Patrick Marleau får chans att vinna Cupen.
NHL
EKHOLM: Trade Deadlines största vinnare

Dagen efter NHL Trade Deadline tittar Hockeysverige.se's Peter Ekholm närmare på vinnarna från en av NHL-säsongens mest intensiva dagar. 

Röken från NHL Trade Deadline har lagt sig. Måndagen blev både intensiv och händelserik och trejderna avlöste varandra i rask takt. Vissa lag sålde av sina spelare för att satsa på framtiden medan några gick all in för att skaffa sig ett ännu bättre utgångsläge inför årets slutspel och kanske rentav sätta sig i förarsätet att vinna Stanley Cup. 

Personligen älskar jag den här dagen och kunde inte undvika att ta fram tre vinnare från gårdagens NHL Trade Deadline:

EDMONTON OILERS  

INAndreas Athanasiou, F, Detroit Red Wings, Mike Green, B, Detroit Red Wings, Tyler Ennis F, Ottawa Senators
UTSam Gagner, F, Detroit Red Wings, Joel Persson, B, Anaheim Ducks

Är det i år som Oilers tar sig till slutspel igen - och dessutom går långt? General Manager Ken Holland gör åtminstone vad han kan för att det ska hända. Holland plockade in två, för honom, välkända spelpjäser i Athanasiou och Green. Under sina många år i Detroit tog Holland in Green från Washington Capitals och draftade Athanasiou. Han vet vad han kommer få i båda vilket borde vara gynnsamt för Oilers.

Green lär ge Oilers stabilitet i defensiven, men också bli ett hot framåt. Även om han blivit till åren (35) kan han fortfarande spela fin hockey framåt och det är väl inte otänkbart att han får en roll i någon av lagets två powerplay-enheter. Oilers har sökt efter en rutinerad ledande back under många år. På kort sikt kan Green vara just det. 

Athanasiou har kapacitet att göra 30 mål per säsong i NHL. I år har han inte fått ut all sin kapacitet, men vad kommer hända nu? Han lär få speltid tillsammans med Connor McDavid inledningsvis. Båda är vindsnabba och lär skapa rejält med oreda hos motståndarna, om kemin klickar. Oilers har länge sökt efter en wingman till McDavid. Athanasiou kan vara svaret. 

Andreas Athanasiou.Andreas Athanasiou kan bli McDavids lekkamrat. Foto: USA TODAY Sports

CAROLINA HURRICANES  

INVincent Trocheck, F, Florida Panthers, Sami Vatanen, B, New Jersey Devils, Brady Skjei, B, New York Rangers
UTLucas Wallmark, F, Florida Panthers, Erik Haula, F, dito, 

Carolina gick till konferensfinal i Eastern Conference förra säsongen. Klubbens general manager Don Waddell siktar på att gå minst lika långt i år. Waddell var kanske den GM som satsade hårdast igår och spelare som Vatanen och Skjei borde kunna lyfta backuppsättningen, som varit lagets svaghet den här säsongen. Vatanen, som gjort 23 poäng på 47 matcher i år, är visserligen skadad just nu, men när han kommer tillbaka lär han bli ett hot på offensiv blå, inte minst i powerplay med sin högerfattning. 

Skjei har varit uppskattad i Rangers och lär få stort förtroende även i Carolina. 

I Vincent Trocheck får de en ung veteran med sinne för mål. 26-åringen har gjort 36 poäng på 55 matcher så här långt under grundserien. Han har under karriär gjort 228 poäng på 420 matcher. Trochek borde kunna ge Hurricanes värdefull secondary-scoring och bli ett bra komplement till Sebastian AhoAndrei Svechnikov eller Teuvo Teräväinen

Sami Vatanen.
Sami Vatanen lyfter Carolina? Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

PITTSBURGH PENGUINS  

INPatrick Marleau, F, San Jose Sharks, Conor Sheary, F, Buffalo Sabres, Evan Rodrigues, F, Sabres
UTDominik Kahun, F, Penguins

Penguins ser ut att gå all in för att vinna Cupen. Värvningen av Marleau kan bli otrolig värdefull. För även om han fyllt 40 år betyder han fortfarande mycket för de lag han spelar i. Han blev en mentor för många av de unga spelarna i Toronto Maple Leafs under sina två i den klubben. När han sedan återvände till San Jose Sharks i höstas gav han det laget en boost. Marleau har gjort 20 poäng på 58 matcher den här säsongen. Kan han få en ganska stor roll i Penguins lär det snittet inte gå ner. Marleau får nu en chans att vinna Stanley Cup på allvar - kanske för sista gången i karriären. 

Sheary återvänder till Penguins där han vann Stanley Cup 2016 och 2017. Att få in en spelare som kan klubben utan och innan är definitivt positivt för Penguins då båda parter vet vad de kommer få av varandra. Sedan tidigare är även Jason Zucker ny i Penguins vilket ger laget ytterligare dimensioner inför en lång (?) slutspelsvår.

***

... Kanske är Robin Lehner Trade Deadlines största individuella vinnare. Att lämna Chicago som slåss för en slutspelsplats och istället fortsätta säsongen med Vegas Golden Knights som är en tänkbar Stanley Cup-kandidat. Lehner kommer bilda målvaktspar med Marc-André Fleury Smaka på den.

... Jean-Gabriel Pageau till Islanders. Vilken värvning av general manager Lou Lamoriello. Dessutom lyckades han signa honom till ett sexårskontrakt. Pageau har gjort 24 mål i år vilket är nytt personbästa för kanadensaren.

Tack för att ni läser!

/@ekholmpeter

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten