Jerome Leduc och Ludwig Blomstrand är två allsvenska stjärnor utan kontrakt.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

LISTA: Tio allsvenska stjärnor på marknaden

ANNONS
Många spelare går just nu en oviss framtid till möts. Sedan ett par veckor tillbaka gick mängder av kontrakt ut för de hockeyallsvenska toppspelarna – och här tar vi en närmare titt på tio toppnamn som fortfarande söker en klubbadress till kommande säsong.

Hockeyallsvenskans största stjärnor brukar allt som oftast lämna ligan för större utmaningar efter en eller ett par framgångsrika år i ligan. Den här våren har inte varit något undantag, då spelare likt Jonathan Johnson (Modo till Skellefteå), Joe Cannata (Björklöven till Oskarshamn) och Adam Tambellini (Modo till Rögle) bara är några exempel på spelare som dominerat i Hockeyallsvenskan för att sedan ta kliv uppåt i seriesystemet.

Många kontrakt löpte ut i månadsskiftet april/maj – och för tillfället går många profilerade namn utan kontrakt till nästa säsong.

Nedan listas tio stjärnor som fortfarande inte gjort klart med en ny arbetsgivare till nästa säsong. Vissa kan mycket väl bli kvar i Hockeyallsvenskan medan andra har siktet inställt högre än så.

Jerome Leduc (Västerås)

Kanadensaren kom in lite från ingenstans och tog hela Hockeyallvenskan med storm den gångna säsongen. 27-åringen, som hade spenderat de tre föregående säsongerna i Schweiz, Nordirland och Österrike, stod för hel 40 poäng (6+34) på 50 matcher i Hockeyallsvenskan för Västerås under vintern.

Med den poängnoteringen var Leduc hela ligans poängstarkaste back, två poäng före BIK Karlskogas skicklige back Wilhelm Westlund.

Leducs agent har tidigare bekräftat att intresse från Leksand och Oskarshamn, samtidigt som hans framfart i Hockeyallsvenskan även väckt intresse i Finland och Österrike.

Jerome Leduc.Jerome Leduc.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Tor Immo (BIK Karlskoga)

Sedan Immo lämnade Leksand under våren 2019 har han fullkomligt öst in poäng för sitt BIK Karlskoga. Den 25-årige Köping-sonen stod för nio poäng på tio matcher under säsongsavslutningen med BIK 2019 och den gångna säsongen ökade Immo sin poängproduktion till 53 poäng (26+27) å 51 matcher.

De 53 poängen gav honom en delad förstaplats med HV71-flyktande Fredrik Forsberg i Karlskogas interna poängliga. Det var även 15 poäng bättre än Jesper Kokkonen, som liksom Forsberg kommer att spela SHL-hockey i Jönköping i vinter.

Immo har i en tidigare intervju med Karlskoga Tidning aviserat att han siktar på spel antingen utomlands eller SHL till hösten, men stänger samtidigt inte dörren för en fortsättning hos värmlänningarna.

– Inte helt. Man ska aldrig säga aldrig. Det kan bli så att jag blir kvar om det finns plats åt mig framöver. Jag trivs otroligt bra i Karlskoga och känner en stor säkerhet här. Samtidigt är det inte det första jag tittar på. Det borde finnas andra alternativ i högre ligor när det börjar röra på sig igen, säger han till tidningen.

Alexander Deilert (Björklöven)

Den spelskicklige backen hämtades in till Björklöven från AIK och var en av många succévärvningar signerad Per Kenttä den gångna säsongen. Totalt stod 31-åringen för 26 poäng (6+20) på 34 matcher vilket gjorde honom till Umeålagets poängstarkaste back.

Kontraktet med "Löven" löpte ut vid månadsskiftet, men enligt Sportexpressens initierade Mr. Madhawk ska en lösning med fjolårets överlägsna seriesegrare vara nära.

Annars lär en hel flock med klubbar stå i kö för att sajna den högerskjutande backen.

Alexander Deilert.Alexander Deilert.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Johan Persson (Mora)

Efter nio säsonger i andra klubbar återvände Johan Persson till Mora inför den gångna säsongen efter att ha haft en jobbig och skadedrabbad säsong med Timrå i SHL.

Succén blev total för 30-åringen, som med sina 41 poäng krossade sin tidigare poängbästa notering i Hockeyallsvenskan från 2014/15, då han producerade 28 poäng i Timrås färger.

Kontraktet med Mora gick ut i månadsskiftet, men enligt Hockeypuls Podcast finns det mycket som pekar på en fortsättning i Mora-tröjan för 30-åringen.

Ludwig Blomstrand (Södertälje)

Har tidigare producerat hyggligt med poäng i Hockeyallsvenskan, men det var den här säsongen som 27-åringen från Uppsala fick sitt stora genombrott i ligan. Blomstrand var en av Södertäljes absolut bästa spelare under den gångna säsongen och när allt skulle summeras kunde den av Vancouver draftade forwarden stoltsera med 50 poäng (28+22) på 49 matcher.

Har efter säsongen varit lite av ryktenas man och har i en intervju med Hockeysverige bekräftat att intresse från SHL har funnits. 

Han har öppnat för att förlänga med SSK, men rykten placerar honom även i allsvenska toppklubbar som Björklöven, AIK och Modo nästa säsong.

Ludwig Blomstrand.Ludwig Blomstrand.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

István Bartalis (Vita Hästen)

Svensk-ungraren återvände till svensk hockey inför den här säsongen efter att ha spenderat de fem senaste säsongerna i EBEL samt den tyska ligan.

Comebacken blev en framgångsrik sådan för Bartalis, som på 46 matcher i Vita Hästen producerade 41 poäng – en siffra som gjorde honom till poängkung i Norrköpingslaget.

Blickarna har tidigare varit riktade mot både SHL och utlandet för 29-åringen, men Vita Hästens tränare Tony Zabel sade i en intervju med Norrköpings Tidningar att klubben inte gett upp hoppet mo att få behålla stjärnan även nästa säsong.

Filip Ahl (Södertälje)

Efter att ha öst in poäng i BIK Karlskoga gjorde Ahl den något oväntade flytten till Södertälje i början av februari. Där avslutade den förre JVM-forwarden säsongen starkt med sex poäng (3+3) på tio matcher vilket ledde till en total poängnotering på 46 ihopskrapade poäng (20+26) på 50 matcher i Hockeyallsvenskan under säsongen som gick.

Ahl har tidigare öppnat för en fortsättning i Södetälje, men färska uppgifter till LT gör gällande att 23-åringen har ställt in siktet på utlandsspel nästa säsong. Spel i Finland sägs vara det som ligger närmat till hand för den SHL-meriterade forwarden.

Filip Ahl.Filip Ahl.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Daniel Ljunggren (Mora)

Ljunggren har varit en stabil poängmakare i Hockeyallsvenskan under några säsonger nu, men stod, liksom lagkamraten John Persson, för sin överlägset poängbästa säsong i karriären den gångna säsongen.

Mora-centern producerade 41 poäng (9+32) på 52 matcher och slutade därmed på en delad förstaplats i Moras interna poängliga med Persson.

Liksom Persson har kontraktet med Mora löpt ut, men klubben ska enligt Hockeypuls Podcast ligga bra till för att säkra 26-åringens tjänster även nästa säsong.

Kelsey Tessier (Västerås)

Värvades in med förhoppningar – och förväntningar – att han skulle vara en poängproducerade center för Västerås. Den 30-årige kanadensaren gjorde ingen besviken, utan kunde stå för finfina 40 poäng (11+29) på 50 matcher för västmanlänningarna innan säsongen tog slut i mars.

Västerås sportchef Patrik Zetterberg har i en intervju med Hockeynews berättat att han inte stängt dörren för någon fortsättning för Tessier i klubben, men liksom med Leduc så lär han bli svår att behålla i klubben även nästa säsong.

Kelsey Tessier.Kelsey Tessier.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Jimmie Jansson Lorek (Västerås)

Den tredje Västeråsspelaren på den här listan.

Har under sina säsonger i Västerås vuxit ut till en riktig nyckel i lagbygget och fick under den gångna säsongen rollen som assisterande lagkapten i Thomas Paananens lag.  

Fick sitt poängmässigt sett stora genombrott under säsongen som gick, då han på 48 matcher producerade 28 poäng, fördelat jämnt på 14 mål och 14 assist. 

I dagsläget är framtiden oviss för Jansson Lorek, som förutom Västerås även spelat allsvensk hockey i Timrå.


TV: Jacob Josefson om utdelningen av Stefan Liv Memorial Trophy

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 27 september
18:00 Brynäs - Djurgården SDHL
18:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Linköping - Leksand SDHL
19:00 Frölunda - AIK SDHL
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Brynäs Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 28 september
03:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
19:00 Oskarshamn - Timrå SHL
19:00 Luleå - HV 71 SHL
19:00 Leksand - Skellefteå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Modo - Rögle SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Örebro - Malmö SHL
01:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 september
18:00 AIK - Brynäs SDHL
18:00 Linköping - Modo SDHL
19:00 Djurgården - Luleå SDHL
19:00 SDE - Leksand SDHL
19:00 Brynäs - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Winnipeg Jets NHL
lördag 30 september
15:15 Malmö - Modo SHL
15:15 Frölunda - Rögle SHL
15:15 Luleå - Linköping SHL
15:15 Växjö - Timrå SHL
18:00 Färjestad - Leksand SHL
18:00 Örebro - Oskarshamn SHL
18:00 Skellefteå - HV 71 SHL
18:30 AIK - Kalmar Hockeyallsvenskan
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
söndag 01 oktober
12:00 HV 71 - Frölunda SDHL
12:00 AIK - Leksand SDHL
12:00 Djurgården - Modo SDHL
12:05 Linköping - Luleå SDHL
15:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
16:30 SDE - Brynäs SDHL
18:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
01:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
måndag 02 oktober
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
tisdag 03 oktober
19:00 Modo - Leksand SHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan
onsdag 04 oktober
02:30 Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings NHL
19:00 Almtuna - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
torsdag 05 oktober
19:00 HV 71 - Växjö SHL
19:00 Oskarshamn - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Färjestad SHL
19:00 Rögle - Luleå SHL
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Linköping - Malmö SHL