Sök
Dick Axelsson, Per Åslund och Oscar Sundh står alla utan kontrakt.
Foto: Bildbyrån
SHL

LISTA: Tio SHL-profiler som står utan kontrakt

Det är flera spelare som går en osäker framtid till mötes just nu. 
Under våren har även flera SHL-veteraner blivit utan kontrakt. Här följer därför en lista på tio spelare med över 400 matcher i SHL som just nu är kontraktslösa. 

Flera av SHL:s allra främsta veteraner har just nu ingen aning om var de ska spela nästa säsong. Ett flertal har fått det negativa beskedet att de inte får förlängt kontrakt av klubben de tillhört den senaste säsongen medan andra spelare ännu väntar på att komma överens med laget de spelade i. 

Därför listar vi nu tio profiler som spelade i SHL den gångna säsongen och som just nu är kontraktslösa. 

Kriterier för att kvalificera sig för listan är att man ska ha spelat minst 400 SHL-matcher genom sin karriär. Det är alltså en rutinerad skara veteraner som måste se sig om efter ett nytt kontrakt med en klubb. 

David Printz (Frölunda)

Först ut på listan är den äldsta spelaren i SHL den gångna säsongen. Kontraktet med Frölunda gick ut men klubben har själva sagt att man kommer att hålla diskussioner med den resligt försvararen så det finns fortfarande en chans att vi kommer att få se veteranen i indianerna även nästa säsong. 

David Printz kommer att fylla 40 år till sommaren men har själv aviserat att han är sugen att förlänga karriären. 

– Jag spelar gärna ett år till, speciellt nu. Jag vill inte avsluta på det här sättet. Så jag fortsätter gärna spela, även om jag inte har klart med någonting, sade han till Göteborgs-Tidningen i mars.

David Printz.David Printz.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Martin Thörnberg (HV71)

En av HV71:s största spelare genom tiderna men kommer inte att bli kvar i Jönköping. Med fyra SM-guld och ett VM-guld på CV:et är det här en av de mest meriterade klubblösa spelarna just nu. Även om han inte är lika snabb på rören som han har varit så kan 36-åringen fortfarande bidra med sitt spelsinne och vassa skott. 

Det är väldigt oklart var karriären fortsätter men den tidigare stjärnan har aviserat att han fortfarande är sugen på att spela i SHL.

– Jag har ingen agent och det är inte så att jag själv sitter och ringer runt till klubbarna och frågar om de är intresserade. Det är en tändvätska att få visa HV att de har gjort fel, sade Martin Thörnberg till Jönköpings-Posten för ett par veckor sedan.

Martin Thörnberg.Martin Thörnberg.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Dick Axelsson (Djurgården)

En av SHL:s allra största profiler. Känd för sin frispråkighet och humor men även för att vara en riktigt skicklig spelare. Efter att han kom in till laget i november kändes det som att hela Djurgården fick ett lyft, det skadade ju inte direkt att Axelsson själv snittade nästan en poäng per match. 

För 33-årige Dick Axelsson känns det mer givet hur framtiden ser ut då han själv säger att han endast har två val. Djurgårdens osäkra ekonomi gör att en förlängning med Axelsson kan dröja men han själv vill stanna i huvudstaden.

– Antingen så blir det Djurgården eller så lägger jag av. Lite så är det. Jag har inget intresse av att flytta runt på grund av familj och så vidare. Förhoppningen för mig är att jag ska komma överens med Djurgården i september, sade stjärnan till Aftonbladet tidigare i veckan.

Dick Axelsson.Dick Axelsson.Foto: Bildbyrån/Jesper Zerman

Jacob Blomqvist (Brynäs) 

Efter sex raka år i Gävleklubben fick Jacob Blomqvist lämna Brynäs. Säsongen innan var han lagkapten och nu var han plötsligt oönskad. 33-åringen sägs ha varit väldigt ledsen och besviken över att inte få fortsätta i hemklubben och än har Blomqvist inte uttalat sig om framtiden. 

Det är därför väldigt öppet för honom, det kan bli spel i en annan SHL-klubb, han kan ta klivet ner i Hockeyallsvenskan eller välja att testa på spel utomlands. 

Jacob Blomqvist.Jacob Blomqvist.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Mattias Karlsson (Leksand)

"Kolan" plågades av skador och missade nästan hela första halvan av årets säsong. Han fick sedan inte förlängt av Leksand och måste nu söka sig om efter en ny klubb. 35-åringen har själv sagt sig vara öppen för att fortsätta spela hockey men vill vänta innan ett besked kommer. 

När Karlskrona åkte ut SHL 2018 valde Mattias Karlsson att kliva ner i Hockeyallsvenskan för spel med Leksand, nu känns det som att det kan bli en liknande lösning för veteranen. 

Mattias Karlsson.Mattias Karlsson.Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Daniel Widing (Djurgården)

Även om det inte alltid känns som det så har Daniel Widing redan hunnit bli 38 år gammal. Den gångna säsongen blev det spel i både Luleå och Djurgården men han fick främst ett defensivt ansvar och mäktade bara med två poäng på 35 matcher. 

Fick inte förlängt av Djurgården och här är det väldigt oklart var karriären fortsätter.

– Jag är väldigt motiverad att spela vidare, men vi får se. Jag kan inte säga något utåt mer än att det är mycket som ska klaffa, sade Widing till hockeysverige.se i slutet av februari.

Daniel Widing.Daniel Widing.Foto: Suvad Mrkonjicc/Bildbyrån

Per Åslund (Färjestad)

33 år gammal hade Per Åslund sin bästa säsong i karriären. Efter att ha fått hela fjolåret förstört på grund av en hjärnskakning tog han rejäl revansch och smällde in hela 41 poäng i Färjestad vilket är hans bästa notering någonsin i SHL. 

Succén har dock gjort att det nu finns intresse från KHL och stjärnan måste nu välja om han ska stanna i Karlstad eller flytta utomlands.

– Självklart vill jag fortsätta spela i Färjestad men eftersom vi inte är överens än kan jag inte utesluta andra alternativ, sade Åslund till NWT för en dryg vecka sedan. 

Per Åslund.Per Åslund.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Oscar Sundh (HV71)

Trots att Oscar Sundh "bara" är 33 år gammal så har han redan hunnit med att spela 711 SHL-matcher vilket är 20:e flest genom tiderna. Om han fortsätter i den svenska högstaligan har han alltså god chans att klättra uppåt på den listan. Han fick dock inte vara kvar i HV71 efter att ha gjort över 500 matcher i Jönköpingsklubben.

Han har bekräftat kontakt med andra klubbar i SHL men Sundh verkar själv vara ganska sugen på ett utlandsäventyr.

– Jag spelade ju juniorhockey i Kanada 05/06 och sedan har jag gjort 14 raka säsonger i SHL, så jag känner nog mest att jag hade velat testa att göra något annat i så fall, nu när det inte blev HV71. Det hade varit kul att pröva en annan liga, bo i ett annat land och allting som kommer med det, sade han till hockeystaden.se tidigare i veckan. 

Oscar Sundh.Oscar Sundh.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Sebastian Karlsson (Linköping)

Efter elva raka säsonger i Linköping tvingades Sebastian Karlsson lämna LHC. Han blev en publikfavorit och kultbärare under sin tid i Östergötland för sitt uppoffrande spel. Göteborgaren har dock inte uttalat sig om framtiden och det är ännu oklart ifall det ens blir någon fortsättning för 33-åringen och i sådana fall var han kommer att spela. 

Sebastian Karlsson.Sebastian Karlsson.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Daniel Rahimi (Växjö)

Sist men verkligen inte minst är backbjässen Daniel Rahimi. Han fick inte fortsätta i Växjö Lakers och lämnade efter tre raka säsonger i den småländska klubben. Den 33-årige backen saknar nog inte anbud då hans spelstil och karaktär skulle passa i flera klubbar. 

Det kan mycket väl bli en fortsättning i SHL för Rahimi då blad annat Oskarshamn bekräftar att man har haft kontakt med veteranen. 

– Jag har pratat med otroligt många hockeyspelare och Rahimi är en av dem, sade Thomas Fröberg, GM i Oskarshamn, till Barometern, tidigare i april. 

Daniel Rahimi är född och uppvuxen i Umeå och han inledde sin karriär i Björklöven. Nu när klubben rustar för att gå upp i SHL så finns möjligheten att vända hem för spel i Hockeyallsvenskan. 

– Men han måste vilja det själv också. Vi har fört en löpande dialog sedan januari, har Björklövens sportchef Per Kenttä sagt till Folkbladet.

Daniel Rahimi.Daniel Rahimi.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg


TV: Glädjebeskedet runt Oskar Lindblom

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten