Linus Nässén.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
SHL

”Alltid drömt om att få spela här”

Den gångna säsongen blev turbulent för JVM-forwarden Linus Nässén då han var skadad vid tre olika tillfällen. 
Nu är 20-åringen redo för revansch och siktar på att ta en plats i Frölunda. 
– Nu är jag inte junior längre utan nu vill jag ta steget in i SHL och vara en spelare som bidrar, säger han till hockeysverige.se.

För lite mer än ett år sedan var Linus Nässén med och firade Frölundas SM-guld på Götaplatsen i Göteborg då han spelade 33 matcher (grundserie+slutspel) på vägen till guldet. 

Inför säsongen 2019/20 blev det klart att centertalangen skulle lånas ut till Timrå där han skulle få chansen att ta en större roll, spela mycket och utvecklas mer. 

Istället blev det en väldigt speciell säsong för Nässén. Först gjorde en stressfraktur i ryggen att han tvingades till rehab i nästan ett halvår. När han väl hade återvänt till isen fick han två hjärnskakningar och begränsades därmed till endast 21 matcher i Timrå. 

”VAR JOBBIGT – FRUSTRERANDE”

För hockeysverige.se berättar han nu om den turbulenta säsongen. 

– Tanken var ju att jag skulle komma till Timrå och få spela mycket. Sedan blev det ju så fördröjt med skadan så jag kom ju in i det ganska sent. Det tog ju ett tag innan man kom in i spelet. Det blev väldigt hackigt men överlag var det nyttigt, speciellt för mig som person, att komma upp dit och ta mer ansvar. Det har varit ett väldigt nyttigt år, jag har lärt mig mycket speciellt när det kommer till att tackla motgångar. Sedan var det ju självklart jobbigt när det blev så hackigt med skadorna, säger 20-åringen.

Nässén hade också maximal otur då en av hjärnskakningarna kom efter att han krockat med en domare. 

– Det är ju inte ofta det händer, att man krockar med en domare. Men det är sådant som händer och man får försöka att inte fokusera allt för mycket på det utan glömma det och gå vidare. Jag har ändå lärt mig mycket av att komma igenom allt det där och ta mig tillbaka på ett bra sätt, säger han. 

Hur var det att få sitta på sidan så länge som du gjorde under säsongen?
– Det är jobbigt såklart, frustrerande. Framför allt där under början av säsongen när alla kommer tillbaka efter sommaren och är taggade att dra igång och så får man själv sitta vid sidan och bara titta på. Självklart är det jobbigt, man vill ju vara på isen och köra med gubbarna. Det blev ju inte riktigt så som det var tänkt, men man har fått träna på de bitar som man har kunnat och varit ganska försiktig med vissa grejer på grund av ryggen där då. Fick ändra lite sättet på hur man tränar och det har jag ju blivit en bättre hockeyspelare av det nu i slutändan ändå. 

Linus Nässén var inte beredd på att ta plats i JVM-truppen.Linus Nässén var inte beredd på att ta plats i JVM-truppen.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Han hittar dock positiva delar i att han tvingades till rehab under så lång tid. 

– Man får hitta vägar för att bli bättre och det tycker jag att vi har gjort bra. I det långa loppet är det kanske bra att man har fått göra den biten också redan och anpassa träningen tidigt efter sin kropp. När man väl var där så var det svårt att tänka så utan då tänkte man mer kortsiktigt. Förhoppningsvis ska man ju ha en lång karriär och då får man ju se det i ett längre perspektiv också.

När talangen väl var på isen så gick det väldigt bra för honom. Han landade på 13 poäng på sina 21 matcher i Timrå. 

– Man var ju inte i jättebra form med tajming och allt det där. Det tar en stund att komma in i det och känna igen sig själv. Man kom in med mycket energi där i början och levde på ruset av att bara kunna vara med och spela. Det blev bättre och bättre under säsongens gång och överlag gick det väl helt okej.

JVM-BESKEDET KOM SOM EN CHOCK

Det tog såklart lite tid innan han kom upp i normal nivå men något som påskyndade den processen var uttagningen till JVM. Turneringen innebar ett stort lyft för honom.

– JVM var superkul, det är en upplevelse som man har drömt om sedan man var liten. Det kändes bra när man var där borta och det är klart att det blev boost när man åker iväg på en sådan grej, säger han och fortsätter:
– Medaljen stärker självförtroendet också, man fick ett kvitto på man gjorde något bra som grupp. Att man fick vara med om att vinna brons är ju jättestort.

Att Linus Nässén ens togs ut i truppen var dock en stor skräll för de flesta. Innan uttagningen hade han nämligen endast spelat sju matcher med Timrå och dessförinnan hade han ju rehabiliterat en skada i ett halvår. 
Beskedet att han skulle få följa med till Tjeckien kom som en chock till och med för honom själv. 

– Jag hade inte tänkt alls mycket på det med tanke på situationen som var. Jag hade inte spelat mycket och jag hade varit skadad så jag hade ingen jätteförhoppning att bli uttagen dit. Men när jag fick beskedet så blev man ju självklart väldigt glad. Det var också ett kvitto, att någon annan ser att det man gör är bra så det blev ju en boost redan där. Sedan var jag väl inte jätteförbered på att det skulle bli som det blev.

Nässén har nu lagt den annorlunda säsongen bakom sig. Nu blickar han istället mot SHL-spel med Frölunda och han hoppas där kunna fortsätta på inslagen bana. 

– Jag vill flytta med det här spelet hem till Frölunda. Jag vill vara en spelare som ändå bidrar, och framför allt med pucken mer än vad jag gjorde tidigare när jag var i Frölunda. Att våga göra lite mer saker och bidra. Det var det som var grejen med att komma till Timrå, ta mer ansvar och hela den biten så det är det man vill flytta med hit nu också.

Linus Nässén siktar på att inleda sin SHL-karriär i Frölunda den här säsongen.Linus Nässén siktar på att inleda sin SHL-karriär i Frölunda den här säsongen.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Även om Frölunda inte har kommunicerat ut att 20-åringen ska återvända till Göteborg så har han kontrakt med klubben. Planen är därför att han ska vara med och spela i SHL. 

– Det är det som är tanken, vilket känns kanonbra. Det är här man vill spela. Sedan får man ingenting gratis och det gäller att jobba hårt för det, vi har många bra spelare i laget så det handlar om att kriga för att visa att man ska vara med.

”KÄNNER MIG MOGEN FÖR ATT SPELA I SHL”

Det är dock otroligt tuff konkurrens på centerpositionen i Frölunda då man har Joel Lundqvist, Johan Sundström, Nicklas Lasu som brukar spela i mitten samtidigt som även Jan Mursak, Karl Henriksson och Simon Hjalmarsson kan spela center. Det pratas därför om att Nässén kommer att få inleda som forward. 

– Vi har inte pratat så mycket om det. Det är ju ganska långt kvar tills sådant sätter sig, men det är möjligt att det blir så.
– Jag skulle väl ändå säga att jag trivs bäst som center men för mig spelar det väl ingen jättestor roll egentligen, jag skulle kunna spela både ock. Jag är väl en center i grunden men skulle inte heller ha några problem med att spela vinge.

För Hönökillen har det blivit en väldigt annorlunda försäsong jämfört med förra året. Nu kan han verkligen träna upp sig på ett helt annat sätt så att han är mer förbered när pucken släpps till hösten. 

– Det blir väldigt stor skillnad jämfört med förra sommaren, säger han och skrattar:
– Det blir en längre sommarträning än normalt och det har märkts att vi alla i laget är väldigt vältränade, man har ju hållit igång väldigt mycket. Det är ju stor skillnad för mig, förra sommaren fick jag ju bara hålla på och rehaba. Jag känner mig bra i kroppen och har blivit starkare. Vi har kört på bra så jag känner mig i bra form.

Det råder dock inga tvivel från hans sida: Han kommer vara redo att spela i SHL kommande säsong. 

– Nu är jag inte junior längre utan nu vill jag ta steget in i SHL och vara en spelare som bidrar. Jag känner mig ändå mogen för att göra det.
– Man har alltid drömt om att få spela här i Frölunda så det är klart att det är häftigt. Nu gäller det bara att ta tillvara på den här chansen, avslutar Linus Nässén.


TV: Det bästa från Oliver Ekman-Larssons NHL-säsong 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten