Sök
Broc Little leder sitt LHC.
Bildbyrån
SHL
FUNQVIST: Det vore en fantastisk story

Sixten Funqvists tankar efter Linköpings nya seger - den här gången övertidsbesegrade de serieledande Luleå med 3-2.

En sömning förstaperiod med få spelavbrott dammade av relativt fort. Mittperioden gav aningen mer intensitet där Luleå tog ledningen och Linköping kvitterade. Lagen delade broderligt på målen i slutakten också.


Luleå såg inte helt påslagna ut i början men visade sedan under stunder varför man är ett topplag. Linköping, å sin sida, har hittat sitt spel och sina roller och gör en bra insats. Men båda lagen har förbättringspotential då det slarvades i såväl passningar som spelet i egen zon. Linköping vann på nytt utan att vara riktigt bra, och det är ett bra tecken i sig för östgötarna.  

Från torsdagens drabbning tar jag med mig detta: 

* Fräcka byten, Luleå


Jag noterade att Luleå under stora delar av matchen höll ena båsdörren halvöppen - alltså inte ”klickat” stängd. Det möjliggjorde snabba byten och den Luleåspelare som stod redo för byte tjänade nog ett par meter på det där, skulle jag tro. Efter att ha scannat av regelboken kunde jag inte hitta något som tyder på att detta är otillåtet. Frågade också runt bland digniteterna på pressläktaren - som för övrigt kryllade av NHL-scouter samt båda förbundskaptenerna - men ingen kunde säga något egentligt om det. David Rautio, som skötte båsdörren, menade att han glömde bort att stänga den då och då. Jag lägger ingen skuld på honom där. Så länge reglerna inte förbjuder något är min åsikt att man ska utnyttja alla möjliga medel för att vinna. Men nog är det en säkerhetsrisk? Den som sitter på ett bra svar får gärna upplysa mig.

 

* Slutspel, Linköping?


Ja jägarns, det är en realistisk tanke igen. Och visst vore det en vacker historia om det Linköping som hela tiden hävdat att man skulle bli bättre och bättre ju längre säsongen led gick från botten till slutspel. Om vi lägger undertecknads starka ogillande av Play-In-formatet helt åt sidan ser jag såhär på ett möjligt slutspel: Ja, det vore en fantastisk story och en fantastisk bra avslutning på säsongen. Pengarna som de extra hemmamatcherna skulle rendera skulle ge ett välbehövligt klirr i kassan.

Det finns dock en sak som oroar mig: Om LHC går till slutspel - hur många i lagledningen ger sig själva godkänt då? Hur många i truppen får godkänt? Även om det är ett lag som skulle växa under säsongen bör den långsiktiga planen - där Linköping i princip är i en rebuild - fortfarande inte röras. Jag ser gärna slutspelshockey i Saab Arena i vår. Men inte på bekostnad av att folk ger sig själva lite extra godkänt och låter vissa spelare som kanske annars skulle sållats bort efter säsongen få stanna. Niklas Persson är inte som tidigare ledare i Linköping och jag har svårt att se att han avviker från sin plan. Så, kör i vind. Det här var trevligt. 

* Broc N’ Rolla

Om Sebastian Karlsson är en stor del av själen i det här Linköpingslaget så är Broc Little en står del av hjärnan och det kreativa tänkandet. Amerikanen har - rättmätigt - fått viss kritik tidigare under säsongen då han sett osynlig ut. Men det märks att han hittat sin plats i Bert Robertssons tillvaro. Gubben-i-lådan effekten är enorm när Broc Little spelar och med kvällens två mål förlängde han sin poängsvit till sex raka matcher (5+3 poäng). Och Little är synonymt med Linköpings islossning på senare tid. 

– Vi har gjort rätt saker lite oftare och äntligen får vi pucken med oss i 50/50-situationerna. Sån är hockeyn, sa han när Hockeysverige mötte upp efter matchen.

Känns det som att du har slottat in bättre i Berts system nu?


– Absolut. I början var vi alla otroligt fokuserade på att göra rätt saker hela tiden, även jag. När jag tog mig förbi en kille slösade jag bort pucken. Jag har hittat min roll defensivt och nu när jag får chansen tar jag den.

Du ser ut som ett blått yrväder varje gång du gör mål. 

– Hehe, ja, det är fantastiskt kul att göra mål. Det roligaste målet är alltid nästa mål, log han.

****

”Det känns surt för jag tycker att vi var förtjänta av tre poäng.” – Henrik Stridh, Luleå Hockey 

”Det kan gå lite hur som helst. Det är sudden, där vi drar det längsta strået.” – Johan Åkerman, Linköping 

****

Avslutningsvis noterar vi att…


… Einar Emanuelsson försökte med ett zorromål i den andra perioden. Fräckt vågat, men med en back i princip i ryggen aningen överambitiöst, måhända. 

… De avslutande 8:35 minuterna av nyss nämnda förstaperiod spelades utan avbrott. Det är något man inte ser var dag.


… Den äldre herre strax nedanför pressläktaren som klappade med i större delen av hemmaklackens växelramsor förtjänar ett hedersomnämnande. Och jodå, till slut fick han med sig fler. Ensam är stark. Ibland.


…Den tillresta Luleåklacken imiterade mållåten i Coop Norrbotten Arena när de gjorde mål. Imponerande. 


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten