Sök
De borde spela final...
Skärmdump.
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Här är lagen som borde spela final
Fem lag i söder och två lag i norr gör upp om platserna i Hockeyettan-finalen när Allettornas sista omgång spelas imorgon. Det är omöjligt att sia, men jag vet vilka finallag jag skulle välja.

Sju lag har chansen att ta sig till final när Allettan når sin ände imorgon kväll. En Hockeyettan-final som faktiskt känns betydligt hetare än vad den gjort tidigare gånger den funnits med i serieupplägget.

Kanske för att Hockeyettan som helhet har varit så jämn och känns lite hetare än vanligt just den här säsongen.

Men nå väl, Väsby och Borlänge gör upp i norr och Halmstad, Nybro, Huddinge, Mariestad och Troja/Ljungby stångas om det i söder.

Det finns så många olika scenarier kring upplösningen att det knappast är någon idé att spekulera. Det kan gå precis hur som helst, det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och njuta av dramatiken.

Men vilka skulle utgöra en intressant final? Det är en betydligt mer spännande frågeställning att spåna i.

Jag skickade ut frågan på Twitter och det tycks verkligen som att det (inte helt oväntat) råder delade meningar om den saken.Själv har jag dock en ganska klar uppfattning om vad som vore ”roligast” och i förlängningen kanske bäst för Hockeyettan som liga. Utan att på något sätt förringa något av lagen som är inblandade i jakten. Det sportsliga ska givetvis styra, är man bäst och kniper platsen så är man.

Men blickar vi i norr så landar jag hur jag än vrider och vänder på det i att det vore lite mer spännande med Väsby till final.

I Borlänge skulle det förvisso bli finalspel med ligans bästa spelare (Markus Persson) på planen och det är ett starkt lag som kan bjuda på väldigt underhållande hockey. Men dalkarlarna har varit i final förr och ärligt talat, det var ingen hit. Borlänge är inget publiklag och finalserien mot Huddinge säsongen 17/18 var ingen kioskvältare. Man måste ha i åtanke att finalen rasar vid sidan av ett stekhett playoff 1 och utanför de två finalorterna var det i stort sett ingen som brydde sig.

Då känns det lite mer spännande med Väsby som ju har ett namn om sig ute i stugorna sedan tidigare (vem kan inte associera till Vilda Väsby?) och som också kommer lite som en underdog den här säsongen. En klubb som dessutom har ett ganska bra grundintresse och som säkert skulle kunna packa in rätt bra med folk i gamla Vilundahallen som det blev finalspel. Dessutom är ju en stundande kvalserie med möten mellan Väsby och AIK, klubbarna som har samarbetat en del med varandra på senare år, synnerligen läskande.

I söder är det lite mer knivigt. Huddinge sorteras förstås bort av ovan nämnda anledning. De har dessutom varit med i båda de finaler som spelats tidigare och visst vore det festligt med lite nytt blod. Detsamma gäller Troja/Ljungby. De spelade den första finalen säsongen 16/17 och har väl i ärlighetens namn gjort ett så pass grått intryck sedan dess att det inte kittlar med Ljungby-gänget i final. De är ett bra lag, en klassisk klubb, visst, men de underhåller inte direkt.

Sen blir det svårare.


Mariestad är bra och har ett imponerande publiktryck hemma i Mariehus Arena. Det skulle bli bra drag kring en final där skaraborgarna är ett av lagen. Men samtidigt står tre av de riktiga trotjänarna (Filip ThörnqvistFilip Engqvist och Linus Engqvist) på skadelistan. Det är spelare som skulle kunna röra upp känslor, reta gallfeber på sina motståndare och skapa den där riktiga finalatmosfären och en uppgörelse utan dem skulle ärligt talat kännas fattig.

Då återstår Nybro och supersuccélaget Halmstad.

Nybro som är Hockeyettans bästa publiklag och har hängivna fans som stöttar så väl hemma som borta. Nybro som spelar den kanske mest imponerande hockeyn och ser ut som den tydligaste Hockeyettan-utmanaren för att kunna göra bra ifrån sig i en kvalserie längre fram i vår. Med en grym målvakt, solid defensiv och blixtrande offensiv. Klart att det skulle vara grymt med Vikings i en final.


Men jag väljer ändå Halmstad. Det hade varit så kul om laget som enligt många av oss skulle komma sist i grundserien stod hela distansen ut och fullbordade den surrealistiska överraskningen.

Alla gillar underdogs och Halmstad Hammers är den perfekta jokern. Laget som slagit ur underläge och pressat dumstruten långt ner över öronen på experterna. Det är klart att en final med ett sådant lag skulle bli intressant.

Dessutom kan man inte bortse ifrån att publiken verkligen börjat vakna till liv i Halmstad den här säsongen efter år och åter år i dvala och att klubben faktiskt hade en tid som poplag som satte namnet Hammers på näthinnan ute i landet. Det är inte oviktigt.

Således. Jag har respekt för alla inblandade lag. De är värdiga finaldeltagare om de tar sig dit.

Men får jag välja ser jag gärna att det blir Väsby mot Halmstad.


Jag tror det vore bra för intresset och hajpen kring Hockeyettan som helhet om två heta uppkomlingar som dessutom har ett litet namn om sig sedan tidigare ute i landet drabbade samman i finalen.

* * *

Under hösten lånade Karlskrona in poängspelarna Pelle Hedlund och Jesper Norbäck från Grums under ett par matcher. Detta i ett skede där Grums själva spelade matcher.

Ganska hjälpsamt kan man tycka.

Därför är det knappast något annat än beklämmande att det inte verkar bättre än att den allsvenska klubben låtit bli att betala ut ersättning till spelarna. Något som NWT skrev om under gårdagskvällen.

Jag har snackat med representanter för Grums och situationen tycks vara sådan att pengar (främst ersättning för förlorad arbetsinkomst) utlovats, men att betalningen inte dykt upp och att det sedan förhalats vid ett flertal tillfällen.


Visst är det så att Karlskronas finanser verkar vara allt annat än stabila, men det är så klart ändå allt annat än okej att försöka undanhålla spelare deras betalning. Speciellt då som Karlskrona ju varit en av de klubbar som flitigast utnyttjat sin ställning för att låna in spelare från olika Hockeyettan-klubbar när det som bäst passat deras egna syften. Osnyggt, minst sagt.

Samtidigt kan man ju hoppas att det är en ögonöppnare och att Hockeyettan-klubbar tänker både en och två gånger innan de lånar ut spelare till Hockeyallsvenskan nästa gång. Inte bara till Karlskrona (vilket borde vara en självklarhet), utan till ligan över huvud taget.


* * *

Vänersborg har framträtt som en av de vassare utmanarna för att ta sig upp i Hockeyettan via kvalspel den här våren och toppar i nuläget den södra Alltvåan.

Nu har klubben drabbats av sorg.

I helgen hittades lagets materialare allvarligt skadad utomhus och avled senare på sjukhus. Toppmötet med Bäcken (samt några juniormatcher som skulle ha spelats) ställdes in och polisen har inlett en förundersökning i ärendet.


Det är oerhört sorgligt och påverkar så klart alla i föreningen och runt omkring den på många olika sätt.

Kanske kan laget gå samman och göra det till minne av sin föreningskamrat, kanske faller en vidare strävan mot Hockeyettan platt nu. Egentligen känns det helt oviktigt när något sådant här händer.

Tankarna går så klart till de drabbade.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten