Sök
Rasmus Asplund är redo för debut med Västerås.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"Jag måste komma över dit förberedd och vara riktigt, riktigt bra"

Han är en av de senaste NHL-spelarna att hamna i Hockeyallsvenskan. Dit kommer Rasmus Asplund till Västerås efter en säsong där han debuterade för Buffalo Sabres och är på väg mot en ordinarie plats i laget. För hockeysverige.se berättar 22-åringen hur han hamnade i "Gurkstaden" och vad han hoppas uppnå med vistelsen i allsvenskan.
– Jag kände att det här kommer gynna mig samtidigt som Västerås kände att det skulle gynna dem också. Då blev det en sportslig lösning som kommer att gynna båda två, säger Asplund.

VÄSTERÅS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Västerås har liksom många andra klubbar i Hockeyallsvenskan valt att plocka in NHL-spelare på korttidslån. I VIK:s fall handlar det om Buffalos Rasmus Asplund. 22-åringen från Filipstad svarade för ett mål och totalt tre poäng på 29 matcher i NHL senaste säsongen.

– Vi var egentligen inte så intresserade av att ta in något korttidslån när den här möjligheten kom, då några lag började plocka in spelare och så vidare, berättar Västerås sportchef Patrik Zetterberg när hockeysverige.se träffar honom på klubbens kansli.
– I Rasmus fall känner jag till honom sedan han var U16-spelare eftersom jag har en ganska bra koll på spelare födda 1997 (Patriks son Lukas är född samma år, reds. anm.). Han hörde av sig själv. Rasmus är från Filipstad, men bor i Karlstad. Min goda vän Peter Jakobsson är sportchef i Färjestad. De hade en diskussion där Peter rekommenderade Rasmus att höra av sig till oss.
– Vi hade ett bra snack. Jag förklarade hur vi såg och tänkte kring det. Sedan gick det ganska fort där vi kände att det här nog kunde vara ganska bra. Vi var bara 13 forwards på kontrakt. Vi ville vara 14 och i det här fallet får vi in en superspelare till noll kostnad vilket känns bra.

Hur tänker du kring det här med korttidskontrakt?
– Jag är ganska tudelad till det. Egentligen kan jag förstå och känna att det borde vara upp till varje lag hur man vill agera i frågan. Ligan gick ut med en förfrågan där vi sa att för oss spelar det ingen roll eftersom vi inte har för avsikt att ta in någon. Jag vet att det var flera lag som skickade tillbaka samma svar.
– Nu har vi ändå tagit in en spelare. Sedan tror jag att ingen trodde det i grunden skulle hamna upp till tre, fyra spelare per lag och en risk att det skulle bli ännu fler. Där någonstans kände ligan ”hur vill vi ha det?” Då kom ligan överens om att sätta en gräns på fyra eftersom det redan var ett lag som tagit in så många spelare.
– Nu kör vi det här fram till och med 15 november. Sedan får vi komma fram till hur vi ska agera efter det datumet beroende på hur det ser ut i Hockeyvärlden.

Ni har tre platser kvar att fylla…
– Så kan man se det. Vi har inte för avsikt att ta in någon ytterligare. Vi är måna om den gruppdynamik och lag vi har. Vi måste även ha med aspekten om vad som händer den dagen NHL-spelarna inte är här.
– Vi hade en bra konkurrenssituation redan innan Rasmus kom. Ska vi ha honom här så ska han såklart spela. Annars finns det ingen anledning att ha honom här. Klart att det kommer röra till lite grann i hierarkin. Skulle vi då ha fyra spelare som ska in och ha den tiden, hur skulle det komma att se ut?
– Det här ska man ha med sig. Sedan är det upp till varje förening hur man vill värdera och bygga sin verksamhet. Vi känner i alla fall att som det är nu har vi inte för avsikt att ta in någon ytterligare. Vi är nöjda med att ha Rasmus här och det räcker gott och väl. 

Patrik Zetterberg.Patrik Zetterberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

"SKA TA EN PLATS"

Givetvis är Rasmus Asplund tacksam att få i alla fall inleda säsongen i Västerås. 

– Kommande säsong, som det är sagt från både Buffalo och mig själv, är att jag ska ta en plats där. Det är ingenting som kommer göra sig själv. Jag måste komma över dit förberedd och vara riktigt, riktigt bra, säger Rasmus Asplund då hockeysverige.se träffar honom på ett hotell i centrala Västerås.

Du har skrivit kontrakt med Västerås till 15 november, vad är det sagt kommer ske efter det?
– Förhoppningen från NHL:s sida är att training camps som ska dra igång mellan 15 och 20 november. Sedan får vi se vad det landar i. Det är inte heller något som är spikat utan än så länge bara en förhoppning.
– Vi får ta det därifrån. Jag tror inte det är många som vet vad som kommer hända. Första steget är att NHL ska spika lite datum när allt ska ske. Sedan får vi rätta oss efter det.

Och om det blir AHL inledningsvis?
– Jag har en säsong kvar på kontraktet. Målet är att ta en plats i NHL från början. Behöver jag ner och vända i AHL igen så är det något jag får jobba med då.

Vad hoppas du av tiden i Västerås?
– Att verkligen få en riktig språngbräda till training camp. Som jag sa, för att ta en NHL-tröja måste du vara extremt förberedd och riktigt bra.
– Det var också så mina tankar gick, om jag skulle spela eller inte spela inför campen. Jag kom fram till ett beslut att spel med Västerås skulle vara det bästa för mig. Jag pratade med ”Z” (Patrik Zetterberg). Den planen han lade fram för mig klickade direkt och jag kände att det här kör vi på.
– Jag kände att det här kommer gynna mig samtidigt som Västerås kände att det skulle gynna dem också. Då blev det en sportslig lösning som kommer att gynna båda två. Då kändes det väldigt bra.

Västerås har haft covid-19 i truppen, är det här något som oroat dig?
– Det här är något som pågår i världen. Klart att jag är försiktig på alla plan jag kan, tvätta händer, hålla avstånd, vara försiktig då jag är ute och äter lunch och så vidare. Jag försöker skydda mig själv så mycket det går.
– Sedan är det olyckligt i och med den arbetsmiljö vi har där vi är nära varandra, tacklas och extremt mycket på varandra. Det här gör att får en spelare det är det stor risk att hela laget drabbats.
– Självklart känner jag en oro för att få det. Inte så mycket för mig själv, men mer att jag skulle smitta mina föräldrar eller riskgrupper. Därför tycker jag att vi får ta oss i kragen för att skydda andra och oss själva. 

"ALLTID VELAT VARA I FRAMKANT"

Rasmus Asplund växte upp i Filipstad och just glädjen till idrott var något som präglade hans uppväxt. 

– Framför allt var det så att alla mina bästa kompisar spelade egentligen allting, landhockey, ishockey, innebandy…
– Bara det fanns en boll och några klubbor kunde vi lösa någonting. Vi spelade såklart även fotboll på rasterna i skolan. Ambitionen? Det var mer att jag tyckte att allt var så roligt. Just glädjen för sporten, det var där det började.

Alla unga idrottskillar och även tjejer drömmer om att få spela i NHL, men i vad hittade du drivet att verkligen nå hela vägen dit?
– Jag har alltid velat vara i framkant och en kille som folk tar efter litegrann för att jag kan göra någonting bra. Det har varit otroligt mycket jobb bakom. Jag har stått hemma på rummet och i hallen, skjutit på garageuppfarten så garagedörren gått sönder, så det ligger mycket tid bakom det.
– Någonstans kommer jag ändå ner till glädjen med ishockeyn. Jag tyckte det var så otroligt kul och tycker än i dag att ishockeyn är det roligaste som finns. Grunden är ändå glädjen som ger mig motivationen till att ta nästa steg. Jag har heller aldrig känt mig nöjd under vägen.
– I dag är jag 22 år och har redan en ganska bra meritlista, men jag har aldrig stannat upp och känt att det var okej och varit nöjd. Det har alltid varit att jag kan bli lite bättre. Fortfarande har jag en lång väg kvar eftersom mitt mål är att ta en ordinarie plats i NHL. Där är jag inte ännu. Just nu är det vad som driver mig oerhört mycket.
– Jag har också haft fantastiska killar runt om mig. Då jag kom in i Färjestads A-lag hade vi Rickard Wallin, (Ole-Kristian) Tollefsen och så vidare. Killar som varit med och vunnit och varit ledande inom svensk hockey och som tog mig under sina vingar direkt. ”Så här gör vi i Färjestads A-lag, det här är okej och de här riktlinjerna har vi”.
– På så vis har jag haft tur med vilka som drivit mig, som varit mina förebilder och jag fått träna med i vardagen.

Senaste säsongen fick Rasmus Asplund en av sina drömmar uppfyllda då han fick debutera i NHL. Lördagen den 16 november fanns han i laguppställningen när Sabres besegrade Ottawa Senators med 4–2.

– Det är givetvis något jag aldrig kommer att glömma, säger Rasmus Asplund samtidigt som han spricker upp i ett stort leende.
– Det var nästan overkligt och en dröm fram till det jag stod på isen i mitt första byte. Jag fattade egentligen ingenting på uppvärmningen. Jag var i ett tillstånd mentalt där jag inte riktigt förstod. Det var en urladdning och jag satt efter matchen och funderade på om det verkligen hade hänt och var på riktigt.
– Jag kände en enorm glädje, men också en lättnad. Det var inte bara jag som gjort ett jobb för att jag skulle komma dit. Min familj, släkt och så vidare har offrat oerhört mycket ta mig dit.

Var det här tankar som kom till dig efter matchen?
– Min pappa ringde upp efter matchen och sa ”vi gjorde det”, säger 22-åringen med både värme och stolthet i rösten innan han fortsätter:
– Jag var inte nöjd med att bara debuterat, men det var ett steg på vägen och ett kvitto på att det varit värt varenda timme vi tränat och de skjutsat mig. På något sätt var det här ändå målet för dem också. Det är en jättesvår känsla att beskriva, men samtidigt något jag aldrig kommer att glömma. 

Rasmus Asplund.Rasmus Asplund i Buffalos tröja.Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

BODDE MED OLOFSSON

Rasmus Asplunds andra säsong i Nordamerika kom att betyda spel både i AHL med Rochester och NHL med Buffalo.

– Jag hade först ett jättenyttigt år där borta med en full säsong i AHL. I efterhand tycker jag att det är vad jag behövde. Jag var absolut inte redo för att få matcher i NHL då. Där fick jag även spela med Victor Olofsson. Det kändes som att vi drev varandra på ett oerhört bra sätt hela den säsongen.
– Förra säsongen var målet att få smaka på NHL lite. Det gick väldigt bra. Jag fick ihop 29 matcher och spelade 50/50. Att ”splitta” säsongen mellan AHL och NHL, vilket också var planen.
– Jag är oerhört nöjd med mina två första säsonger och jag har haft väldigt roligt på vägen.

Han trivs också i hockeystaden Buffalo.  

– Det är ett enormt hockeyintresse där och en sportstad utan dess like. Ur det kommer också krav. Folket där suktar efter framgång och slutspel, vilket är något jag märkt av då jag är i organisationen. Tyvärr har inte Buffalo lyckats med att ta sig till slutspel senaste säsongerna, men det är målet.
– När jag blev uppkallad bodde jag med Victor Olofsson. Han har en lägenhet och sa att jag fick bo hos honom. Som jag sa har jag känt Victor länge och vi har spelat ihop. Det har fungerat väldigt bra och jag är tacksam över att Victor ville bjuda in mig till sitt hem. Det är också något som hjälpt mig väldigt mycket så jag sluppit bo på hotell.

Om exempelvis du, Victor Olofsson och Rasmus Dahlin går på stan i Buffalo, känner folk där igen er?
– Ja, folk känner nog igen de flesta i laget. Jag tycker också att det finns en bra respekt. Det är ingen som stör eller är oartiga på något sätt. Vill dom ha en bild så frågar de artigt och allt sådant.
– Samtidigt, går jag på stan och blir igenkänd är det något jag bara tycker är väldigt, väldigt roligt. Det får mig att brinna ännu mer för att nå framgångarna som staden vill och behöver ha. För mig ger det bara energi.

SPELAR I KVÄLL

En av Buffalos största stjärnor är just Rasmus Dahlin. Även om media granskar 30-åringen i sömmarna dagligen  tycker Rasmus Asplund att han hanterar den situationen på ett bra sätt. 

– Jag tror att det här är något han blivit van vid. Hajpen som varit omkring honom har funnits där under många år. För Rasmus blev det nog bara en lättnad när draft och allt var över ”nu kan jag fokusera på hockeyn och köra”.
– Nu har jag fått sett honom på nära håll och han gör verkligen allt för att bli den back han har potential att bli.

Hur har du upplevt det mediala intresset kring dig i Buffalo?
– Såklart drar superstjärnorna till sig medias intresse. Klart att det är intressantare att höra vad de tycker och tänker. (Jack) Eichel är en av de bästa spelarna i ligan och dessutom kapten på det. Han får oerhört mycket media. Varje träning och match vill media prata med honom. Dahlin är också en som får mycket mediatid.
– Sedan får spelarna som blir uppkallade mycket media eftersom folk vill veta hur allt känns och så där, men efter det lugnar allt ner sig lite.
– Det här är något man lär sig och är en del av yrket. Jag tror inte att det är något som stör dem i alla fall.

Stör det dig?
– Absolut inte. Där borta har man efter matcherna att alla reportrar får komma till dig så man slipper svara på samma frågor hundra gånger. Det fungerar väldigt bra och tar inte många minuter. Jag tror också att det gynnar spelarna om man alltid ställer upp på intervjuer.

Rasmus, ditt Västerås har match ikväll, kommer du finnas med på isen?
– Ja, det kommer jag. Jag har inte spelat match sedan mitten av mars så det ska bli jäkligt kul att få damma av sig lite rost. Det är alltid lite spänt inför första matchen på säsongen hur det kommer kännas och kroppen ska svara, avslutar Rasmus Asplund med ett leende.


TV: Rasmus Asplund om första tiden i NHL

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten