Kasperi Kapanen.
Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports
NHL

Toronto trejdar bort finske stjärnan

ANNONS
Toronto Maple Leafs agerar efter årets nya slutspelsfiasko. 
24-årige finländaren Kasperi Kapanen trejdas bort från Toronto och återvänder i stället till Pittsburgh Penguins, klubben som draftade honom 2014. Det rapporterar Sportsnets Elliotte Friedman. 
Flera svenskar ska även ingå i trejden.

2014 draftades Kasperi Kapanen av Pittsburgh Penguins i förstarundan.
Han skickades dock till Toronto Maple Leafs i Phil Kessel-trejden 2015.

Nu ser dock den 24-årige finländaren ut att trejdas tillbaka till Pittsburgh. 

Enligt Sportnets insider Elliotte Friedman jobbar parterna på en bytesaffär som ser till att forwarden återvänder till Penguins.

TRE SVENSKAR INBLANDADE 

Enligt The Athletics Penguins-reporter Rob Rossi ska Toronto Maple Leafs även skicka svenskarna Jesper Lindgren, som är utlånad till Modo Hockey, samt Pontus Åberg, som ska spela i KHL kommande säsong, till Pittsburgh Penguins. 

I utbyte skickar Pittsburgh ett förstarundaval i årets draft (15:e valet), forwarden Evan Rodrigues, backen David Warsofsky samt svenske talangen Filip Hållander som är utlånad till Luleå. 

Den tidigare JVM-guldvinnaren Kapanen har fått spela över 200 NHL-matcher sedan han trejdades till Maple Leafs. Där växte han ut till en publikfavorit med sin fart och riviga spelstil. 

Jesper Lindgren har aldrig spelat NHL-hockey för Maple Leafs. I stället har det blivit 35 matcher i farmarligan AHL för svensken. 23-åringen lånades ut till Modo Hockey av Toronto för att han skulle inleda säsongen i Hockeyallsvenskan. Det är dock oklart hur utlåningen till Modo påverkas ifall Lindgren nu trejdas till Pittsburgh Penguins. 

Pontus Åberg spelade mestadels i AHL den senaste säsongen och gjorde 44 poäng på 55 matcher i farmarligan. Det blev dock även fem NHL-matcher med Toronto Maple Leafs för svensken som totalt har spelat 132 matcher i världens bästa hockeyliga. 

Filip Hållander draftades i andrarundan 2018 av Pittsburgh Penguins. Sundsvallskillen fick sitt genombrott i SHL med Timrå 2018/19 och fick då även spela JVM med Sverige. Den senaste säsongen spelade han i Luleå men saknades nästa halva säsongen då han drabbades av ett benbrott. Tanken har varit att han ska lånas tillbaka till Luleå även kommande säsong men det återstår att se vad Toronto Maple Leafs har för planer för 20-åringen. 


TV: De bästa räddningarna från den gångna veckan i Stanley Cup

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL