Sök
Marcus Nilsson och hans Färjestad var starkast mot Rögle och Kodie Curran
Foton: Bildbyrån
SHL

Marcus Nilsson och hans Färjestad vann stjärnduellen

Det var stjärnornas duell mellan SHL:s två poängkungar i Marcus Nillson och Kodie Curran. Efter varsitt mål från vardera spelare blev Nilssons Färjestad till slut vinnare efter en rafflande avslutning. I övrigt krossade HV71 Djurgården och Skellefteå stod för en mäktig vändning genom ett hattrick av Robin Alvarez. 

Brynäs-Skellefteå 3-5 (3-1, 0-2, 0-2)

Brynäs: Victor SöderströmGreg ScottJaedon Descheneau

Skellefteå: Robin Alvarez x3, Jesper FrödénDarren Nowick

Brynäs hyllade inför matchen sina spelares moderklubbar med ett fint initiativ då spelarna värmde upp i respektive klubbtröja som de representerade i sina tidiga hockeykarriärer. Man mötte ikväll ett Skellefteå som är i en vidunderlig form med åtta raka segrar inför mötet. 

Publiken hade knappt hunnit bänkat sig innan hemmalaget skulle ta ledningen i matchen. Victor Söderström fick ett bra läge och kunde prickskjuta in 1-0 redan efter 14 sekunder. Drömstart för Brynäs men Skellefteå skulle svara snabbt. Robin Alvarez skickade in kvitteringen drygt tre minuter senare. 

Hemmalaget skulle dock överta taktpinnen igen och det gjorde man genom två snabba mål. Först genom Greg Scott i powerplay och kort därefter utökade Jaedon Descheneau till 3-1. 

Ett hungrigare bortalag kom ut till den andra perioden och skulle resultatmässigt komma tillbaka i matchen. Jesper Frödén sköt 3-2 och Robin Alvarez kunde pricka in sitt andra mål fram till 3-3. Just Alvarez spelade verkligen huvudrollen i kvällens möte då Skellefteå lyckades vända och vinna matchen. Forwarden lyckades pricka in sitt tredje mål och fastställa slutresultatet till 3-5. Nionde raka segren för Skellefteå. 

Färjestad-Rögle 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Färjestad: Carl JakobssonMarcus NilssonGustav Rydahl

Rögle: Kodie CurranAnton Bengtsson

Toppmatch i Karlstad mellan tvåan Färjestad och trean Rögle där gästerna vid seger skulle ta sig förbi hemmalaget och överta andraplatsen. 

Stora förväntningar hade man på matchen men den första perioden blev lite av en besvikelse där båda lagen slarvade betänkligt i spelet och där passningskavlitén inte skvallrade om att det var två topplag ute på isen. 

En mållös första period följdes upp av en lite mer livlig andra där båda lagen skulle spräcka sin målnolla. Rögles, och kanske hela SHL:s största stjärna, Kodie Curran hittade rätt när han prickade in ledningsmålet för gästerna. Färjestad skulle komma tillbaka genom Carl Jakobsson som mycket elegant styrde in kvitteringspucken bakom Roman Will

Matchen stod och vägde och då klev nästa storstjärna fram. Marcus Nillson gav Färjestad ledningen och i powerplay kunde Gustav Rydahl styra in 3-1. Då var det många som trodde att det var över men Rögle startade en mäktig forcering. Man plockade ut Roman Will tidigt och lyckades i spel sex mot fem reducera till 3-2 genom Anton Bengtsson. Mycket tid kvar, Will ut igen och gästerna totalt bombarderade Färjestad som verkligen gick på knäna. Arvid Holm fick göra några matchavgörande räddningar då Färjestad med minsta möjliga marginal lyckades hålla undan och ta tre poäng.

– Jag har inte så bra skott utan försökte bara lobba in den. Vi offrar oss väldigt mycket i slutet, säger Marcus Nilsson till C More. 

– Vi tävlade hårt och matchade dem men jag är besviken på resultatet. Vi är helt klart ett topplag men vi behöver vara lite mer disciplinerade. Vi har en bra grupp som förstår hur vi ska spela för att vinna, säger Cam Abbott till C More. 

HV71-Djurgården 7-1 (1-0, 2-0, 4-1)

HV71: Christoffer TörngrenLinus SandinMartin ThörnbergAnthony CamaraLias AnderssonJohan JohnssonFilip Sandberg

Djurgården: Anton Mylläri

Djurgården går oförskämt bra hemma på Hovet men man har inte varit lika självklart på bortais då man förlorat sina tre senaste bortamatcher. Den negativa trenden skulle hålla i sig även i mötet med HV71. 

Hemmalaget tog ledningen genom Christoffer Törngren som starkt kunde susa förbi Djurgårdsförsvararna och tjusigt med en backhand lirka in ledningsmålet för HV. Hemmalaget fortsatte att få utdelning i den andra perioden. Först genom Linus Sandin i powerplay och senare kunde Martin Thörnberg göra blytunga 3-0. 

Djurgården kom aldrig tillbaka in i matchen utan HV71 kunde enkelt vinna kvällens möte och krossa stockholmarna med hela 7-1.  

Leksand-Växjö 4-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Leksand: Patrik ZackrissonSpencer Abbott x2, Oskar Lang

Växjö: Richard Gynge

Leksand har hittat lite enregi den senaste tiden. Vinsten mot bottenkollegan Oskarshamn följdes upp med en mycket imponerande seger senast borta mot Frölunda. Växjö i sin tur går en batalj med Brynäs och Linköping om den sista slutspelsplatsen. 

Gästerna fick den bästa starten när Richard Gynge gav Växjö ledningen tidigt i den första perioden varav Leksands assisterande kapten Patrik Zackrisson svarade genom att kvittera till 1-1. 

När Erik Josefsson tog en två minuters utvisning för fasthållning i slutet av den första perioden skulle det visa sig bli en kostsam sådan. För bara 48 sekunder in i den andra perioden utnyttjade Leksand det numerära överläget då Spencer Abbot hittade nätmaskorna och ledningsmålet för hemmalaget.

Leksand lyckades hålla undan för gästerna och Spencer Abbott kunde göra sitt andra mål för matchen och fastställa slutresultatet till 3-1. Tredje raka segern för Leksand medan Växjö tappade viktiga poäng i slutspelskampen. 

Linköping-Frölunda 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Linköping: Nichlas Hardt

Frölunda: Joel LundqvistRyan Lasch (avgörande straff)

Det är ett stort frågetecken just nu över Frölunda som hade tre raka förluster inför mötet med Linköping. Hemmalaget däremot är inne i en mycket positiv period vilket har gjort att man på allvar har blandat sig i striden om den sista slutspelsplatsen. 

Hemmalaget fick också den starten man hade hoppats på men kanske inte på det sättet som man hade trott inför. I numerärt underläge kunde dansken Nichlas Hardt sätta Linköping i förarsätet. 

Linköping såg länge ut att gå mot en seger men då klev kapten Joel Lundqvist in i handlingarnas centrum och fixade kvitteringen för Frölunda. Matchen till förlängning och senare straffar där Ryan Lasch avgjorde för gästernas del. 

Luleå-Oskarshamn 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Luleå: Noel GunlerArttu IlomäkiJuhani TyrväinenKonstantin Komarek

Oskarshamn: Jonas EngströmMarkus ModigsFilip Karlsson 

Toppen mot botten där Luleå verkligen har imponerat under säsongen då man just nu är solklar etta i SHL. Därför skulle matchen mot jumbon Oskarshamn bara städas och genererar i tre nya poäng, men så lätt skulle det inte bli. 

Gästerna var pigga och jobbade hårt inledningsvis och även om Luleå tog ledningen genom Noel Gunler så var Oskarshamn inte ofarliga framåt. Jonas Engström kunde kvittera matchen och Markus Modigs kunde ge gästerna ledningen. 

Det var dock en ledning som man inte fick behålla länge. Bara några sekunder senare kunde Arrtu Ilomäki kvittera och senare i den tredje perioden kunde en annan finländare genom Juhani Tyrväinen ge Luleå ledningen för andra gången i matchen när han pricksköt 3-2. Men Oskarshamn gav sig inte och tvingade matchen till förlängning där ändå Luleå var strået vassare när Konstantin Komarek avgjorde för hemmalaget. 

Örebro-Malmö 0-2 (0-0, 0-1, 0-1) 

Malmö: Fredrik HändemarkMatias Myttynen

Örebro har likt Frölunda ramlat längre ner i tabellen efter en form som har varit allt annat än bra. Senast mot Rögle blev man nollat och mot Malmö hade man inte heller det lätt att hitta nätmakorna. 

Efter en mållös första akt kunde Malmös poängkung Fredrik Händemark ge gästerna ledningen i slutet av den andra perioden. Malmö utökade senare till 0-2 i den tredje perioden då Matias Myttynen sköt 0-2 som också blev slutresultatet. Andra matchen i rad som Örebro blir nollade. 


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten