Oliver Eklind är tillbaka i Örebro.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SHL

Tillbaka – med förebilden som "materialare"

Han ratades av klubben när det var dags för hockeygymnasiet och flyttade istället till Karlskoga.
Efter sex säsonger i Värmland är nu Oliver Eklind tillbaka i Örebro för att hävda sig i SHL – med förebilden Emil Kåberg som materialförvaltare.

ÖREBRO (HOCKEYSVERIGE.SE)

Oliver Eklind blev ratad då han sökte in på hockeygymnasiet i Örebro. I stället valde han Karlskoga där han byggde upp sig till att idag, vid 22 års ålder, vara en flygfärdig SHL-spelare hos Örebro. Eklind, som är ursprungligen från Kumla, kommer kommande säsong dessutom få en annan Kumla-produkt och tillika förebild som hockeyspelare, Emil Kåberg, som sin materialförvaltare.

– Jag har följt honom i elitserien eftersom han är från Kumla. Framförallt när han spelade i Färjestad och vann en del SM-guld där (tre), berättar Oliver Eklind då vi ses för en intervju på läktaren i Behrn Arena samtidigt som några av juniorerna i klubben trampar på testcyklar nere på rinken där isen är borttagen sedan en lång tid tillbaka.
– Om han var förebild? Ja, eftersom han spelade i elitserien och jag också ville nå upp dit.

Kunde du då tänka dig att en dag få honom som materialförvaltare?
– Nej, några sådana tankar hade jag absolut inte, säger Örebros nyförvärv med ett skratt.

Hur såg du på Örebro då du var barn hemma i Kumla?
– Då jag växte upp var det derbyn mellan Kumla och Örebro. Dessutom var det fullsatt på dom matcherna hemma i MOAB-hallen, som det hette då, och ett bra tryck på läktaren.
– Det var fina minnen. På den tiden var det också en väldig rivalitet mellan klubbarna eftersom båda klubbarna låg i Division 1 då.

Emil Kåberg - en annan Kumla-produkt.Emil Kåberg - en annan Kumla-produkt.Foto: Ronnie Rönnkvist

"DÅ KÄNDE JAG MYCKET BESVIKELSE"

Säsongen 2013/14 tog Oliver Eklind klivet över till Örebro första gången. Han gjorde en helt okej säsong med spel i både U16 och andralaget i J18, men det som skedde efter säsongen blev en besvikelse för honom.

– Jag kom inte in på hockeygymnasiet i Örebro. Under juniortiden i Karlskoga ville jag visa att dom hade gjort fel och att man kan gå en annan väg också.
– När jag fick reda på att jag inte skulle komma in kände jag mycket besvikelse eftersom jag trodde och nästan var helt säker på att jag skulle komma in.
– Då åkte jag istället på en try-out i Karlskoga. Jag var ändå först lite kluven för att flytta dit eftersom vi ofta mötte Karlskoga då jag var i Kumla. I dom matcherna blev det alltid slagsmål (skratt). Just där och då tänkte jag att jag aldrig skulle spela i Karlskoga.
– Familjen, farsan, morsan och brorsan ville att jag skulle åka dit och testa i alla fall. Jag har aldrig ångrat att jag åkte dit. Det är bästa jag har gjort.

Just sammanhållningen som är på juniornivå i Karlskoga vittnar många om ska vara både unik och speciell.

– Det var mycket träning samtidigt som det blev en väldig omställning för mig eftersom jag nu skulle bo själv, gå på gymnasiet och träna.
– Karlskoga hade gjort så att alla juniorer bodde i samma lägenhetshus, vilket man kan säga var både positivt och negativt, säger Oliver Eklind med ett leende och fortsätter:
– Alla i laget hängde med varandra nästan hela tiden under juniortiden. Man lärde känna alla snabbt och vi hade jäkligt roligt.

Oliver Eklind.Oliver Eklind.Foto: Ronnie Rönnkvist

TAGIT KLIV FÖR VARJE SÄSONG

Säsongen 2015/16 fick Kumla-sonen debutera i Karlskogas A-lag. Sakta slussades han in i Hockeyallsvenskan för att sedan få en snabb utvecklingskurva senaste två säsongerna.
– Jag har alltid känt att mitt hockeyhuvud på isen varit med mig vart jag än spelat. Sedan har jag haft begränsningar eftersom jag inte varit tillräckligt bra tränad fysiskt.
– Huvudet var, som sagt var, men, men när jag kom upp på en högre nivå så har inte alltid det jag tänkt göra fungerat varje gång. Det här är också något jag jobbat mycket med.

Vad fick dig att tänka till kring det?
– När jag fick A-lagskontraktet i Karlskoga tänkte jag ”Nu ska jag ge det en bra chans med träning, kost och allt sådant”. Jag kände också att jag utvecklades efter det.

Oliver Eklind.Oliver Eklind.Foto: Ronnie Rönnkvist

Senaste säsongen var Oliver Eklind en av Karlskogas viktigaste kuggar. På 49 matcher svarade han för 16 mål och totalt 31 poäng.

– Säsongen var bra både för mig och hela laget. Vi gjorde en riktigt bra säsong, men framförallt var det roligt att vi gjorde så många mål.

Fick du en ny roll eller vad var det som gjorde att du lyfte ditt spel?
– Nej, det fick jag inte. Jag fick mer och mer förtroende, men framförallt gjorde vi väldigt många mer mål jämfört med säsongen innan.
– Klart att jag fick en större roll och tog ett kliv till samtidigt som det också var tänkt att jag skulle vara en toppcenter. Sedan är det lättare att spela i ett lag som går bra än ett som går dåligt.

AVSTÄNGD TVÅ GÅNGER: "OTROLIGT BESVIKEN PÅ MIG SJÄLV"  

Oliver Eklind drog dessutom på sig två avstängningar under säsongen, något som han grämer sig rejält för. Den första kom efter en armbågstackling och den andra efter en ”checking to the head”.

Vid den andra avstängningen, som blev sex matcher lång, beskrev Eklind händelsen enligt följande till disciplinnämnden:

”Jag ser att min back som följer med upp i anfallet tappar pucken. Då ändrar jag min riktning och ska hämta pucken. Samtidigt kommer Timrå spelaren i samma åkriktning som jag och båda har hög fart. Jag hinner inte flytta på mig åt något annat håll så jag är med på att vi kommer krocka. Så jag spänner min kropp för en lite kollision men Timrå-spelaren hinner aldrig se mig och kollar på pucken hela tiden. Det var aldrig meningen att tackla och definitivt inte att han att skada någon. Blev själv chockad över att han aldrig såg mig när vi åker rakt emot varandra men båda har hög fart det går snabbt där ute och man slappnar nog av när man leder med 7–2.”

– Det var inte så bra… Jag har reflekterat över det på så sätt att jag aldrig med ska bli avstängd eftersom det var för jäkla tråkigt att sitta uppe på läktaren och kolla.
– Jag var otroligt besviken på mig själv eftersom jag satte mig själv i skiten, men även laget. Då mådde jag faktiskt inte så bra. Framförallt inte efter min andra avstängning.

Hur hanterade du att det var tufft efteråt?
– Tufft och tufft… Det var jobbigt eftersom jag visste att säsongen var över, men nu tog den ju slut ändå.
– Jag var lite nere ett tag, men sedan pratade jag lite med morsan och farsan, försökte tänka på annat, släppa hockeyn och allt det där.

Oliver Eklind.Oliver Eklind.Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

NY CHANS I ÖREBRO: "DOM TROR PÅ MIG"  

I april fick Oliver Eklind ett kvitto på att han gjort en mycket fin säsong i Karlskoga när Örebro ringde och ville ge honom en chans i SHL.

– Jag tror det var i början av april Örebro hörde av sig första gången. Sedan hade vi lite kontakt fram och tillbaka. Innan jag skrev på, den veckan var det mer att grejer hände.
– Örebro kändes bäst och vi hade ett bra snack. Dom tror på mig och jag ska ta chansen dom gett mig här, visa att jag kan spela på en SHL-nivå.

Har du haft möjligheten att gå till SHL tidigare?
– Nej, aldrig, så det blir en ny utmaning.

Vilka förväntningar har du på säsongen och vad vill du tillföra det här laget?
 – Jag vill såklart tillföra så mycket jag kan och bidra med mitt spel…

Hoppas du på en centerplats högt upp i hierarkin redan från början?
– Vi får se, men jag vill såklart spela så högt upp som det går. Däremot, bevisar jag inte att jag ska spela där så ska jag inte heller spela där. Man måste vara tillräckligt bra och förtjäna platsen.


TV: Holmgrens nostalgi: Fjolårets Stanley Cup-final - St. Louis oväntad vinnare

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten