Sök
Sebastian Hartmann är het just nu.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Timråstjärnans show – slog till med hattrick

Sebastian Hartmann är riktigt het just nu. Han hade gjort åtta poäng på de fem senaste matcherna inför kvällens match mot AIK. Då slog han till med ett hattrick när Timrå krossade tabelljumbon AIK. 

Svep från kvällens fem allsvenska matcher: 

Timrå – AIK 6–1 (2-0,2-1,2-0)

Timrå: Sebastian Hartmann 3, Christoffer JanssonSebastian OhlssonJonathan Dahlén.
AIK: John Henrion

Het, hetare, Hartmann!

Timråstjärnan har verkligen hittat formen och visar vilken spetsspelare han är i Hockeyallsvenskan. Han hade stått för åtta poäng på de fem matcherna innan AIK kom på besök. Då slog han till med ett hattrick och gick upp till elva poäng på sina sex senaste matcher. 

Hartmann satte alla Timrås tre första mål och såg på egen hand till att hemmalaget ledde med 3-0. 

Efter det hjälpte hans lagkamrater till i offensiven och gjorde tre mål. Bland annat Jonathan Dahlén blev målskytt och stjärnan har nu gjort poäng i nio raka matcher vilket gör att han återigen knappar in på det allsvenska poängrekordet. 

Timrå har nu vunnit fem matcher i rad och fortsätter att sätta press på Modo i toppen av tabellen.

Modo – Västerås 4–0 (1-0,2-0,1-0)

Modo: Jonathan Johnson 2, Patrik Karlkvist 2. 
Västerås: –

Patrik Bartosak visar nu på allvar vilken klassmålvakt han är. 

I sin fjärde allsvenska match höll tjecken nu sin första nolla för Modo då han räddade 26 puckar mot Västerås.
– Det tog lite tid att komma in i en lite annorlunda hockey. Jag tycker att den tjeckiska hockeyn är mer strukturerad och i Sverige är spelarna nog lite bättre och spelet är inte lika strikt. Men jag antar att det har börjat fungera nu så får vi se hur det går längre fram, säger VM-målvakten till C More. 

Framåt var det duon Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist som dominerade för topplaget. De stod själva för alla fyra mål där Karlkvist även noterades för fyra poäng (2+2) medan Johnson stod för tre pinnar (2+1). Även Adam Tambellini hade en lyckosam kväll (som vanligt) då han stod för tre assist i matchen. 

Modo är nu tillbaka på det vinnande spåret igen efter att ha förlorat senast mot Timrå. Ö-viksgänget hade även fyra förluster på de sex senaste matcherna inför kvällens match men förbättrar nu sin statistik och behåller trepoängsförsprånget ner till Timrå. 

Västervik – Karlskoga 1–2 (0-0,1-1,0-1)

Västervik: Tim Wahlgren
Karlskoga: Fredrik ForsbergVictor Berglind

Tim Juel stod för en riktigt stark insats för Karlskoga. 

Målvakten har, lite i skymundan, gjort en bra säsong och visade det verkligen i kvällens match. Han räddade 38 av 39 skott när Karlskoga tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna. 

Framåt var det skyttekungen Fredrik Forsberg som visade vägen då han stod för både mål och assist. Filip Cederqvist är värvad till den värmländska klubben från Växjö och gjorde i kväll sin andra match för klubben. Då kom även de första poängen då 19-åringen assisterade till båda Karlskogas mål. 

Mora – Vita Hästen 0–4 (0-3,0-0,0-1)

Mora: –
Vita Hästen: Oliver Nordberg 2, Christopher Fish, Linus Andersson

Wow, vilken succédebut för Niklas Lundström!

Den tidigare JVM-målvakten gjorde sin första match tillbaka inom svensk ishockey under fredagen och höll då nollan direkt för Vita Hästen. Lundström räddade alla 36 skott i 4-0-segern mot Mora och visade direkt hur nyttig han kommer att bli för Hästen.

Mora har dock stora problem i defensiven. På de två senaste matcherna har laget släppt in 13 (!!) mål. Efter att ha förlorat med 9-2 mot Kristianstad blev det nu fyra mål i baken för dalalaget. Detta efter att ha varit i superform innan dessa två matcher. 

Detta gör att Mora öppnar upp för konkurrenterna i kampen om slutspelsplats. Det är nu fyra lag som ligger inom tre poäng i kampen om att ta den åttonde och sista platsen. Där har Tingsryd en match mindre spelad och vid seger under lördagens match mot Björklöven så kommer smålänningarna att passera Mora och ta den sista slutspelsplatsen. 

Karlskrona – Almtuna 1–0 (1-0,0-0,0-0)

Karlskrona: Daniel Norbe.
Almtuna: –

Efter nio raka förluster fick Karlskrona nu äntligen jubla för en seger igen. 

Det kan man tacka målvakten Tanner Jaillet för, som var en av många målvakter som storspelade under fredagskvällen, då denne höll nollan med 24 av 24 räddningar. 

Avgörandet kom redan tre minuter in i matchen då backen Daniel Norbe skickade in vad som skulle visa sig bli matchens enda mål. 

Karlskrona har nu vunnit alla fyra matcher mot Almtuna den här säsongen. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten