Sök
Tomas Jonsson imponeras av sitt New York Islanders.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Dan Hamilton-USA TODAY Sports
NHL

Imponeras av Islanders: ”Påminner om storhetstiden”

New York Islanders har inte vunnit Stanley Cup sedan 1983, 37 år sedan. 
Legendaren Tomas Jonsson, som vann två Stanley Cups med klubben, menar nu att årets upplaga har goda möjligheter att bryta den torkan.
– Jag tror just jämnheten i laget är en jättestyrka, vilket jag också tror kan göra att laget kan gå hela vägen, säger han till hockeysverige.se.

Under 1980-talet vann New York Islanders inte mindre än fyra Stanley Cup-titlar. Under många år har det sedan sparsamt med framgångar för NHL-laget från Long Island, men nu har laget och organisationen börjat se starkare ut än på många år. Förra säsongen förlorade Islanders i kvartsfinalen mot Carolina med 4-0 i matcher, men efter att nu ha ledning med 3-1 i matcher mot Philadelphia har Islanders en stor möjlighet att ta steget in i semifinalen.

Tomas Jonsson var med om att vinna två Stanley Cup-titlar med New York Islanders och är imponerad över lagets säsong och slutspel. 

– Säsongen har naturligtvis varit mycket bra. Islanders har övertygat i slutspelet med en mycket, mycket bra defensiv. Den påminner, tycker jag i alla fall, om storhetstiden för då hade vi en stabil defensiv, berättar Tomas Jonsson för hockeysverige.se och fortsätter:
– Naturligtvis hade vi även ett mycket bra målvaktsspel. Nu har Islanders två riktigt bra målvakter (Thomas Greiss och Semjon Varlamov) där Greiss stod i senaste matchen.
– Har ett lag en bra defensiv och en bra målvakt då har man chans att gå långt och vinna. För att just ha en bra defensiv är ett måste i ett slutspel. 

Tomas Jonsson gjorde över 600 matcher för Islanders.Tomas Jonsson gjorde över 600 matcher för Islanders.Foto: Bildbyrån

Däremot, till skillnad på New York Islanders storhetstid, ser inte Jonsson att det i dagens lag är några stjärnor som sticker ut och bär laget.

– Jag skulle säga att det är ett ganska jämt lag över lag. Islanders har ingen riktig superstjärna som när (John) Tavares var där. Han var den stora stjärnan då.
– Sedan tror jag det här laget är ganska svåra att möta eftersom dom har fyra bra och jämna femmor som kan göra jobbet. När Tavares var där skull han och hans kedja tas ner. Nu tycker jag det känns som att det åtminstone finns tre kedjor som kan producera. Då blir det tufft för motståndarna.
– Däremot kan jag inte se övriga likheter med det lag vi hade. Dagens lag har ingen Denis Potvin på backen eller någon Bryan Trottier eller Mike Bossy offensivt.
– Som jag sa har Islanders bra målvakter och en bra defensiv vilket gör att dom kan spela ut till fullo och veta att på grund av det kan dom vinna hockeymatcher. 

Du var själv med och vann Stanley Cup två gånger, vad krävs det om ett lag ska gå hela vägen?
– Dom två sakerna jag nyss nämnde, men man måste också ha ett bra boxplay och ett bra powerplay. Har ett lag dom här fyra ingredienserna har man stora möjligheter att vinna någonting, den saken är klar. 

New York Islanders har 3-1 i matcher mot Philadelphia, men Tomas Jonsson höjer ändå ett varnande finger – det här är långt ifrån klart. 

– Det är alltid svårast att vinna den fjärde och avgörande matchen. Nu har det varit jämna matcher, men jag lägger en slant på att Islanders vinner den här serien.
– Jag tror just jämnhet i laget är en jättestyrka, vilket jag också tror kan göra att laget kan gå hela vägen. Det finns inga stora hål i formationerna. Får man ihop ett sådant lagbygge är mycket vunnet och inte står och faller med en eller två spelare som motståndarna kan ta bort. Islanders har en bredare bredd helt enkelt. 

Barry Trotz har fått ordning på Islanders. Barry Trotz har fått ordning på Islanders. Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Hur ser du på ledningen som leder dagens Islanders?
– Ingen aning. Jag vet att tränaren, Barry Trotz, varit med länge och kan det här. Övriga ledarna har jag ingen aning om. 

Hur tror du killarna känner att spela inför tomma läktare?
– (Skratt) Om jag ser till mig själv så skulle jag tycka att det var jättesvårt. Killarna gör det bra och samtidigt är det deras jobb. Det ska göras så killarna har inte så mycket att fundera på egentligen.
– Sedan är det cupmatcher nu och då blir det ändå lite extra. Jag själv skulle känna att det var värre om det var ett vanligt serielunk. Nu är det i alla fall ett slutspel.

Vilken kontakt har du med New York Islanders idag?
– ”Nada”, ingenting även om jag följer laget naturligtvis. Senaste jag var där… Det måste varit då jag och min son (Robert) var där, vilket var 15-16 år sedan. 

Vilka vinner Stanley Cup säsongen 2019/20?
– Då tippar jag med hjärtat och hoppas att Islanders vinner. Jag tycker att dom har vad som krävs i ett slutspel så visst har dom en jättechans. 


TV: Islanders har matchboll mot Flyers – efter segern

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten