Jokerit vill stanna i Helsingfors.
Foto: Bildbyrån
KHL

"Det har inte förekommit något hotkrav från KHL"

ANNONS

Kinesiska Kunlun Red Star har redan tvingats flytta sin verksamhet till Ryssland på grund av pandemin. Nu frågar sig många om KHL kommer att tvinga finska Jokerit att göra samma sak. Inte än, påstår general managern Jari Kurri.
– Vi lever i hopp om att vi kan spela hemma i Helsingfors, säger legendaren till Ilta-Sanomat.

Ryssland är hårt drabbad av coronaepidemin och det råder därför många frågetecken inför KHL:s planerade säsongsstart i början av september. Redan nu har KHL beslutat att placera det kinesiska laget Kunlun Red Star i Mytisjtji norr om Moskva. 

Det har även förekommit spekulationer om att övriga icke-ryska lag i ligan kan gå samma öde till mötes. Bland annat har ryska uppgifter gjort gällande att finska Jokerit från Helsingfors kan få ha Sankt Petersburg som bas under säsongen 2020/21.

Nu säger klubbens general manager och delägare Jari Kurri till Ilta-Sanomat att man hoppas kunna undvika ett sådant scenario.

– Vi lever i hopp om att vi kan spela hemma i Helsingfors. Det är alternativ nummer ett. Om det inte händer, måste vi titta på vad vi kan göra och vända alla stenar, säger Kurri.
– Det har inte förekommit något hotkrav från KHL om att vi ska flytta till Ryssland.

Jari Kurri, som fyllde 60 år tidigare under 2020, hoppas att ligan beslutar sig för att skjuta fram säsongsstarten för att köpa klubbarna mer tid.

– Det bästa alternativet för oss, och förmodligen för alla andra, skulle vara att flytta serien till lite senare. Den skulle kunna börja i början av oktober. Det är vad vi hoppats på, säger han.

KHL lär dock pusha på för att komma i gång med säsongen i tid. Flera klubbar brottas med ekonomiska problem till en följd av pandemin och en försenad säsongsstart skulle förvärra deras situation ytterligare.TV: Elias Petterssons mål från säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL