Sök
Halmstad är på väg att räcka hela vägen till finalen...eller?
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Succén som kan fastna i halsen
På onsdag avgörs vilka som vinner den södra Allettan och tar den åtråvärda platsen i Hockeyettan-finalen. Då är det fem lag om en plats. Då har Halmstad Hammers något att förlora för första gången på hela säsongen.

Det har ju varit en sjuk, fullständigt sensationell, succé för Halmstad Hammers den här säsongen.

De tippades sist i grundserien, skulle kvala sig kvar och var allmänt utskrattade, men tog sig till Allettan.

De skulle sluta i botten av Allettan, på sin höjd lyckas landa den sista playoff-platsen och vara glada om så blev fallet. Men de har seglat i toppen i stort sett hela serien.


Med en omgång kvar av Allettan södra är de fortfarande serieledare.

Det ska däremot sägas att de har haft sina chanser att stänga kampen och säkra seriesegern, men det har blivit förluster hemma mot Troja/Ljungby och som ikväll borta mot Mariestad.

Det har kunnat passera för att Halmstad ju ”trots allt inte är förväntade att vara däruppe”. Men på onsdag, när den sista omgången spelas då har Halmstad Hammers plötsligt något att förlora för första gången på hela säsongen.

För det är ju så att laget har allt i egna händer. Vinner de sin hemmamatch mot KRIF då är allt klart. Då vinner de serien och ingen annan har möjligheten att ta sig förbi. Då är den fullständiga succén fullbordad.

Men nu är allt vad slå ur underläge, vara en joker och överraskning heter ute ur bilden. Nu är det upp till Halmstad att prestera och försvara det som är deras. Det som de så här långt har stridit så väl för att förtjäna.

För det är ju så fullkomligt dramatiskt i den sista omgången att fem lag har chansen att vinna serien. Nybro, Huddinge, Mariestad och Troja/Ljungby väntar lystet precis bakom Halmstad och vill naturligtvis ingenting hellre än att ta sig förbi och skulle det bli så att Hammers darrar och förlorar sin match mot KRIF, ja då är sannolikheten ganska stor att inte bara ett utan flera lag tar sig förbi i tabellen.

Då är det inte alls otroligt att Hammers rasar hela vägen ner till en fjärdeplats och det betyder spel i playoff 1. Det fjärdeplacerade laget i norra Allettan kommer förmodligen att ha plockat fler poäng när allt ska sammanfattas och därmed välja först.

Blir det Hudiksvall eller Östersund är Strömsbro garanterat av bordet och vad ska Halmstad välja då?

Teg, Piteå och Kiruna AIF går naturligtvis bort på grund av den långa resan.

Ett pånyttfött Vimmerby? Nej, inte en chans.


Ett Visby/Roma som alltid höjer sig i playoff och som dessutom innebär en strapatsrik båtresa? Nej, det vore så klart ett väldigt orimligt val.

Ett Tranås som verkar ha prickat världens form och har en betydligt högre nivå i laget än vad tabellpositionen visar? Nej, det vore också ett synnerligen uselt val.

Då återstår bara det Nyköping som Halmstad-coachen Fredrik Johansson har ett förflutet i och som har en på sin höjd medioker säsong bakom sig. Men som i grund och botten faktiskt har en offensiv spets som trumfar det Hammers har på papperet och som kan gå in i playoff-spelet utan någon som helst press på axlarna.

Det kan bli ett hemskt playoff 1 med våldsamt favorittryck på Halmstad. Det skulle faktiskt kunna bli respass redan där och det skulle naturligtvis vara som att den så formidabla succén på något sätt fastnade i halsen.

Men med den domedagsprofetian utkavlad...Halmstad har ju inte vid ett enda tillfälle den här säsongen visat tecken på att darra. Varje gång man trott att de ska falla ihop och börja tappa har de svarat upp och plockat de poäng som de behövt. De har varit mentalt starka. De har varit synnerligen imponerande.

Med andra ord, det finns ingen rimlig anledning att förvänta sig något annat än att det går ut och avfärdar KRIF ganska lätt på onsdag och defilerar till finalen.


* * *

Men det här att det är fem lag som faktiskt har ganska goda möjligheter att vinna serien i slutomgången av Allettan är ju annars helt fantastiskt roligt. Snacka om att det blir drama på onsdag och många kommer kastas mellan hopp och förtvivlan. Varje mål kan vara skillnaden mellan final och playoff 1.

Måste jag ändå peka ut någon favorit förutom Halmstad som om de gör sitt mot KRIF ju är klara, skulle jag nog välja Nybro. De har i jämförelse med Halmstad, Troja och Huddinge den på papperet svåraste matchen hemma mot likaledes seriesegerjagande Mariestad, men Vikings imponerar verkligen.


Det rigida försvarsspel de visat upp på slutet imponerar stort på mig. De släpper till väldigt få chanser och de gånger de gör det står Robin Johansson tryggt i vägen. Det är sådant som tar lag långt. Nybro behöver inte ösa in mål för att vinna.

Som jag ser det börjar de mer och mer positionera sig som en väldigt stark kvalseriekandidat oavsett vilken väg de måste ta för att ta sig dit.

* * *

Det är väl på sin plats med något ord om den vansinniga transferdeadline som passerade också.

Grums, Hanhals, HC Dalen, Kalmar och Mörrum blev fullständigt dränerade på spelare och avslutar serien med haltande trupper där de får lufta det som går att skrapa ihop.

Tittar man sedan på de lag som förstärkte och öste in spelare i sina trupper är det klart att det finns en och annan spelare som framstår som ett kap. Men rent generellt kan jag egentligen inte känna mer än att ”vad fan ska det vara bra för?”.

Merparten av de transfers som genomförs kommer när allt summeras efter säsongen inte ha tillfört så värst mycket i det stora hela.

Det blir samma snack varje år, men det här måste regleras på något sätt. Det blir en fars när trupper monteras sönder och det blir allmän huggsexa om spelare. När alla sportchefer vill ha fingrarna i syltburken och roffa åt sig sådant de inte behöver.

Om det handlar om att förlänga säsongen, flytta deadline eller komma på någon annan lösning för att reglera att det blir en sådan här cirkus har jag inget bar svar på. Men jag kan känna att det borde ligga i förbundets intresse att det inte blir så här.

Det är faktiskt deras ansvar.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten