Ylva Martinsen plockar ut SDHL:s viktigaste nyckelspelare, bland andra Lovisa Berndtsson, Lara Stalder och Jenni Hiirikoski.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Inför premiären – Ylva Martinsen analyserar alla SDHL-lag

En ny SDHL-säsong står för porten. Inför morgondagens första nedsläpp har hockeysverige.se fått experthjälp av tidigare förbundskaptenen Ylva Martinsen. Här analyserar hon samtliga tio lag i ligan.

I morgon inleds SDHL med matcherna Djurgården-SDE, Linköping-AIK, HV71-Luleå, Göteborg-Modo och Brynäs-Leksand. Senaste säsongen fick som bekant inget vanligt avslut då finalserien stoppades på grund av covid-19 – efter att den redan hade startats. 

Men nu lägger vi fokus på den stundande säsongen, 2020/21, och till vår hjälp har hockeysverige.se fått expertutlåtanden av tidigare förbundskaptenen Ylva Martinsen

Här går hon igenom trupperna.


AIK Hockey 

Nyförvärv: Jule Flötgen (Ny från Leksand)Brittany Kucera (Ny från Mannheim), Betty Jouanny (Ny från Leksand), Vendula Pribylova (Ny från University of Maine), Alva Johnsson (Ny från Long Island University)

Förluster:
 Amanda Johansson (Leksand), Fanny Rask (Slutar), Meeri Räisänen (HPK)

Ylva Martinsen:
”AIK:s trupp känns lite trubbig. Jag ser inte att man fyllt tomrummet efter Fanny Rask. Hon tillförde spets för att kunna avgöra matcher. Nyförvärven AIK plockat in är bra spelare, men de har, i alla fall inte tidigare, varit goda för den målproduktion som Fanny stod för.

I övrigt har AIK kvar stommen från förra säsongen. Jag tror att om AIK ska göra ett bättre resultat den här säsongen blir det viktigt att aktuella landslagsbackar som Emmy Alasalmi och Linnea Hedin kliver fram och gör mer offensivt. AIK:s signum har varit en bra defensivt, men jag tycker att dom haft svårare i det offensiva spelet.

Sedan är det viktigt att Lisa Johansson hittar tillbaka till den formen hon var i säsongen 2017/18 då hon var riktigt poängstark och giftig. Det kommer vara jämna matcher i serien. Då behöver AIK någon som kan kliva dit och sätta spiken i kistan. Betty Jouanny var lite så för Leksand förra säsongen och kan bli lite av AIK:s ”gubben i lådan-spelare” den här säsongen.”


Nyckelspelare: Lisa Johansson
”Hon ska leda AIK och jag hoppas hon kommer tillbaka till det hon varit god för tidigare.”

Talang: Olivia Sohrner
 ”Hon känns jättespännande på backsidan, född 2005 och fortfarande junior och som jag såg i TV-pucksuttagningarna för Stockholm. 

Lisa Johansson.Lisa Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Brynäs IF

Nyförvärv: Sofia Ljung (Ny från Hudiksvall), Jalyn Elmes (Ny från University of Minnesota -Duluth), Rosa Lindstedt (Ny från HV71), Patricia Marshall (Ny från University of Minnesota), Ebba Strandberg (Ny från University of Maine), Jaycee Gebhard (Ny från Robert Norris University)Anna Meixner (Ny från Sabers Wien), Hanna Thuvik (Ny från Göteborg), Josefin Bouveng (Ny från Djurgården)

Förluster: Hilda Törner (Klubb ej klar)Georgina Farman (Göteborg)Mariam El-Mahmadi (Modo)Johanna Olofsson (Luleå), Michela Cava (Luleå)Sarah Forster (Leksand)Evelina Raselli (Lugano Laidies), Melissa Samoskevich (Connecticut Whale).

Ylva Martinsen:
”Som helhet har Brynäs byggt en bättre bredd. Redan förra säsongen hade Brynäs en väldigt offensiv spets, men jag tycker att dom nu fått en bredare spets genom spelarna som tillkommit. Bland annat då Josefine Bouveng, en ung spelare som har styrkor både offensivt och defensivt. Även Jaycee Gebhard som kommer från college blir spännande att följa.

Brynäs får även in Jalyn Elmes från University of Minnesota-Duluth. Hon är kanske ingen Sidney Morin, men hon kommer från ett bra college och har säker med sig en hel del bra grejer därifrån. Patricia Marshall, den andra nya backen, kommer från University of Minnesota och har också varit i en bra miljö under fyra år.

Offensiven var kanske inte det problematiska förra säsongen. Det var nog mer det defensiva. Där har Brynäs även stärkt upp med Rosa Lindstedt. Sedan blir det spännande att se Ebba Strandberg tillbaka i svensk hockey efter college. Överlag är Brynäs rustade för att vara ett topplag, vilket jag också tror att dom kommer vara.

Ett litet frågetecken är målvaktssida. Både Ellen Jonsson och Agnes Åker fick spela mer än dom gjort tidigare i sina karriärer. Nu har dom, vad jag förstått, haft en bra målvaktsträning och en bra vardagsmiljö. Båda tog steg förra säsongen och det ska bli spännande att se om någon av dom kliver fram och tar förstaspaden. Båda är unga och har en utvecklingspotential.”


Nyckelspelare: Lara Stalder
”Hon kan ensam avgöra matcher, men även förändra matchbilder samtidigt som hon är en enormt skicklig spelare. En riktig spetsspelare.”

Talang: Hanna Thuvik
”Jag tycker att det är jättekul att hon valde Brynäs. Hon har varit i Göteborg och gjort det bra där trots att laget hade det tufft förra säsongen. Hanna är hårt jobbande, men också en målskytt med bra spelförståelse.

Lara Stalder.Lara Stalder.Foto: Ronnie Rönnkvist

Djurgårdens IF

Nyförvärv: Wilma Nilsson (Ny från Alvesta/Linköping). Abby Cook (Ny från Boston University) Mathea Fischer (Ny från University of British Columbia), 

Förluster: Samantha Ridgewell (Toronto Six), Dominique Kremer (Buffalo Beauts), Jennifer Wakefield (Linköping), Josefin Bouveng (Brynäs), Sophie Johansson (Slutar).

Ylva Martinsen
”Djurgården hade lite strul förra säsongen där laget bytte tränare. Nu har Rickard Hårdstam fått vara med från början, kunnat påverka lagbygget och satt sin prägel på laget. Jag tycker ändå att Djurgården tog sig bra efter att han kom in förra säsongen och visade upp en annan kontinuitet i spelet.

Djurgården har i stort sett stommen kvar. Den stora spelare som dom tappat är Jennifer Wakefield. Jag tycker ändå att man har både en bredd och spets i truppen. Bland annat då några av spelarna som börjar bli lite till åren, men ändå är enormt viktiga. Jag tänker framför allt på Andrea Dalen och Josefin Jakobsen på forwardssidan. På backsidan Josefine Holmgren, men jag tycker även Allie Munroe var bra förra säsongen.

Sedan har Djurgården kryddat upp det med flera yngre bra spelare. Bland andra Julia Tärnblom som nu gör sin andra säsong, men även Maria Lindberg. Dessutom blir Sofie Lundin kvar. Hon är en bra offensiv kraft. På målvaktssidan är det jättekul att Wilma Nilsson gått till Djurgården. Hon och Ida Boman får konkurrera med Lovisa Berndtsson som nog ändå blir förstakeeper”


Nyckelspelare: 
Lovisa Berndtsson
”Kan hon hålla en hög och jämn nivå igenom serien med stöttning av dom två yngre där hon kan få en chans till återhämtning så kan hon vara Djurgårdens nyckelspelare den här säsongen. ”Lollo” är en som lägger mycket tid på att hela tiden bli bättre. Det är jättehäftigt att hon inte låter åldern stoppa hennes driv och utveckling”

Talang: Lova Blom
”Har varit i Djurgårdens organisation en säsong. Det ska bli jätteintressant att se om hon under sin andra säsong kan växa ut ytterligare och ta mer plats. En skicklig spelare som kan skapa på egen hand och är god för att göra en hel del poäng.”

Julia Tärnblom.Julia Tärnblom.Foto: Ronnie Rönnkvist

Göteborg HC

Nyförvärv: Lisa Berglund (Ny från Luleå),  Georgina Farman (Ny från Brynäs), Tereza Radová (Ny från Karvina), Klára Seroiszková (Ny från Karvina), Sandra Rannerud (Ny från Luleå)Isabella Burghart(Ny från New Hampton School), Margot Desvignes (Ny från Neuchâtel Hockey Academy Dames), Esther de Jong (Ny från Flyers Dames Heerenveen), Wiktoria Sikorska (Ny från Karvina), Hannah Clayton-Carroll (Ny från University of Brittish-Columbia).  

Förluster: Tilda Antonsson (Slutar), Samantha Fieseler (Metropolitan Riveters), Hanna Thuvik (Brynäs), Matilda Rantanen (Slutar), Frida Simonsen (Linköping), Celine Tardif (Linköping)

Ylva Martinsen
”Oscar Anell lämnar över tränarsysslan till hon som var assisterande förra säsongen, Stefanie McKeough. Vi får se hur det kommer att se ut rent spelmässigt. Jag tycker att Göteborg under den tiden Oscar var tränare gick från att laget bara försvarade sig till att man faktiskt försökte spela hockey i varje match. Det tror jag gjorde laget riktigt gott och jag tror spelarna tyckte det var väldigt roligt.

Göteborg har kvar målvaktsparet som såklart hade en tuff uppgift i varje match förra säsongen, men jag tror det är bra att dom har kvar båda två. Det är ändå ett ganska tungt tapp att tappa Hanna Thuvik som i mångt och mycket var en motor i Göteborg. Samtidigt har dom fått in Sandra Rannerud från Luleå. En lite liknande spelare som kan skapa mycket energi och jobba hårt. Däremot tycker jag inte att hon kvalitetsmässigt ersätter Thuvik.

Jag tror Göteborg kommer få det tufft, men precis som förra säsongen kan dom absolut stjäla poäng av alla lag om laget har en bra dag och målvakterna hjälper till att vinna matcher. I grundserien kommer nog tyvärr vara ett lag i botten.”


Nyckelspelare: Nicole Jackson
”Målvakten, Nicole Jackson. Hon spelade riktigt bra förra säsongen och kommer behöva göra det även den här säsongen.”

Talang: 
Frida Axell
”Den andra målvakten. Född 2001 och gick verkligen från klarhet till klarhet under förra säsongen. Hon visade då att hon kommer kunna bli riktigt bra.”

Frida Axell.Frida Axell.Foto: Bildbyrån/Daniel Stiller

HV71

Nyförvärv: Ronja Mogren (Ny från Modo) 

Förluster: Rosa Lindstedt (Brynäs), Kaitlyn Tougas (Klubb ej klar). Lina Ljungblom (Modo)

Ylva Martinsen:
”Även HV71 hade en speciell säsong där deras headcoach, Lucas Frey, försvann och deras assisterande, Joakim Engström, tog över. Dessutom fick dom in Riikka Sallinen som ledare. Det känns som HV71 hittade rätt där och har en bra grund att stå på. Nu fick vi inte se finalserien färdigspelad, men det som är mest intressant med HV71 är hur dom kommer se ut den här säsongen. Kommer dom kunna upprepa prestationen från förra säsongen där dom under stora delar var dominanta i spelet i alla delar? Jag tycker inte att dom inte hade några direkta svagheter.

Även målvaktsspelet var riktigt bra. Främst då från Alba Gonzalo. Såklart är det ett avbräck med Hanna Olssons skada, men HV71 har å andra sidan många bra forwards som förhoppningsvis fylla det tappet.

Jag tror också det var bra för HV71 att Anna Borgqvist valde att fortsätta. Hon har rutin och en vinnarskalle, så blir hon viktig för sitt lag.”


Nyckelspelare:
 Sidney Morin
”Det var svårt att välja eftersom Kennedy Marchment var väldigt poängstark. Hon kunde göra mål på allt. Sedan får vi se om Marchment kan vara lika vass framåt utan Kaitlyn Tougas i närmiljön. När jag säger att nyckelspelare är Sidney Morin tänker jag bland annat på att HV71 tappat Rosa Lindstedt.

Talang: Mira Markström
”Både Mira Markström och Mira Jungåker är spännande backar. Markström, fostrad i HV71, är en supertalang. Hon spelade en hel del förra säsongen och har med sig det in i den här säsongen. Det ska bli intressant att se om hon vuxit på sig och kan dra nytta av den erfarenheten. En rolig spelare att titta på.”

Alba Gonzalo.Alba Gonzalo.Foto: Ronnie Rönnkvist

Leksands IF

Nyförvärv: Amanda Johansson (Ny från AIK)Eveliina Suonpää (Ny från Linköping), Amanda Butterfield (Ny från St. Lawrence University), Sarah Forster (Ny från Brynäs), Abby Thiessen (Ny från St. Cloud State University)Dominique Rüegg (Ny från ZSC Lions), Saana Valkama (Ny från Linköping).

Förluster: Julia Nilsson (Skellefteå), Brooke Boquist (Toronto Six), Jule Flötgen (AIK), Lena Düsterhöft (Ingolstadt), Emma Woods (Toronto Six), Betty Jouanny (AIK).

Ylva Martinsen:
”Leksand har ett helt nytt målvaktspar. Två bra målvakter i Evelina Suonpää och Amanda Johansson. Det var kul att Amanda Johansson hittade till Leksand. Jag hoppas att hon växer där och får speltid. Hon är en spännande framtidsmålvakt.

Truppen i övrigt känns lite som förra säsongen. Alla säger att Leksand har ett ganska ungt lag, men en del spelare har ändå börjat fått lite ålder. Då tänker jag bland annat på Hanna Sköld, Wilma Johansson och Kajsa Armborg på forwardssidan. Dom har varit en ryggrad i Leksand och har samlat på sig en hel del erfarenhet. Förra säsongen var dom tvungna att leda laget tillsammans med utländska spelarna. Det tycker jag också att dom gjorde bra.

Saana Valkama var i Linköping förra säsongen. En helt okej spelare även om hon inte är någon superspets. Sedan har Leksand tre spännande 04:or, Nicole Hall, Tuva Kandell och Ida Karlsson. Dom var duktiga redan förra säsongen. I vissa matcher kunde framförallt Hall och Kandell sticka ut. Ida Karlsson spelade inte lika mycket. Dessutom har Leksand Annie Silén som är en ung och lovande duktig back.”

Nyckelspelare: Kajsa Armborg
”Kajsa har spelat så pass länge i Leksand och är en kulturbärare där. En av många kulturbärare i laget. Hon är en skicklig hockeyspelare och har fått chansen i Damkronorna, vilket är kul. Det är viktigt att hon och några fler i laget skapar en form av ryggrad i Leksand som är ett skickligt lag, men hade ganska kraftiga svängningar förra säsong.”

Talang: Nicole Hall
”Jag tycker att hon stack ut i SDHL redan under förra säsongen. Orädd och lite ”gubben i lådan”. Hon jobbar hårt och är oftast på ytan framför mål. Det är också då det händer bra grejer. Samtidigt är hon en bra tvåvägsspelare, men som behöver mer erfarenhet.”

Nicole Hall.Nicole Hall.Foto: Ronnie Rönnkvist

Linköping HC

Nyförvärv: Stephanie Neatby (Ny från Princeton University), Emma-Sofie Nordström (Ny från Modo)Shannon Sigrist (Ny från Weinfelden Ladies), Carly Bullock (Ny från Princeton University)Jennifer Wakefield (Ny från Djurgården), Gracen Hirschy (Ny från Modo), Celine Tardif (Ny från Göteborg), Rhyen McGill (Ny från Clarkson University).

Förluster: Eveliina Suonpää (Leksand), Emilia Ramboldt (Slutar), Saana Valkama (Leksand), Anna Kilponen (Ilves)

Ylva Martinsen
”Det känns på förhand som Linköping satsat något mer nu sett till förra säsongen. Jag såg Stephanie Neatby i Princeton då jag var över till Nordamerika förra säsongen. Hon är nog en målvakt som ganska många velat sajna och en som kan hjälpa Linköping en hel del.

Carly Bullock är också från Princton. Hon var poängstark i den ligan NCAA. Där gjorde hon 30 mål och totalt 54 poäng på 33 matcher. Det är bra gjort i den ligan. Hon är definitivt en spetsvärvning. Sedan har Linköping fått tillbaka Jennifer Wakefield. Hon är ju en gammal Linköpingsspelare. Alla vet om hennes potential även om jag tycker att, vilket syntes under förra säsongen, det inte är lika lätt att vara en så dominant spelare idag i SDHL. Hon kan gå in och vända matcher på egen hand om hon är på det humöret. Wakefield har haft problem med hjärnskakningar. Vi får se om hon håller sig skadefri.

Linköping har en ny coach, Thomas Pettersen, som av det jag förstått är ganska tydlig med hur laget ska spela. Att det spelet ska ge trygghet så man får ut mer av spelarna som är kvar ihop med lite nytt in. Det kan bli en bra mix och jag tror att Linköping jämfört med förra säsongen kommer att spotta upp sig och vara med och nosa på topp fyra. Det är ett väl balanserat lag så det ska bli kul att se vad man kan få ut av den gruppen. Kul också att Matilda Af Bjur är tillbaka i Linköping. Alltid kul då det kommer tillbaka svenska spelare.”


Nyckelspelare: Stephanie Neatby
”Linköping har definitivt en spelartrupp som kan vara med och nosa på toppen i tabellen, men även gå långt i slutspelet. Det kommer då krävas ett bra målvaktsspel längst bak.

Talang: Linnea Johansson
”Hon har verkligen verktygen, men har haft problem med skador och varit borta en del. Jag hoppas att hon får vara hel, frisk, fortsätta utvecklas och ta steg i sitt hockeyspel. Jag tycker Linnéa hamnade lite i ett fack förra säsongen. Det var mycket jobba hårt och hon blev nästan en ”brunkare”. Jag tycker att Linnéa ska ha en miljö där hon får lira mer. Hon är god för att göra en hel poäng och har mycket hockey i sig, men man har inte fått ut det riktigt i Linköping.”
Linnea Johansson.Linnea Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Luleå/MSSK Hockey

Nyförvärv: Tindra Holm (Ny från Modo)Johanna Olofsson (Ny från Brynäs), Viivi Vainikka (Ny från Team Kuortane), Michela Cava (Ny från Brynäs)  

Förluster: Michelle Karvinen (Lugano Ladies)Sandra Rannerud (Göteborg), Lisa Berglund (Göteborg), Phoebe Staenz (Thurgau).

Ylva Martinsen:
”Hade också lite turbulent förra säsongen i och med att Fredrik Glader lämnade. Nu har Mikael Forsberg, som tog över, också varit med från början. Han fick jobba med laget under största delen av säsongen och sätta sin prägel. Som coach tror jag det är skönt att forma laget redan från start. Det är ändå en kontinuitet att han är kvar.

Stommen i truppen är nästintill identisk. Det är på några platser man har ett tapp och någon in. En in som jag tycker är intressant är Vivvi Vainikka som nu valt Luleå. En supertalang som jag sett i finska landslaget och även juniorlandslaget. Hon har verkligen stuckit ut på båda nivåerna. Luleå har även fått in Michaela Cava som är en offensiv spets i rätt miljö. Hon hade sina senaste glansdagar i Modo där hon spelade ihop med Kaitlyn Tougas. Med tanke på att Luleå tappat Michelle Karvinen blir Cava en bra spelare in tillsammans med Vainikka.

Sedan tidigare har Luleå Petra Nieminen, Noora Tulus och Emma Nordin som också är poängstarka och skickliga spelare. Backsidan har förstärkts med Johanna Olofsson och Luleå har nu sju backar som alla håller en väldigt hög klass. Ett väldigt bra balanserat lag med Sara Grahn där bak. Alla vet hur bra hon är. Tindra Holm kommer in. Vi får se hur mycket hon får stå. Hon är också en lovande målvakt. Det känns som Luleå definitivt kommer att vara med och slåss om guldet. Det ligger väl i DNA:t där uppe. Luleå har kvalitén i truppen för att vara med och konkurrera om guldet.”

Nyckelspelare: Jenni Hiirikoski
”Luleå har många spelare som kommer leda laget olika dagar där Jenni Hiirikoski är det definitiva loket. Jag tycker inte att hon under förra säsongen, nu var hon fortfarande väldigt bra, var den här giganten som hon varit tidigare. Klart att efter VM när Finland vann silvret, att man har liten smärre tillbakagång även om man heter Jenni Hiirikoski. Hon kommer vara bättre den här säsongen, vilket blir viktigt för Luleå. Jag kan tänka mig att hon själv kände lite frustration förra säsongen då det inte riktigt lossnade i den offensiva produktionen.”

Talang: 
Wilma Sjölund
”Vi såg henne redan förra säsongen hon är en rolig karaktär. Så fort hon kom in i offensiv zon doftade det mål. Hon tillhör hockeygym-programmet i Luleå och det ska bli att kul att se henne igen, om det hänt något, tagit steg och om hon kan ta plats i det här offensivt starka laget.”

Wilma Sjölund.Wilma Sjölund.Foto: Ronnie Rönnkvist

Modo Hockey

Nyförvärv: Biseth Engmann(Ny från Sparta), Jaycee Magwood (Ny från University of Regina), Lina Ljungblom (Ny från HV71), Mariam El-Mahmadi (Ny från Brynäs), Paula Bergström (Ny från Long Island University)

Förluster: Tindra Holm (Luleå), Agata Sarnovska (Malmö), Laura Lerchová (Skellefteå), Gracen Hirschy (Linköping)

Ylva Martinsen
”Det var nog viktigt för Modo att dom fick ha kvar Klara Peslarova. Annars har Modo en ganska liknade trupp som den man hade förra säsongen. Då hade Modo det tufft. Dom slet, men hamnade ändå på kvalplats. Jag upplevde att dom ibland spelade rätt hyfsat, men inte fick med sig poängen. Jag tycker också att dom hade lite svårt att ta betalt när dom skapade chanser. Alla matcher är tuffa i SDHL, vilket är positivt, men det är tufft som lag då man tappar poäng efter poäng.

Nu är det en ny säsong. Vi får se hu det ser ut. Modo får ha Paula Bergström hemma i alla fall i början av säsongen. Hon blir viktig som en förstärkning på backsidan. Annars har Modo kvar samma backsida som förra säsongen. Paula är defensivt stark, men har också fått jobba med sin offensiv borta på college. Det ska bli kul att se henne hemma i Sverige igen.

Dessutom har Modo värvat Lina Ljungblom från HV71. Hon kan vara den kraft som Modo behöver för att avgöra dom jämna matcherna för att undvika kvalplats, men jag tror ändå att det kommer bli tufft för dom.”


Nyckelspelare: Klara Peslarova
”Viktorie Svejdova är också bra. Klara hade några svackor förra säsongen, men det är en riktigt bra målvakt. Hon kan ställa till det för motståndarna. Kan hon hålla en hög nivå genom säsongen kommer det hjälpa Modo väldigt mycket.”

Talang:
 Mina Waxin
”Det är definitivt en talang. Jag hoppas att hon jobbat med sitt offensiva spel så hon kan delta mer i spelet. Hon har många verktyg, men kan ibland ha svårt att få till det i matcher, men jag hoppas att hon får det den här säsongen. Då blir hon en jättetillgång för Modo. Jag tror att Modo skulle kunna sätta henne som forward också och det skulle fungera eftersom hon är så pass ”skillad” i grunden.”

Paula Bergström.Paula Bergström.Foto: Ronnie Rönnkvist

SDE Hockey

Nyförvärv: Megan Eady (Ny från Melbourne Ice)Hanna Pinter (Ny från Budapest), Leona Sim (University of Connecticut), Linn Jansson Almgren (Linköping)

Förluster: Klara Kenttälä (Luleå), Sofia Reideborn (Klubb ej klar).

Ylva Martinsen:
”Det blir mycket snack om målvakter, men det är en viktig position då det är så pass tajta matcher. Det är flera uddamålsvinster och förluster idag än vad det var för några säsonger sedan. Att då SDE får behålla Lindsey Post var bra.

SDE har kvar i stort sett samma gäng som förra säsongen. Det är många utländska spelare, men en del av dom har faktiskt ett par säsonger i bagaget hos SDE, vilket i alla fall visar på en kontinuitet. Sedan har SDE en ny coach, Dominique Di Rocco. Det är kanske främst där förändringen är. Det ska bli spännande att se på om dom bygger vidare på det spel man hade förra säsongen, det positiva som kom ut av det, eller om det blir mycket nytt. Jag tycker det ska bli kul att se SDE.

Det var väldigt kul att se SDE spela förra säsongen. Dom jobbade hårt hela tiden och gav aldrig upp. SDE hade också förmågan att ta ledningen i matcher och behålla den på ett annat sätt än vad jag sett dom göra tidigare.”


Nyckelspelare: Lindsey Post
”I frånvaro av Sofia Reideborn, förra säsongen var de konkurrenter om att vem som skulle få förstaspaden. Linn Jansson Almgren, som kommer in, är en ung målvakt och inte av den kaliber som Reideborn var. Jag tror Lindsey Post prestation kommer vara viktig om SDE ska upprepa sin fina fjolårssäsong.”

Talang: Astrid Lindeberg
”En supertalang om det känn som hon är ödmjuk inför att det krävs mycket jobb för att bli så bra hon kan. Redan nu, som 05:a, har hon väldigt många verktyg för att kunna bli bra. Astrid är en spelare som blir intressant att följa, vad händer i förlängningen och hur väljer nya coachen att använda henne?”

Astrid Lindeberg.Astrid Lindeberg.Foto: Ronnie Rönnkvist


TV: "William Nylander är min chaufför"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten