Filip Zadina och Moritz Seider.
Foto: Bildbyrån
NHL

Detroit skickar talangerna till Europa

ANNONS
NHL-säsongen 2020/21 skjuts upp och inleder inte förrän till vintern. Det blir därför en lång lågsäsong för lagen som misslyckades kvalificera sig för play in-spelet till slutspelet. 
Därför har flera klubbar valt att låna ut sina talanger till Europa. Nu blir Detroit näste lag att göra det då man skickar Filip Zadina hem till Tjeckien och Moritz Seider tillbaka till Tyskland. 

SHL har fått se flera spelare, så som Tobias BjörnfotLinus SandinNils HöglanderFredrik Händemark och Theodor Lennström, lånas tillbaka till Sverige från NHL för att matchas igång innan säsongen 2020/21 drar igång i Nordamerika. 

Nu väljer Detroit Red Wings också att skicka två av sina största talanger till Europa. 

Filip Zadina valdes sexa i draften 2018 av Detroit och den gångna säsongen fick den 20-årige tjecken spela 28 matcher i NHL, på dessa gjorde han åtta mål och sju assist för 15 poäng. 

Forwarden kommer nu att återvända till Tjeckien för att spela i HC Ocelari Trinec. Noterbart är att Zadina kommer från Pardubice och har HC Dynamo Pardubice som moderklubb – men nu kommer han alltså att spela i rivalen Trinec. 

ÅTERVÄNDER TILL MÄSTARNA 

Moritz Seider draftades också sexa av Red Wings men i 2019 års draft. Han gjorde sin första säsong i Nordamerika i vintras men fick nöja sig med spel i farmarligan AHL. Där blev det 22 poäng på 49 matcher för 19-åringen som även fick spela JVM för Tyskland där han var lagkapten. 

Den storvuxne backen ser ut att vara en av de största hockeytalangerna som Tyskland någonsin har producerat och han kommer nu återvända till sitt hemland. Seider lånas tillbaka till Adler Mannheim där han spelade samt blev tysk mästare innan flytten till Nordamerika. 

Detroit Red Wings kom klappsist i NHL den senaste säsongen då man endast lyckades knapra ihop 39 poäng på 71 matcher. Till nästa säsong hoppas man dock kunna ta ett stort kliv framåt med sitt unga lag och Zadina och Seider kan därför bli viktiga pusselbitar i NHL-lagets trupp. 


TV: Canucks-stjärnorna rörande överens – om svenskarna

Den här artikeln handlar om: