Dougie Hamilton.
Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
NHL

Stort avbräck inför play in-serien – stjärnbacken skadad igen

ANNONS
Carolina Hurricanes såg fram emot att få tillbaka stjärnbacken Dougie Hamilton i spel. Men nu stoppas 27-åringen återigen av en skada. Enligt The Athletics Sara Civian blir han borta i flera veckor.

Dougie Hamilton var på väg mot sin bästa NHL-säsong, och nämndes som en utmanare till Norris Trophy, när han bröt vadbenet i januari. Där och då såg säsongen ut att vara över, men coronapandemin och det långa uppehållet såg ut att ge honom en andra chans.

Den chansen kan dock gå till spillo nu.

Inför avresan till Toronto, där Carolina ska möta New York Rangers i sin play in-serie, ska Hamilton ha åkt på en ny skada. Sara Civian, som täcker Hurricanes för The Athletic, skriver på Twitter att skadan inte är relaterad till det benbrott Hamilton ådrog sig under säsongen, men tillräckligt allvarlig för att hålla honom borta i ett par veckor.

Beskedet kommer som en kalldusch för Hurricanes inför serien mot New York Rangers. Laget såg ut att få tillbaka alla tidigare skadade spelare, men det står också klart att den axelopererade backen Brett Pesce inte heller kommer att vara spelklar inför serien med Rangers. Han kommer inte att kunna spela på minst en månad och hans medverkan i slutspelet är därmed högst osäker. Hurricanes har dock lämnat en plats öppen för honom i slutspelstruppen.

Dougie Hamilton samlade ihop 14 mål och 40 poäng på 47 matcher under grundserien.


TV: Mika Zibanejads snyggaste mål under grundserien

Den här artikeln handlar om: