag känner mer att vi sliter på dom och att det finns en risk att vi får ytterligare en som går sönder. Nu hoppas vi, som sagt var, att få tillbaka någon till nästa match. Då ser läget annorlunda ut. 

Jonas Ahnelöv.Jonas Ahnelöv.Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

”JONAS ÄR GLAD OCH POSITIV”

Hur är statusen på Jonas Ahnelöv?
– Jag träffade Jonas idag och jag tyckte att han var väldigt glad, uppåt och var med ute på isen. Det känns som det går åt rätt håll. 

Vilket innebär?
– Just det här att han är med i verksamheten på ett annat sätt och att han är glad och positiv då han är här. Det känns som han har drivet att ta sig tillbaka så fort som möjligt. Det är väldigt spännande med Jonas just nu. I hans fall kan det gå ganska fort.
– Han har inte ett knä som ska läka eller något. Kommer han över den här puckeln som han varit nedanför så kan det gå fort för honom att vara tillgänglig för spel. 

Johan Fransson?
– Jag vet inte riktigt. Med ”Frallan” är det lite segare. Vi tar det lite dag för dag och ser vart ”Frallan” studsar någonstans. I den bästa av världar är det inte allt för långt borta. I den av sämsta världar kanske det tar lite längre tid än vad vi hade hoppats på.
– Vi följer, som sagt var, dag för dag och ser vad vi kan pressa på och vad ”Frallan” själv kan pressa på för att bli tillgänglig för spel. 

Mattias Göransson?
– Jag hoppas att han spelar redan på torsdag. 

Alexander Lundqvist?
– ”Lunkan” råkade ut för en skada lite tidigare under säsongen. Han är också på väg tillbaka, men har en liten bit tillbaka innan han är matchsammanhang i SHL. Han behöver träna lite mer och är tveksam närmsta tiden i alla fall. 

Tittar ni på att lyfta upp några juniorer för att fylla ut backsidan på träning och match?
– Absolut. Vi vill vara fyra fulla formationer på våra träningar. Just nu har vi haft sex backar och då blir det såklart att två backar från juniorerna som får vara med på träningarna och köra.
– Nu har vi haft (Emil) Rangedal och (Elias) Dynell uppe och tränat med A-laget. Det är bra att dom får komma upp och känna på tempot och drivet som är på våra träningar. Det kan faktiskt vara dom som står näst på tur om vi får någon ytterligare skada. 

Mattias Göransson kan vara redo till matchen mot Växjö.Mattias Göransson kan vara redo till matchen mot Växjö.Foto: Ronnie Rönnkvist

”HAR BRA KOLL PÅ VAD SOM FINNS RUNT OM”

Thomas Johansson håller sig också uppdaterad på vad som finns att tillgå på backsidan om det skulle vara fortsatta problem med skador.

– Just nu har vi en väldigt bra koll på vad som finns runt om. Skulle det dyka upp någonting så kan vi agera rätt fort. Samtidigt har vi också en situation där ekonomi och allt sådant. Det är inte bara att springa iväg och göra något.
– Vi behöver väga in alla parametrar i det här med tid, typ av skador, ekonomin och så vidare. Vi kan inte spinga in och hämta en kille i två veckor bara för att vi har en skada och sedan kör vi. Om det uppstår en situation får vi balansera alla parametrar och sedan agera utifrån det. 

I Sverige går bland andra Patrik Hersley och Niclas Lundgren lediga, om ni behöver stärka upp på grund av skadebilden, tittar du främst i Sverige eller brett internationellt?
 Det är blandat. Vi tittar egentligen på allt som finns och försöker på något sätt få en bild av hela marknaden.
– Sedan är det så att skulle vi få en defensiv back skadad så vill vi ersätta honom med en defensiv back. Får vi en konstruktiv back skadad under en längre tid ersätter man honom med den typen av spelare.
– Man får se vilken back som behövs ersättas i ett sådant fall, men som det är nu tycker jag att processen med våra spelare går åt rätt håll och är under kontroll. 

Övriga laget, är alla hela och friska?
– Ja, övriga laget är hela och friska. Jag har inget som stör eller oroar mig speciellt mycket just nu. Vi bedriver en bra verksamhet varje dag som förhoppningsvis gör spelarna bättre. Jag känner mig jäkligt nöjd med det vi gör.
– Gör man bra saker över tid så brukar man få betalt för det också, avslutar Thomas Johansson.


TV: Måns Karlsson om Leksands IF 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 augusti
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten