Anders Larsson ger sin syn på ansvarsfrågan inom ishockeyförbundet, vad som låg på hans bord och vad som låg på Tommy Boustedts.
Foto: Bildbyrån
Svenska Ishockeyförbundet

"Från min sida handlade det inte om att offra någon"

ANNONS
Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson kan se tillbaka på en säsong som skakat om förbundet. Det har varit bråk, skandalrubriker - och dessutom lämnade Tommy Boustedt rollen som generalsekreterare. För hockeysverige.se ger Larsson sin syn på turbulensen.

–  Det här året ha kantats av ett antal händelser som varit allt annat än smickrande, konstaterar han.

Det har varit en tuff tid för Svenska Ishockeyförbundet med strejk, två anställda som fått lämna under uppmärksammade former, polisutredning, tal om tystnadskultur och ett arbete inlett med att byta Generalsekreterare. Lägg därtill att Covid-19 vänt upp och ner på hela idrottsvärlden. 

Hur har Svenska Ishockeyförbundet kunnat hamna i den här situationen? Anders Larsson är ordförande och ytterst ansvarig för hur svensk ishockeys högsta organ fungerar.
- Det här året har, precis som du säger, kantats av ett antal händelser som varit allt annat än smickrande, säger Anders Larsson till hockeysverige.se och fortsätter:
- Du tar själv upp Damkronorna och situationen i höstas som ändå till sista, enligt mig, landade i en gemensam kraftsamling. Tyvärr blev det ingen VM-spel i Frankrike och möjlighet till att gå upp till A-VM igen.
- Turerna kring ett antal personalärenden på kansliet… Som ordförande och representant från styrelsen har jag varit väldigt mån om att själv verkligen försöka sätta mig in i och förstå vår personal. I samband med att vi meddelade att Tommy Boustedt kommer lämna sin tjänst som Generalsekreterare annonserade vi från styrelsens sida att jag kommer genomföra, vilket jag gjort nu, individuella samtal med var och en av våra anställda.

Vilken bild har du fått kring er verksamhet utifrån det?
- Våra anställda har fått tycka till om vad som fungerat bra och vad som inte fungerat bra, vad måste förbättras och vad är viktigt då vi ska rekrytera en ny Generalsekreterare, men också om vilka förväntningar finns det på mig och styrelsen. Det har varit värdefullt för mig och styrelsen att samla upp det. 
- Summerar jag det så ser vi att det finns så otroligt mycket bra i vår verksamhet, i vårt förbund och på kansliet. Många dedikerade och engagerade arbetare, men det finns också ett antal förbättringsområden som kommit fram som nuvarande ledningen och nya Generalsekreteraren kommer få sätta tänder ni tillsammans med personalen i nära relation med styrelsen.

"HADE VI KUNNAT GÖRA NÅGOT ANNORLUNDA?"

Med facit i hand, kan du se att ni på något vis borde agerat tidigare?
- Det är alltid så när man i efterhand sitter och blickar tillbaka på året där det varit ett antal händelser, att man kan ställa sig frågan ”Med det vi vet idag hade vi kunnat göra något annorlunda?”. Det tåls att fundera på med lite mer distans. Den ödmjukheten tror jag är oerhört viktig att ha med oss. Precis som ett hockeylag är vårt kansli också ett lag och en del i hela rörelsen.
- Jag håller med om att det då finns all anledning att reflektera över det. Däremot har jag själv inte gjort den reflektionen ännu utan jag tänker spara den till sommaren då jag har lite mer perspektiv på hela året. 

Anders Larsson.Anders Larsson.

Hur ser du på din roll som ordförande kring att det sett ut som det gjort i och kring Svenska Ishockeyförbundet och kansliet senaste hockeysäsongen?
- Klart att som ordförande och högst förtroendevalda person är jag ytterst ansvarig för hela förbundets verksamhet. Det spänner över hela rörelsen med 400 föreningar och hur många engagerade ledare, spelare och fans som helst, men också över vårt kansli.
- På senare tid har det blivit mycket uppmärksamhet kring ett antal personalärenden kopplade till vårt kansli. Å ena sidan är jag som ordförande inte inne dagligdags och jobbar med personalärenden och sådant. Å andra sidan är kansliet en del av organisationen där Generalsekreteraren rapporterar till mig och styrelsen så jag är ansvarig för alla delar. 

"SÅ SKULLE JAG INTE UTTRYCKA MIG"

Tommy Boustedts avsked kan ses utifrån lite som att ni kastar honom ”under vagnen” och blir en ”Svarte Petter, hur tänker du kring det?
- Så skulle inte jag vilja uttrycka mig. Tommy är i sin roll som Generalsekreterare högsta tjänsteman. Därmed är han också högst tjänsteman med ansvar för kansliet.
- I samtalen vi förde, inte minst jag som representant från styrelsen och Tommy, kom vi båda två fram till att vägen framåt, givet där vi stod och hade hamnat, innehöll bland annat att Tommy skulle lämna som Generalsekreterare.
- Vi kom också fram till att dom här samtalalen jag tidigare refererade till skulle genomföras och att vi verkligen försöker ta en kraftsamling framåt. Jag har också känt, när jag haft samtalen med personalen, att det finns en otrolig vilja att gå framåt.  Jag ser det inte alls på det sättet du säger och vill inte använda orden som du använder i din fråga.

Du ser inte alls att det kan ses så utifrån?
- Som Generalsekreterare hos oss är man ytterst ansvarig för den operativa verksamheten. Han har ett uppdrag att tillse att den fungerar väl, men också naturligtvis ha en nära dialog med styrelsen och styrelsens ordförande. 
- Nu hamnade vi i ett läge där vi var överens om att vi behövde göra den här förändringen. Från min sida handlade det inte om att offra någon eller liknande. Mer om hur vi tar verksamheten framåt på bästa sätt. Hur hanterar vi det vi kommer överens om på ett klokt sätt. I dom här samtalen kom jag, från styrelsens räkning, och Tommy överens om den här vägen framåt. 

Tommy Boustedt.Tommy Boustedt.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Har Svenska Ishockeyförbundet varit och är så transparent som man kan önska?
- För oss är det väldigt viktigt att vara transparenta. Vi är en huvudorganisation för en av Sveriges mest folkkära idrotter. Det är en medlemsorganisation med medlemmar i olika föreningar som är organiserade i distrikt som tillhör förbundet. Vi strävar alltid efter att vara så transparenta som är möjligt och rimligt.
- Sedan finns saker i verksamheten, till exempel personalärenden, som man brukar vara väldigt försiktiga med att redovisa eftersom det handlar om individer och personer.
- Jag tror vi behöver ställa oss den här frågan om transparens ofta. Vi har ordförandekonferenser med distrikten med jämna mellanrum. Där är alltid ordet fritt och man kan ställa frågor och få saker redovisade. Jag tycker det är viktigt, och vi är transparenta i stora delar, men allt kan bli bättre. Men när det gäller individer och personalärenden känns det väldigt viktigt för mig och oss att är man anställd i vår verksamhet ska man känna sig trygg med att det som rör mig som anställd, eventuellt det som rör och min anställning, inte är något man behöver vara orolig för att det kommuniceras ut bredare. 

"TROR MYCKET PÅ FRAMTIDEN"

Hur skulle du beskriva att miljön på svenska ishockeyförbundet är idag?
- När vi pratar om Svenska ishockeyförbundet är en del kansliet och den operativa organisationen. Det jag kan säga är att efter dom individuella samtal vi genomfört senaste veckorna och som jag redovisat för till personalen känner jag en otrolig framåtanda.
- Vi har kompetenta medarbetare som vill väldigt mycket. Jag kan också konstatera efter samtalen att våra medarbetare, precis som jag själv, tror väldigt mycket på framtiden. Det kopplat till kansliet.
- Sedan har vi väldigt många spännande verksamheter i stort. Tillexempel nya utvecklingsmodellen ”hemmaplansmodellen”.  Jag tänker också på den här resan som kommer med Dam U18-VM på hemmaplan, JVM och herr-VM kommande åren, så det kommer hända många spännande saker framöver. Just nu ligger tyvärr Corona-pandemin som en slags våt filt över helheten och osäkerheten som den skapar. När vi väl kommer ut på andra sidan av corona-situationen känner jag att det finns väldigt mycket som pekar åt rätt håll. Är vi kloka och hanterar det här på rätt sätt så är jag övertygad om att svensk hockey och Svenska ishockeyförbundet går en positiv framtid till mötes.

Vad har du som ordförande personligen närmast som ditt främsta och viktigaste jobb?
- I närtid, jag är ytterst ansvarig för rekryteringen av en ny Generalsekreterare. Där är även väldigt viktigt i närtid att jobba med olika planerna framåt. Dels för förbundets del, men dels också en samordnande roll. Jag tänker då på det kopplat till Corona-pandemin. När kommer säsongerna igång, med vilka förutsättningar, när kan vi ha publik i våra arenor och så vidare. Det finns en hel del frågor på kort sikt.
- På längre sikt, det jag drivs av extra mycket är att skapa rätt förutsättningar för den här organisationen och vägen framåt. Då tänker jag på hemmaplansmodellen och resan med internationella mästerskap.
- I grund och botten har vi avtal på plats men våra ligor, exempelvis samarbetsavtal med SHL fram till 2025 som klubbades på senaste årsmötet, så det finns många spännande frågor efter Coronan. 

Anders Larsson.
Anders Larsson. 

Hur ser den jämställda satsningen, dam- kontra herr-hockeyn, ut framåt?
- Vi har gjort en resa i närtid. Idag har vi världens bästa liga, SDHL. Det har också hänt en del saker kring Damkronorna. Å ena sidan saker som naturligtvis inte var bra, men å andra sidan känner jag och många med mig kraften att gå framåt.
- Vi körde dessutom TV-pucken för första gången för tjejer, vilket jag från min horisont skulle sammanfatta med att det gjorde succé. Vi ser också att antalet tjejer som börjar med ishockeyn ökar.
- Samtidigt tycker jag att det är viktigt när vi pratar om jämställdhet att det finns en dimension kvantitativa mått på våra insatser, men en annan är hur vi beter och förhåller oss till varandra i olika frågor. Precis som samhället är hockeyn inne på en resa och vi behöver göra den, absolut, avslutar Anders Larsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 mars
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten