Erik Brännström, Nils Lundkvist och Nils Höglander figurerar på The Hockey News topplista.
Foto: Bildbyrån & USA Today Sports
NHL

De rankas som de största svenska talangerna

The Hockey News rankar årligen de 100 största talangerna utanför NHL. I år tar 13 svenskar plats på listan, som är framtagen genom åsikterna från tio NHL-scouter.

I specialnumret Future Watch går The Hockey News på djupet med vilka som egentligen är de största talangerna utanför NHL. Med hjälp av tio scouter, varav TSN:s talanganalytiker Craig Button är en av dem, rankar magasinet de hundra bästa spelarna som ännu inte helt och hållet etablerat sig i NHL.

Årets ranking genomfördes i slutet av januari, vilket medför att vissa av spelarna på listan hunnit bli NHL-spelare på heltid. Det gäller inte minst New York Rangers nye förstamålvakt Igor Sjestjorkin. Ryssen är trea på listan, men har sedan omröstningen genomfördes hunnit komma in i NHL och göra en hel del väsen av sig.

Å andra sidan har en del spelare som pendlat mellan spel i exempelvis NHL och AHL försvunnit från listan. Det gäller bland annat svenska sistaårsjuniorer som Rasmus Sandin och Adam Boqvist, som båda två hann med spel i båda ligorna under säsongen men som avslutade med att vara ordinarie i respektive NHL-klubb.

ENDAST DRAFTADE SPELARE

Notabelt är att rankingen enbart gäller draftade eller sajnade spelare. Kullen med spelare födda 2002 (eller sent 2001) och som ska draftas i sommar, exempelvis Alexis LafrenièreAlexander Holtz och Lucas Raymond, är inte med i det här sammanhanget.

Totalt är 13 av de 100 spelarna som The Hockey News rankat svenskar. 

Nedan kan ni se vilka som är de tio högst rankade spelarna samt hur svenskarna i fråga har listats. Hela listan finns i Future Watch-numret av The Hockey News, som enkelt kan köpas för en billig peng via zinio.com.

1) Bowen Byram
Position: Back
Klubb: Vancouver (WHL)
Draftad: Av Colorado som fjärde spelare totalt 2019.
Den offensivglade 18-åringen snittade över en poäng per match i juniorligan WHL när säsongen avbröts. Under säsongen har Byram hunnit bli juniorvärldsmästare med Kanada och fortsatt att visa att hans utveckling går i rätt riktning. Det är inte uteslutet att han går i Cale Makars fotspår och kliver in i NHL nästa säsong som en dynamisk offensiv back. Colorados framtid på blålinjen ser avundsvärt ljus ut.

2) Trevor Zegras
Position: Center
Klubb: Boston University (NCAA)
Draftad: Av Anaheim som nionde spelare totalt 2019.
Gjorde Anaheim Ducks det största fyndet i fjolårets draft? Så kan det mycket väl vara. I playmakern Zegras har de draftat en spelare som på sikt kan bli Ryan Getzlafs arvtagare som förstacenter. Under sin första (och enda) säsong på college med Boston University gick den spelskicklige centern från klarhet till klarhet. Han stannade på 36 poäng (11+25) på 33 matcher och hade sedan nio assist på fem matcher för USA på JVM. Skrev i förra veckan NHL-kontrakt med Anaheim och ska försöka slå sig in i laget nästa säsong.

Trevor Zegras.Trevor Zegras.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

3) Igor Sjestjorkin
Position: Målvakt
Klubb: New York Rangers
Draftad: Av Rangers som 118:e spelare totalt 2014.
Vid det här laget vet vi redan att Igor Sjestjorkin är New York Rangers framtid mellan stolparna, Henrik Lundqvists arvtagare. 24-åringen värmdes upp i AHL och när han bevisat att han var på tok för bra för att spela där kallades han upp och behövde aldrig se tillbaka. Under sina tolv NHL-matcher med Rangers gick han segrande ur tio och stoppade 93,2 procent av skotten.

4) Kirill Kaprizov
Position: Vänsterforward
Klubb: CSKA Moskva (KHL)
Draftad: Av Minnesota som 135:e spelare totalt 2015.
Minnesota Wilds fans har dreglat över möjligheten att få över Kaprizov till NHL i flera år. Nu sitter han äntligen på ett utgående kontrakt med de regerande Gagarin Cup-mästarna CSKA Moskva och skulle i teorin kunna testa lyckan i NHL nästa säsong. Vid snart 23 års ålder är han onekligen mogen för det. Kaprizov kommer från sin bästa säsong i karriären med 33 mål och 62 poäng i KHL. Med det vann han målligan och slutade trea i poängligan.

5) Spencer Knight
Position: Målvakt
Klubb: Boston College (NCAA)
Draftad: Av Florida som 13:e spelare totalt 2019.
Det fanns många anledningar att ifrågasätta Florida Panthers beslut att sajna Sergej Bobrovskij till dollarstint kontrakt förra sommaren. En anledning var att Panthers bara veckor innan free agent-kontrakteringen av den ryske keepern draftade Spencer Knight i första rundan. Nu kommer det givetvis att dröja något år innan Knight är redo för NHL, men hans potential är enorm. Under hans första collegesäsong stoppade han 93,1 procent av skotten för Boston College. Han hade även ett stabilt JVM med USA, där det visserligen blev respass i kvartsfinalen mot Finland, men där målvakten gjorde bra ifrån sig.

6) Moritz Seider
Position: Back
Klubb: Grand Rapids Griffins (AHL)
Draftad: Av Detroit som sjätte spelare totalt 2019. 
Det höjdes på många ögonbryn när Steve Yzerman och hans Red Wings valde att plocka den tyske backen redan som sjätte spelare. Många hade honom rankad i mitten eller till och med sent i första rundan. Ett knappt år efter draften ser klubben ut att ha gjort ett riktigt intressant val. Seider har spelat riktigt fin hockey i AHL och gjorde utöver det ett starkt JVM med Tyskland, där han noterades för sex assist på sju matcher. Det känns inte orimligt att han är en NHL-back när nästa säsong startar.

7) Dylan Cozens
Position: Center
Klubb: Lethbridge Hurricanes (WHL)
Draftad: Av Buffalo som sjunde spelare totalt 2019.
Trots att han skadade tummen och tvingades till operation efter Buffalo Sabres utvecklingsläger förra sommaren visade 19-åringen sin klass när han återvände till spel för Lethbridge i WHL. På 51 matcher slog han till med 85 poäng och var därutöver trea i Kanadas interna poängliga på JVM med nio poäng (2+7) på sju matcher. Ett JVM där han var med om att vinna guld. Bör vara en het kandidat till en NHL-tröja kommande säsong. Speciellt som Buffalo har ett hål på centerplatsen bakom Jack Eichel efter att Casey Mittelstadt inte klarat av att leva upp till de högt ställda förväntningarna.

Dylan Cozens.Dylan Cozens.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

8) Grigori Denisenko
Position:
Vänsterforward.
Klubb: Lokomotiv Jaroslavl (KHL)
Draftad: Av Florida som 15:e spelare totalt 2018.
Rysslands JVM-kapten etablerade sig med Lokomotiv Jaroslavl i KHL, en liga som inte alls är lika het på att plocka in och satsa på juniorer som exempelvis SHL är. Med sin fart och kreativitet är han en spelare med fin offensiv potential. Har en stark vinnarskalle som emellanåt gör att han tappar fattningen. Tog silver med ryssarna på JVM efter en fin turnering. 

9) Vasilij Podkolzin 
Position:
Högerforward
Klubb: SKA Sankt Petersburg (KHL)
Draftad: Av Vancouver som tionde spelare 2019.
Den lovande forwarden fick 30 KHL-matcher med SKA Sankt Petersburg under säsongen och blev bara bättre och bättre ju längre säsongen led. Var med om att ta silver på JVM, där han spelade en lite mer anonym roll i skymundan av de äldre spelarna. Men Podkolzin lär få en framträdande roll nästa år och blir sannolikt kapten för de ryska juniorerna då. Har ett år kvar på kontrakt med SKA Sankt Petersburg. Sedan är chansen rätt stor att han dyker upp i Vancouver 2021.

Vasilij Podkolzin.Vasilij Podkolzin.Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

10) Alexander Romanov
Position:
Back
Klubb: CSKA Moskva (KHL)
Draftad: Av Montréal som 38:e spelare 2018.
Sonsonen till den legendariske ryske coachen Zinetula Biljaletdinov har gett Montréal Canadiens fans allt större hopp om att det är "en ny Andrei Markov" klubben har lagt beslag på. Romanov gjorde sin andra hela säsong med suveränen CSKA Moskva. Där fick han inget jätteförtroende, men visade under JVM vilken bred repertoar han besitter som spelare. Har fortfarande inte bestämt sig för om han ska stanna i Ryssland eller ta chansen i Nordamerika till kommande säsong.


SVENSKARNA PÅ LISTAN

12) Erik Brännström
Position: Back
Klubb: Belleville Senators (AHL)
Draftad: Av Vegas som 15:e spelare totalt 2017.
Rookiesäsongen i NHL blev kanske inte vad Ottawa Senators eller Brännström själv hade hoppats på. 20-åringen gjorde fyra assist på 31 matcher i NHL och hade svårt att få det att lossna. I AHL gick det desto bättre. Där stod han för 23 poäng (3+20) på 27 matcher innan en skada avslutade säsongen i förtid. Brännström kommer att få nya möjligheter att slå sig in i NHL och räknas allt jämt som Ottawas största löfte utanför NHL.

16) Victor Söderström
Position:
Back
Klubb: Brynäs IF
Draftad: Av Arizona som elfte spelare totalt 2019.
Valde att ta en säsong till i Brynäs i SHL och gjorde därmed ett till synes klokt val. Fick en hel del speltid i SHL och stannade på 15 poäng (4+11) på 36 matcher. Var från början inte uttagen till JVM, men när Adam Boqvist lämnade återbud fick han den återstående platsen – och gjorde det mesta av den möjligheten. Stod för sex poäng på sju matcher när Juniorkronorna bärgade bronset.

Victor Söderström.Victor Söderström.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

24) Philip Broberg
Position:
Back
Klubb: Skellefteå AIK
Draftad: Av Edmonton som åttonde spelare totalt 2019.
Lämnade AIK för Skellefteå och debuterade därmed i SHL under den gångna säsongen. Utdelningen offensivt – åtta poäng (1+7) på 45 matcher – var snål men Broberg växte som spelare under året. Nu tycks Edmonton Oilers vara intresserade av att behålla Broberg i Sverige och Skellefteå i ytterligare en säsong. Det skulle ge honom chansen att få ännu mer speltid och även spela en mer framträdande roll i Juniorkronorna än den han har haft i de senaste två årens turneringar.

27) Nils Höglander
Position:
Vänsterforward
Klubb: Rögle BK
Draftad: Av Vancouver som 40:e spelare totalt 2019.
En stark säsong i SHL och en stark JVM-turnering har stärkt Nils Höglanders aktier som NHL-prospect. Efter att ha valts i andra rundan av draften förra sommaren visade 19-åringen under året att han var värdig en mer framstående position. Slog till med cirkusnummer i form av lacrossemål i både SHL och på JVM och producerade fint med poäng. På JVM stod han för elva poäng på sju matcher när Juniorkronorna tog brons. Har kontrakt med Rögle i ytterligare en säsong.

32) Tobias Björnfot
Position:
Back
Klubb: Ontario Reign (AHL)
Draftad: Av Los Angeles som 22:a spelare totalt 2019. 
Med bara några få SHL-matchers erfarenhet i resväskan klev Tobias Björnfot mer eller mindre från J20 SuperElit till NHL i höstas då han lyckades ta en plats i Los Angeles Kings från start. Fick fina lovord av Kings superstjärneback Drew Doughty i processen. Nu blev det bara tre NHL-matcher för Björnfot innan han skickades till AHL, men säsongen var i sin helhet en framgång med en fin utvecklingskurva för den brådmogne backen. Kommer att slåss om mer speltid i NHL nästa säsong.

42) Isac Lundeström
Position: Center
Klubb: San Diego Gulls (AHL)
Draftad: Av Anaheim som 23:e spelare totalt 2018.
Den tidigare Luleåspelaren pendlade mellan NHL och AHL under säsongens gång. Offensivt sett har det inte lossnat, men Lundeström är en trygg tvåvägscenter som kommer att göra nytta för Ducks på sikt även om han inte gör poäng.

Isac Lundeström.
Isac Lundeström. Foto: Bildbyrån

51) Jesper Boqvist
Position:
Vänsterforward
Klubb: Binghamton Devils (AHL)
Draftad: Av New Jersey som 36:e spelare totalt 2017.
Boqvist den äldre slog sig in i NHL från start och gjorde fyra mål på 34 matcher. I AHL lossnade det rejält för 21-åringen efter en lite trögare start. Han hade tre mål på sina fyra sista matcher innan säsongen avbröts. Totalt sköt han åtta mål och hade elva poäng på 19 matcher med Devils farmarlag.

52) Nils Lundkvist
Position:
Back
Klubb: Luleå Hockey
Draftad: Av New York Rangers som 28:e spelare totalt 2018.
I Luleå stod Lundkvist för en historiskt stark säsong som juniorback i SHL. Hans elva mål och 31 poäng på 45 matcher gjorde honom till den bästa juniorbacken i ligans historia sett till mål och poäng. Utöver att vinna serien med Luleå plockade han även ett brons med Juniorkronorna på JVM. Detta efter åtta poäng (1+7) på sju matcher från Piteåsonens klubba. Lämnar nu Luleå för att spela för Rangers?

64) Timothy Liljegren
Position:
Back
Klubb: Toronto Marlies (AHL)
Draftad: Av Toronto som 17:e spelare totalt 2017.
Efter två och en halv säsong i AHL fick Timothy Liljegren slutligen chansen att spela NHL-hockey den här säsongen. Det hann bli elva NHL-matcher med begränsat med speltid för Leafs. Utöver det satte han personbästa med 30 poäng (5+25) på 40 AHL-matcher med Marlies.

66) Samuel Fagemo
Position:
Vänster- och högerforward
Klubb: Frölunda HC
Draftad: Av Los Angeles som 50:e spelare totalt 2019. 
Följde upp fjolårets succé, där han både blev CHL-mästare och vann SM-guld, med ytterligare ett starkt år. Fagemo kom framför allt i sin rätt under JVM, där han både vann mål- och poängligan efter att ha svarat för åtta mål och 13 poäng på sju matcher under Juniorkronornas väg till bronset. Lämnar nu Frölunda för att testa lyckan i Nordamerika nästa säsong.

75) Hugo Alnefelt
Position:
Målvakt
Klubb: HV71
Draftad: Av Tampa Bay Lightning som 71:a spelare totalt 2019.
Blott 18 år gammal klev Alnefelt in i SHL och gjorde bra ifrån sig som Jonas Gunnarssons andrefiol i HV71. Avslutade SHL:s grundserie med en räddningsprocent på 90,5. Var sedan en av JVM:s bästa målvakt med en räddningsprocent på 92,4 när Juniorkronorna tog sitt brons i Tjeckien. 

Hugo Alnefelt.Hugo Alnefelt.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

96) Lucas Elvenes
Position:
Vänster- och högerforward
Klubb: Chicago Wolves (AHL)
Draftad: Av Vegas som 127:e spelare totalt 2017.
Elvenes fick en pangstart på sin första säsong i Nordamerika och ledde bitvis AHL:s poängliga i höstas. Med tiden mattades hans poängproduktion av en smula, men 48 poäng (12+36) på 59 matcher är väl godkänt för en spelare som under stundom hade svårt att producera i SHL i fjol. NHL-debut att vänta kommande säsong?

98) Jonatan Berggren
Position:
Vänster- och högerforward
Klubb: Skellefteå AIK
Draftad: Av Detroit som 33:e spelare totalt 2018.
För andra säsongen i rad fick den hale forwarden se sitt hockeyspelande begränsas av skada. Efter en fin första halva på säsongen och ett starkt JVM tog det stopp för 19-åringen från Enköping. En axeloperation avslutade säsongen i förtid. Det positiva är att Berggren sett riktigt spännande ut när han väl har spelat. Potentialen att bli någonting mer än en spelare i mängden finns onekligen där.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten