Sök
Karlskoga - staden där spelarna trivs.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Man mår bra när man kommer hit och spelar"

Trotjänare. Detta härliga ord. En klubb i Hockeyallsvenskan står i särklass när det handlar om trotjänare: BIK Karlskoga.

Genom åren har vi vant oss vid att få njuta av spelare som Daniel WessnerKristofer NäslundTobias Thermell med flera i Bofors/Karlskogas dress. Spelare som år efter år dykt upp och skapat band med fansen. Men vad är det som gör att just Karlskoga genom åren lyckats få så många trotjänare. Vad är det som gör att de trivs så bra i klubben?
— (skratt) 10 000-kronorsfrågan, säger klubbens sportchef Torsten Yngvesson till hockeysverige.se innan han fortsätter:
— Det är samma grund till att alla kommer hit och lyckas egentligen: Vi skeppar väldigt mycket spelare till högre ligor och det är ju samma sak egentligen, att vi har en hög trivselfaktor. Man mår bra när man kommer hit och spelar i BIK. 
-- Det sitter i väggarna samtidigt som vi jobbar väldigt hårt på att spelarna ska ha det bra här.

SPECIELLT I KARLSKOGA

I dagens trupp finns det tre spelare som alla gjort över 400 matcher eller fler i klubben och Yngvesson pratar om ett arv som går vidare. Men han kommer snabbt återigen in på trivseln.
— Sen är det nog också stämningen runt klubben och attityden folk har till klubben i stan. De allra, allra flesta är positiva och stolta att ha ett lag i Hockeyallsvenskan här i Karlskoga. 
— Det finns ju ingen sån här hatkärlek eller avundsjuka som det kanske kan finnas till elitlag på andra orter. Jag upplever inte att det är så i Karlskoga, utan de allra, allra flesta ställer upp och unnar Karlskoga att det går bra för dem. Det smittar ju av sig på de spelarna som finns i laget.

Nedan har ni de 20 spelare i Hockeyallsvenskan som enligt Eliteprospects har gjort flest tävlingsmatcher för den klubb de tillhör under innevarande säsong.

1. Fredrik Höggren, Karlskoga 827 matcher

Gjorde a-lagsdebut redan säsongen 02/03 och har sedan 2004 spelat kontinuerligt i representationslaget. Inte den flashigaste spelaren, men gör stor nytta för laget lite i det tysta. Höggren har varit en del av klubbens berömda kärna under ett stort antal år.

2. Oscar Hedman, Modo 633 matcher

33-åringen var med redan vid SM-guldet 2007 och har sedan dess faktiskt hunnit med att spela fem säsonger annorstädes, Timrå och Frölunda. Den forne landslagsbacken kom tillbaka till moderklubben 2013 och var med om degraderingen till Hockeyallsvenskan 2016. Hedman var en av de som stannade kvar och får nu återigen vara med och uppleva framgångar i klubben. Bär det hela vägen till SHL?

3. Marcus Eriksson, Vita Hästen 628 matcher

Har Vita Hästen som moderklubb, men efter utflykter som ung till andra klubbar var han tillbaka i Norrköping 2007. Sedan dess har 34-åringen varit klubben trogen och fått vara med om att ta dem från division 1 till SHL-kval. Den givne ledaren i laget som under den här säsongen travat mot en ny vår.

4. Fredrik Johansson, Västerås 609 matcher

Kom fram i Frölundas ungdomsverksamhet i samma veva som bland annat Loui Eriksson. Trots JVM-spel och att han draftades av Edmonton, så fick den forne talangen aldrig riktigt fäste i Frölunda och SHL. 2004 kom han till Västerås i allsvenskan första gången och där har han, förutom tre säsonger, blivit kvar. Följde till och med ner klubben till Hockeyettan för ett par år sedan och var en av de stora hjältarna när Västerås omgående tog sig tillbaka till andraligan.

5. Jesper Samuelsson, Vita Hästen 606 matcher

Den dåvarande SHL-klubben Timrå såg någonting i Vita Hästens ungtupp. Som junior åkte han runt och sprutade in poäng i division 1 och det gav ett SHL-kontrakt 2008. Men succén i Timrå uteblev och efter två säsonger var han tillbaka i Norrköping. 2014 fick han äntligen vara med att ta klubben tillbaka till allsvenskan och där är lagkaptenen fortfarande en av lagets bärande spelare.

6. Carl Berglund, Karlskoga 549 matcher

"I Karlskoga blir man kvar." Exemplen på det är många och det är nog många klubbar och kommuner som skulle vilja ta del av staden och föreningens recept på att jämt och ständig kunna behålla profiler. Berglund har varit cementerad i Karlskogas a-lag i 10+ år och har kontrakt minst en säsong till. Sticker inte ut poängmässigt, men gör oerhörd nytta med sin speed och fräna och tuffa spel.

7. Jeremy Boyce, Timrå 518 matcher

Det är lätt att glömma, men Boyce var faktiskt med i det lag som vann JVM-guld 2012 efter en nagelbitare mot Ryssland. Han var även med året efter och många såg nog en lång karriär på minst SHL-nivå för honom. Men när Timrå åkte ur SHL 2013 och drabbades av spelarflykt så blev Huddingeprodukten kvar. Är bara 26 år och det är såklart omöjligt att förutspå framtiden, men kan han ha 5-600 matcher i Timråtröjan kvar?

8. Mikael Eriksson, Karlskoga 475 matcher

"Daggen" är ännu en spelare som blivit synonym med Karlskoga. A-lagsdebuterade redan 06/07. Har sedan dess varit på utflykt både till Växjö i SHL och Dijon (orten som gett namn åt senapen) i Frankrike, men sedan 2014 har han varit tillbaka på permanent basis. Är lagkapten och tuff att möta.

9. Robin Olsson, Tingsryd 436 matcher

En säsong i Rögles juniorer, en säsong i Pantern och ett tjog matcher som inlånad till Mörrum. Undantar man det så har 30-åringen varit moderklubben trogen i hela sin karriär. Har varit lagkapten sedan 2013.

10. Filip Owesson Tingsryd 432 matcher

28-åringen har aldrig representerat någon annan klubb än Tingsryd. Inte i ungdomsåren. Inte på lån. Enormt uppskattad för sin lojalitet.

Dessa har också gjort 300 eller fler tävlingsmatcher för sin nuvarande klubb.

11. Fredrik Hansson, Kristianstad 401 matcher
12. Per Svensson, Almtuna 388 matcher
13. Tobias Enström, Modo 352 matcher
13. Emil Berglund, Timrå 352 matcher
15. Lucas Carlsson, Södertälje 327 matcher
16. Alexander Hellström, Björklöven 324 matcher
17. Oscar Ahlström, AIK 316 matcher
18. Victor Ahlström, AIK 311 matcher
19. Oscar Holst, Tingsryd 307 matcher
20. Erik Gustafsson, Västervik 305 matcher

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten