CORONAVIRUSET
Det blir ingen publik i aftonens Moskva-derby.
Foto: Bildbyrån
KHL

KHL tar rygg på hockeyvärlden – spelar inför tomma läktare

ANNONS
De allra flesta hockeyligor runt om i Europa och Nordamerika har tidigare antingen ställt in säsongen eller valt att fortsätta spela med tomma läktare.
KHL-slutspelet har dock fortsatt i vanlig ordning – men nu väljer man att spela aftonens Moskva-derby mellan Dynamo och Spartak inför tomma läktare.

Ligor runt om i världen har de senaste veckorna besluta att antingen ställa in resterande delen av hockeysäsongen eller fortsatt spela inför tomma läktare till följd av coronavirusets spridningsrisk.

En liga som dock inte har påverkats nämnvärt under de senaste veckorna är KHL, som i stort sett spelats som vanligt. Matcher i gårdagens Gagarin Cup-slutspel hade publiksiffror på 8 070 och 7 002 åskådare, men nu kan det vara slut på publikfester i ligan.

KINESISKA LAGET FLYTTADE MATCH  

Under torsdagsförmiddagen meddelade ligan att aftonens Moskva-derby mellan Spartak Moskva och Dynamo Moskva kommer att spelas inför tomma läktare till följd av risken för spridning av coronaviruset. 

Matchen blir den första i Gagarin Cup att spelas inför tomma läktare.

Tidigare har den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star tvingats flytta en av sina matcher från Peking till ryska Novosibirsk på grund av coronaviruset.

I dagsläget finns 28 bekräftade fall av coronaviruset i Ryssland, enligt Worldometers.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL