Det blir inget kvalspel till årets tv-pucksturnering.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
TV-pucken

Beskedet: TV-puckens kvalspel ställs in

ANNONS
Om några veckor skulle kvalspelet i TV-pucken gå av stapeln i sju olika orter i landet.
Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet att man ställer in tv-puckskvalet.
– Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp, säger ordförande Anders Larsson.

Om två veckor var det tanken att kvalspelet till årets tv-pucksturnering skulle dra igång. Pojkarnas gruppspel skulle avgöras i Enköping, Falun, Östersund och Tranås, medan flickornas gruppspel skulle spelas i Mjölby, Mora och Sunderbyn.

Nu står det klart att det inte blir något kvalspel i TV-pucken.

Under fredagskvällen meddelade Svenska ishockeyförbundet via ett pressmeddelande att man tvingas ställa in kvalet.

– Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp. TV-pucken är en stor ungdomshockeyfest som i över 60 år betytt mycket för svensk ishockey, och så klart även för alla killar och tjejer som fått delta. Därför är det tråkigt att vi nu behöver ställa in årets kvalspel som skulle spelats på olika platser runt om i landet, säger förbundets ordförande Anders Larsson.

Nu hoppas förbundet ändå kunna genomföra TV-pucksslutspelet som är planerat att hållas i Umeå mellan den 29 oktober och 1 november.

Ett besked i frågan kommer att komma senast den 13 oktober, skriver förbundet i sitt pressmeddelande.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL