Juniorkronornas hemma-VM skjuts upp ett år.
Foto: Bildbyrån
Junior-VM 2022

JVM i Göteborg skjuts upp – då spelas det

ANNONS

JVM 2022 skulle ha spelats i Göteborg. 
Nu blir det dock inte så. Sverige-mästerskapet kommer nämligen i stället att skjutas upp till 2024 . 

Tidigare i dag meddelade IIHF att flera mästerskap under vintern ställs in men man håller fortfarande dörren öppen för herrarnas JVM som ska spelas runt årsskiftet. 

Nu uppger Darren Dreger på TSN att årets JVM kommer att avgöras i en bubbla i Edmonton, på snarlikt sätt som NHL-slutspelet. Mästerskapet, som är 2021 års upplaga, skulle egentligen ha spelats i Edmonton och Red Deer.

JVM 2022, som skulle ha spelats i Göteborg, kommer i stället att avgöras i Alberta, Kanada, vilket är samma stat där Edmonton ligger och då hoppas man kunna hålla en "normal" turnering. 

JVM 2023 ska spelas i Novosibirsk i Ryssland och Göteborgsmästerskapet skjuts därför upp till år 2024. 

Det bekräftar Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet. 

– Vi har all respekt för det här läget som påverkar hela världen och internationell ishockey. Vi hade självklart velat stå för arrangemanget som planerat redan nästa år men ser nu fram emot en riktig hockeyfest säsongen 2023/2024 istället. Vi ser framför oss att kunna genomföra det här arrangemanget tillsammans med Göteborg som planerat men med två års förskjutning. Vi har redan idag ett bra samarbete med Göteborg och hoppas fortsätta på samma sätt, säger Larsson till förbundets hemsida


TV: Sebastian Strandberg om nederlagstippade Djurgården

Den här artikeln handlar om: