Martin Thörnberg.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
SHL

”Önskar att jag fått ta farväl på ett annat sätt”

ANNONS

Det har gått nu gått en månad sedan Martin Thörnberg fick lämna HV71 under omtalade omständigheter efter 14 säsonger och fyra SM-guld med klubben. På Instagram öppnar han nu upp om sina känslor kring situationen. 
”Sorg, besvikelse, ilska, ovisshet, bitterhet för att nämna några. Jag har haft väldigt svårt att känna vare sig glädje eller tacksamhet fram till nu, jag har bara känt mig ledsen och besviken”, skriver han i ett känslosamt inlägg. 

Martin Thörnberg är en av de allra största profilerna som HV71 någonsin har haft. Han är född och uppvuxen i Jönköping och har spenderat i princip hela sin karriär i klubben. 

Under sina 14 HV-säsonger spelade han nästan 600 matcher i SHL. Han var även med och vann fyra SM-guld med klubben.

I slutet av mars kom dock beskedet att ikonens kontrakt inte förlängs och att han därför tvingas lämna HV71. 

”KÄNDE MIG ÖVERGIVEN”

Nu väljer han därför att skriva om sina känslor i ett långt inlägg på Instagram. 

”Jag var så besviken över en del saker och jag kände mig så övergiven. Dagen då jag fick beskedet och allt bara var över kom så plötsligt och oväntat och jag blev helt tom. Jag kände mig så fruktansvärt tom när jag plockade ihop mina saker i omklädningsrummet, och lika tomt var det i arenan. Det var ingen där. Jag önskar att jag fått ta farväl på ett annat sätt. Det känns fortfarande lite overkligt”, skriver Thörnberg och fortsätter:
”Jag känner mig otroligt stolt över att ha fått vara en del av HV71 och en del av HV71:s historia. Jag har upplevt så mycket med HV71. Jag har så många fantastiska minnen med HV71. Jag har fått chansen att lära känna så många fantastiska människor genom HV71 och jag har fått möjligheten att vara med och beröra så många människor i Kinnarps Arena under mina 14 säsonger i klubben – och jag har blivit berörd! Det är jag så otroligt tacksam för och det kan ingen eller ingenting ändra på!”

Var Martin Thörnberg kommer att fortsätta karriären är fortfarande oklart men han har tidigare sagt sig vara öppen för det mesta – även spel i en annan SHL-klubb. 

View this post on Instagram

Det har nu gått exact en månad sedan jag fick beskedet av HV71 att jag inte får fortsätta spela i föreningen. En månad som har präglats av otroligt många känslor. Sorg. Besvikelse. ilska, ovisshet, bitterhet ,för att nämna några. Jag har haft väldigt svårt att känna vare sig glädje eller tacksamhet fram till nu ,jag har bara känt mig ledsen och besviken och det vill jag vara ärlig och erkänna. Alla reagerar på olika sätt och så måste det få vara för vi alla är olika! Jag har länge tänkt att skriva några rader, men jag har helt enkelt inte varit där förräns nu. Jag har förstått att jag upprörde känslor med mitt uttalande i aftonbladet , men det var så jag kände just då och allt kom ut på en och samma gång. Jag var så besviken över endel saker och jag kände mig så övergiven. Dagen då jag fick beskedet och allt bara var över kom så plötsligt och oväntat och jag blev helt tom. Jag kände mig så fruktansvärt tom när jag plockade ihop mina saker i omklädningsrummet, och lika tomt var det i arenan. Det var ingen där. Jag önskar att jag fått ta farväl på ett annat sätt. Det känns fortfarande lite overkligt. Det blir svårt för mig att sammanfatta mina år i Hv71 utan att skriva en hel bok. De innefattar i princip hela mitt vuxna liv och likaså min barndom. Det är så många i föreningen genom åren som jag skulle vilja tacka! Det är så många som har betytt så mycket för mig! Jag känner mig otroligt stolt över att ha fått vara en del av Hv71 och en del av HV71 historia. Jag har upplevt så mycket med HV71. Jag har så många fantastiska minnen med HV71. Jag har fått chansen att lära känna så många fantastiska människor genom HV71 och jag har fått möjligheten att vara med och beröra så många människor i kinnarps Arena under mina 14 säsonger i klubben -och jag har blivit berörd! Stämningen i kinnarps arena ❤️och FANSEN ❤️Det är jag så otroligt tacksam för och det kan ingen eller ingenting ändra på!

A post shared by Martin Thörnberg (@martin_thornberg10) on

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL