Erik Brännström nätade för andra raka matchen.
Foto: Marc Desrosiers/USA Today Sports
AHL

Brännström målskytt för andra raka matchen i AHL

ANNONS
Erik Brännström har haft svårt att ta plats i NHL den här säsongen men i farmarligan har det blivit succé.
I fredags satte han ett drömmål och i nattens match mot Laval Rockets blev han återigen målskytt för Bellville Seantors. 20-åringen har nu gjort 50 karriärspoäng i AHL. 

Efter att ha petats av Ottawa Senators har Erik Brännström fått finna sig med spel i AHL för den 20-årige talangen. Där har det blivit succé för Nässjökillen som nästan snittar en poäng per match i farmarligan den här säsongen.

I fredags stod han för ett riktigt drömmål i vinsten mot Toronto Marlies och i natt var Brännström i farten igen. När hans Belleville Senators tog emot Laval Rockets blev den tidigare HV-backen målskytt ännu en gång och har därmed gjort mål i två raka matcher för första gången sedan flytten till Nordamerika. 

Brännström hade bara gjort ett mål den här säsongen innan helgens matcher där han nu har gjort två mål på lika många matcher. 20-åringen har nu stått för 18 poäng på 21 matcher i AHL den här. 

Målet innebar även att den tidigare JVM-kaptenen nådde en milstolpe i farmarligan. Han har nu gjort 50 poäng i AHL-karriären på endast 71 matcher. 

Hans Belleville Senators vann mot Laval Rockets med 3-2 efter förlängning och har nu vunnit sju matcher i rad. Brännström prisades som matchens tredje stjärna men fick se sig besegrad av en landsman.

Målvakten Filip Gustavsson, som vann pris som AHL:s bästa målvakt i januari, räddade 20 av 22 skott i nattens match och utsågs till matchens lirare. 

                                                                                    ***

18-årige Simon Holmström har haft en lite trevande rookiesäsong i AHL där det främst känns som att han är med för att se och lära. I natt höll sig dock Tranåskillen och skickade in sitt fjärde mål för säsongen. Hans Brideport Sound Tigers vann med 4-2 över Providence Bruins och Holmström satte det tredje målet för sitt lag, vilket då innebar 3-0. Hans fullträff blev därför det matchvinnande målet och det är första gången i AHL-karriären som den förre HV-talangen sätter ett GWG. 

                                                                                    ***

Christian Djoos framfarter i AHL fortsätter. I natt när Hersey Bears mötte Springfield Thunderbirds hade Djoos ett stort finger med i spelet. Han sköt ett mål och stod för två assist i lagets 5-2-seger vilket ledde till att han utsågs som en av matchens tre bästa spelare. 25-åringen har nu gjort 25 poäng på 36 matcher i farmarligan den här säsongen. Även den tidigare Djurgårdsforwarden Axel Jonsson Fjällby blev målskytt i matchen och har nu gjort elva mål i AHL den här säsongen. 

                                                                                    ***

En annan svenskback som imponerar i farmarligan är Lucas Carlsson. 22-åringen har nu en tre matcher lång poängsvit efter att ha passat fram till två mål i nattens match mot San Antonio Rampage. Den förre Brynässpelaren har nu stått för 21 poäng på 43 matcher för Rockford IceHogs. Hans två passningspoäng räckte dock inte i mötet med San Antonio då IceHogs förlorade med 3-2.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL