Sök
Viktor Rönnqvist.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

Målvaktstalangen söker revansch: ”Har mycket att bevisa”

Han bytte Leksand mot Södertälje.
Flytten blev dock inte vad Viktor Rönnqvist hoppades och säsongen blev en stor besvikelse. Nu laddar han om och siktar på att få göra sin första seniorsäsong till hösten.
– Jag vill hamna i en klubb där jag får förtroende, spela matcher och visa vad jag går för, säger 19-åringen till hockeysverige.se.

Viktor Rönnqvist sågs för två säsonger sedan som en stor målvaktstalang i Leksandströjan. Bland annat var han tredjemålvakt i det lag som tog klivet upp i SHL efter kvaldramatik mot Mora. Inför förra säsongen flyttade 19-åringen till Södertälje för att fortsätta utvecklas. 

– Jag kände att det skulle bli väldigt spännande att få testa på något nytt. Det var SuperElit, vilket jag testat på under en säsong, och det hade gått bra där, berättar Viktor Rönnqvist från landstället i Södermanland och fortsätter:
– Förväntningarna på flytten var att få utvecklas och spela många matcher. Det blev tufft, en tuff säsong både för mig personligen och som lag. Vi hade ett ganska ungt lag med väldigt lite erfarenhet av att spela i SuperElit. Sedan var det många viktiga spelare som lämnade runt jul. Vi fick aldrig någon riktig struktur eller ordning kring det hela.
– Jag har också varit självkritisk och funderat över vad jag kunnat göra bättre. Givetvis har jag utvecklats enormt mycket och det har varit min hittills viktigaste säsong i min karriär. Jag har fått lära mig extremt mycket. Då det kommer till den mentala biten känner jag idag att där är det ingen som slår mig. Jag fick en lite annorlunda läxa.

Hur fungerade säsongen personligen för dig hockeymässigt?
– Det kändes bra. Jag kom in med en bra känsla efter att avslutat mycket bra i Leksands J20. Överhuvudtaget hade jag haft en fin vår där med bra statistik och många vinster.
– Under sommaren tränade jag på bra, kom in med en bra känsla. Sedan var det, som sagt var, mycket som inte stämde för vare sig mig eller laget, så det var tufft. 

TOG HJÄLP AV MENTALA COACHEN

Viktor Rönnqvist upplevde också att det var en ganska tuff omställning att komma till Södertälje från Leksand. 

– Klart det blev en omställning. I Leksand var vi ett lag som skulle vara med i toppen då blir det skillnad när man kommer till ett lite yngre lag med mindre erfarenhet. Det blev tuffare att stå där bak.
– En stor omställning för mig blev att få ta lite mer ansvar eftersom det kändes som att hängde mycket mer på mig i målet. 

Viktor Rönnqvist kommer inte ha SSK-tröja på sig nästa säsong.Viktor Rönnqvist kommer inte ha SSK-tröja på sig nästa säsong.Foto: Ronnie Rönnkvist

Ett mycket positivt minne han tar med sig från tiden i SSK är tiden vid sidan av isen. 

– Där trivdes jag väldigt bra. Jag och min tjej Fanny bodde bra i en lägenhet och trivdes bra med kompisarna runt omkring. Där har jag inget att klaga på.
– Klart att ändå hockeyn är en stor del av mitt liv så jag drogs såklart med i det som hände där även utanför. Nu har jag haft förmånen att prata med Andy Swärd, vilket jag vet att även många andra gjort. Han har hjälpt mig enormt mycket med det här att släppa hockeyn lite och vara en vanlig person vid sidan av.
– Tidigare har blivit att jag dragit med mig hockeyn hem lite och tänkt på den dygnet runt. Det är inte bra eftersom det till slut blir för mycket. Man måste kunna ta av sig utrustningen helt innan man kommer hem. Där har jag fått hjälp av Andy att tänka rätt. 

Med en räddningsprocent på bara 81 känner målvaktstalangen givetvis en besvikelse över senaste säsongen. 

– Klart att jag är besviken, jättebesviken. Jag hade andra förväntningar när jag klev in i säsongen. I mitt huvud hade jag planerat lite annorlunda, men det är inte mycket att göra något åt nu.
– Jag ser det istället som att det har varit en bra säsong för mig personligen där jag fått utvecklats med hockeyn men framförallt mentalt. Efter den här säsongen är det, som sagt var, ingen som slår mig på fingrarna då det kommer till den mentala biten. Det är viktigt och något jag känner att jag har med mig inför kommande säsong. 

”HAR PRATAT MED NÅGRA KLUBBAR”

Det blev ingen fortsättning i Södertälje för Viktor Rönnqvist och vart han kommer spela kommande säsong är idag oklart. 

– Tankarna kring nästa säsong… Jag måste ha tålamod. Vi har kollat runt lite, men det finns idag inget konkret som kommit fram. Jag ser fram emot en första seniorsäsong.
– Jag känner att jag har mycket att bevisa samtidigt som jag har en otrolig revanschlust. Jag vill hamna i en klubb där jag får förtroende, spela matcher och visa vad jag går för. Det är vad jag ser framför mig nu. 

Har du fått några signaler från andra klubbar?
– Som jag sa, inget konkret. Klart att jag haft lite kontakt och pratat med några klubbar, men det är svårt. Dels för den säsongen jag hade dels blev det värre med corona-pandemin. Många klubbar har valt att välja målvakter lokalt och att det ska vara billigt.
– Det kan i och för sig gynna mig också eftersom jag inte är en målvakt som är dyr i drift då det är mitt första senior år. Att jag är billig är något som kanske talar för mig lite. 

Viktor Rönnqvist är son till målvaktslegendaren Petter Rönnqvist.Viktor Rönnqvist är son till målvaktslegendaren Petter Rönnqvist.Foto: Ronnie Rönnkvist

Du har hängt på båsdörren i Hockeyallsvenskan både hos Leksand och Södertälje, känner du dig redo att ta steget in på isen på den nivån nu?
– Ja, det känner jag. Sedan måste jag bevisa att jag klarar det. Vart än jag får chansen vill jag bevisa att jag håller en hög nivå.
– Jag vet att jag håller på den nivån efter att ha varit med och tränat mycket på den både i Leksand och Södertälje. Jag hängde med bra på den nivån, men sedan måste man bevisa det på matcherna också.
– Jag ser fram emot att få chansen. Då ska jag bevisa för alla andra att jag håller på den nivån. 

Känner du dig stressad över att inte ha någon klubb klar idag?
– Klart att det är tufft att ha tålamodet att vänta på att hitta en klubb. Det ingår också i att vara en hockeyspelare och inget som är unikt för mig. Jag tränar stenhårt på egen hand och är, som jag sa, otroligt revanschsugen.


TV: Filip Forsbergs uppvisning – bjuder på läckerbit

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten